برای تهیه کوفته برنجی دو مرحله پخت وجود دارد : یکی آماده کردن کوفته برنجی ها و دوم درست کردن سس آن . برای داخل کوفته ها می توانید از کشمش ، برگه زرد آلو یا قیصی و یا گردو با توجه به سلیقه خود استفاده کنید . کوفته برنجی را به دو روش می توان تهیه کرد اول اینکه همه ی مواد گوشت و برنج را باهم مخلوط و در سس پخت ، و دوم مخلوط گوشت و مخلفات دیگر را بصورت توپر لای خمیر برنج قرار داد و سرخ کرد.

کوفته برنجی

کوفته برنجی محبوب

مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی :

۱ – برنج : ۱ پیمانه

۲ – لپه : ۱/۳ پیمانه

۳ – گوشت چرخ شده : ۵۰۰ گرم

۴ – پیاز : ۴ عدد

۵ – سیر : ۲ حبه

۶ – سبزی شامل : جعفری ، تره ، گشنیز و شوید : از هرکدام ۱/۳ پیمانه

۷ – سبزی ترخون و نعناع : از هر کدام ۱/۸ پیمانه

۸ – تخم مرغ : ۲ عدد

۹ – زرشک : ۱/۳ پیمانه

۱۰ – زردچوبه : ۱ قاشق چایخوری

۱۱ -نمک ، فلفل : به میزان لازم

۱۲ – آلو : ۲/۳ پیمانه

کوفته برنجی

طرز تهیه کوفته برنجی :

۱ – لپه و برنج را جداگانه از قبل در آب بخیسانید . در آب برنج کمی نمک هم بزنید، لپه ها را در قابلمه ای جدا در آب بپزید . برنج را نیز در ظرف آب جوش ریخته و بپذارید خوب بجوشد تا نیم پز شوند.

۲ – آلو ها را با دقت شسته و همراه دو پیمانه آب بگذارید تا خیس بخورند.

۳ – سبزی ها را ساطوری کرده ، سپس با مقداری روغن چند دقیقه تفت دهید تا مقداری آبشان کشیده شود.

۴ – پیاز ها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخشان کنید تا طلایی شود.

۵ – در ظرفی مناسب گوشت ها را همراه ۱/۳ پیاز داغ ها ، نصف زردچوبه و مقداری نمک و فلفل بریزید و خوب با هم ورز دهید.

۶ – سپس برنج ، تخم مرغ ها ، لپه ، سبزی را به مخلوط گوشت اضافه کنید و خوب باهم مخلوط کنید و همه ی مواد را باهم ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.

۷ – از مواد به اندازه ی یک پرتقال برداشته و آن را گلوله کنید. می توانید از آب یا روغن برای کف دستتان استفاده کنید که مواد کوفته برنجی به دست شما نچسبد.

۸ – گلوله کوفته را مقداری پهن کنید و وسط آن را مقداری گود کنید، چند خلال پیاز داغ ، مقداری زرشک و آلو بر روی آن گذاشته و کوفته را گرد کنید.

۹ – همه مواد کوفته را بدین صورت آماده کنید و کنار بگذارید.

۱۰ – قابلمه ی نسبتا بزرگی را انتخاب کنید که کوفته ها باید با فاصله از هم در آن قرار گیرند.

۱۱ – روش تهیه سس : مقداری روغن را در قابلمه بریزد تا داغ شود سپس رب گوجه فرنگی و زردچوبه و کمی نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و آن ها را تفت دهید تا رب تغییر رنگ پیدا کند سپس باقی پیاز داغ ها را اضافه کرده سپس آب آلو ها را که خیسانده بودید و به همراه ۸ لیوان آب دیگر به آن اضافه کنید حرارت را زیاد کرده تا به جوش آید.

۱۲ – بعد از اینکه سس جوش آمد ، کوفته ها را با احتیاط یکی یکی داخل سس بگذارید . هر کوفته ای را که داخل سس می گذارید لحظه ای صبر کنید تا دوباره سس به جوش آید . با این کار از وا رفتن کوفته ها جلوگیری می کنید.

۱۳ – پس از ده دقیقه حرارت را ملایم کرده تا کوفته ها به مدت حدودا یک ساعت پخته شوند.

کوفته برنجی ساده

هنگامی که کوفته برنجی پخته شد باید حدود سه پیمانه از سس باقی مانده باشد . در مرحله آخر پخت می توانید کمی زردچوبه و فلفل را در مقداری روغن تفت دهید و به کوفته های درون قابلمه اضافه کنید. دقت کنید که آب سس باید در حدی باشد که روی کوفته ها را بپوشاند تا ترک نخورند و وا نروند.

منبع : آرگا

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *