برای تهیه کوفته برنجی دو مرحله پخت وجود دارد : یکی آماده کردن کوفته برنجی ها و دوم درست کردن سس آن . برای داخل کوفته ها می توانید از کشمش ، برگه زرد آلو یا قیصی و یا گردو با توجه به سلیقه خود استفاده کنید . کوفته برنجی را به دو روش می توان تهیه کرد اول اینکه همه ی مواد گوشت و برنج را باهم مخلوط و در سس پخت ، و دوم مخلوط گوشت و مخلفات دیگر را بصورت توپر لای خمیر برنج قرار داد و سرخ کرد. کوفته برنجی مواد لازم برای تهیه کوفته برنجی : ۱ – برنج : ۱ پیمانه ۲ – لپه : ۱/۳ پیمانه ۳ – گوشت چرخ شده : ۵۰۰ گرم ۴ – پیاز : ۴ عدد ۵ – سیر : ۲ حبه ۶ – سبزی شامل : جعفری ، تره ، گشنیز و شوید : از هرکدام ۱/۳ پیمانه ۷ – سبزی ترخون و نعناع : از هر کدام ۱/۸ پیمانه ۸ – تخم مرغ : ۲ عدد ۹ – زرشک : ۱/۳ پیمانه ۱۰ – زردچوبه : ۱ قاشق چایخوری ۱۱ -نمک ، فلفل : به میزان لازم ۱۲ – آلو : ۲/۳ پیمانه طرز تهیه کوفته برنجی : ۱ – لپه و برنج را جداگانه از قبل در آب بخیسانید . در آب برنج کمی نمک هم بزنید، لپه ها را در قابلمه ای جدا در آب بپزید . برنج را نیز در ظرف آب جوش ریخته و بپذارید خوب بجوشد تا نیم پز شوند. ۲ – آلو ها را با دقت شسته و همراه دو پیمانه آب بگذارید تا خیس بخورند. ۳ – سبزی ها را ساطوری کرده ، سپس با مقداری روغن چند دقیقه تفت دهید تا مقداری آبشان کشیده شود. ۴ – پیاز ها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخشان کنید تا طلایی شود. ۵ – در ظرفی مناسب گوشت ها را همراه ۱/۳ پیاز داغ ها ، نصف زردچوبه و مقداری نمک و فلفل بریزید و خوب با هم ورز دهید. ۶ – سپس برنج ، تخم مرغ ها ، لپه ، سبزی را به مخلوط گوشت اضافه کنید و خوب باهم مخلوط کنید و همه ی مواد را باهم ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند. ۷ – از مواد به اندازه ی یک پرتقال برداشته و آن را گلوله کنید. می توانید از آب یا روغن برای کف دستتان استفاده کنید که مواد کوفته برنجی به دست شما نچسبد. ۸ – گلوله کوفته را مقداری پهن کنید و وسط آن را مقداری گود کنید، چند خلال پیاز داغ ، مقداری زرشک و آلو بر روی آن گذاشته و کوفته را گرد کنید. ۹ – همه مواد کوفته را بدین صورت آماده کنید و کنار بگذارید. ۱۰ – قابلمه ی نسبتا بزرگی را انتخاب کنید که کوفته ها باید با فاصله از هم در آن قرار گیرند. ۱۱ – روش تهیه سس : مقداری روغن را در قابلمه بریزد تا داغ شود سپس رب گوجه فرنگی و زردچوبه و کمی نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و آن ها را تفت دهید تا رب تغییر رنگ پیدا کند سپس باقی پیاز داغ ها را اضافه کرده سپس آب آلو ها را که خیسانده بودید و به همراه ۸ لیوان آب دیگر به آن اضافه کنید حرارت را زیاد کرده تا به جوش آید. ۱۲ – بعد از اینکه سس جوش آمد ، کوفته ها را با احتیاط یکی یکی داخل سس بگذارید . هر کوفته ای را که داخل سس می گذارید لحظه ای صبر کنید تا دوباره سس به جوش آید . با این کار از وا رفتن کوفته ها جلوگیری می کنید. ۱۳ – پس از ده دقیقه حرارت را ملایم کرده تا کوفته ها به مدت حدودا یک ساعت پخته شوند. هنگامی که کوفته برنجی پخته شد باید حدود سه پیمانه از سس باقی مانده باشد . در مرحله آخر پخت می توانید کمی زردچوبه و فلفل را در مقداری روغن تفت دهید و به کوفته های درون قابلمه اضافه کنید. دقت کنید که آب سس باید در حدی باشد که روی کوفته ها را بپوشاند تا ترک نخورند و وا نروند. منبع : آرگا منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...