«چیزکیک» یا «کیک پنیر» به عنوان یکی از قدیمیترین و محبوبترین دسرهای دنیا ریشه در آشپزی یونان باستان دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این دسر ۴ هزار ساله با برش مشهور مثلثیاش یکی از مقویترین و سالمترین خوراکیها در آن زمان محسوب میشده است. ۳۰ جولای (۸ مرداد) هر سال مصادف است با روز یکی از پرطرفدارترین شیرینیهای دستساز بشر یعنی همین چیزکیک. با ما باشید تا هم کمی در مورد تاریخچه چیزکیک بدانید و هم در فصل آلبالو، طرز تهیه چیزکیک آلبالو را به شما آموزش بدهیم. تاریخچه چیزکیک؛ شیرینی المپیکی یونانیها از کیک عروسی گرفته تا کیک مقوی که برای ورزشکاران یونانی در بازیهای المپیک باستانی در ۷۷۶ سال قبل از میلاد مسیح سرو میشد همه تنها مخلوطی از آرد، عسل و پنیر بودند. در حقیقت نخستین بار اهالی جزیره «ساموس» در یونان این دسر خوشمزه را درست کردند. پس از شکست یونانیها از سپاه رم، دستور چیزکیک مثل بسیاری از خوراکیها و شیرینیهای دیگر به رم باستان رسید. رمیها به دستور پخت این دسر تخممرغ هم اضافه کردند و با برگبو، بوی زهم تخممرغ را گرفتند. بعد از کشورگشایی گسترده رمیها بود که دستور طبخ چیزکیک به همراه خوراکیهای دیگر به سرتاسر اروپا رسید و انگلیسیها که مثل همیشه دوست داشتند سنتشکن باشند به دستور پخت این شیرینی پنیری مواد دیگری اضافه کردند. پنیر خوابانده شده در شیر، کره، شکر و تخممرغ به علاوه مواد قبلی، چیزکیک محبوب هنری هشتم را تشکیل میدادند. بعد از آن پای چیزکیک توسط اروپاییها به آمریکا هم باز شد. آمریکاییها این بار پنیر خامهای را که بعدها به پنیر «فیلادلفیا» مشهور شد را به مواد این کیک اضافه کردند تا آنجا که چیزکیکهای آماده شده با پنیر خامهای به «چیزکیک نیویورکی» مشهور شدند و از آنجا بود که پای چیزکیک با طعمهای مختلف به یخچال قنادیها و شیرینی فروشیها باز شد. برای مثال چیزکیک ایتالیایی با پنیر «ریکوتا» و «توفو»، نوع آلمانی و هلندی این دسر با پنیر کاتیج و چیزکیک ژاپنی با سفیده و نشاسته فراوان از جمله مشهورترین چیزکیکها در دنیا هستند. بد نیست بدانید انگلیسیها چیزکیک را با پایه بیسکوییت میپسندند، آمریکاییها و کاناداییها آن را با پنیر خامهای و تخممرغ درست میکنند، طعم چیزکیک آلمانی شور و شیرین است و کمتر طعم شکر دارد، چیزکیکهای فرانسوی «سبک» هستند چون به جای تخممرغ و خامه «ژلاتین» دارند و نوع سوئدی آن به جای پنیر خامهای، شیر پرچرب دارند و معمولا با انواع مربا سرو میشوند. در مجموع دو نوع چیزکیک پخته میشود: «چیزکیک در فر» که تخممرغ، آرد و با نشاسته ذرت دارند و باید در فر پخته شوند و «چیزکیک یخچالی یا ژلاتینه» که پایه آن را ژلاتین تشکیل میدهد و نیازی به فر ندارد. برای تهیه چیزکیک میتوانید از انواه میوه ،آجیل، شکلات، قهوه و کارامل و نیز صیفیجاتی مثل کدو استفاده کنید. این مطلب را هم حتما بخوانید: چطور کیک شکلاتی خوشمزه در خانه درست کنیم بستنی؛ آموزش طرز تهیه ساده بستنی انبه و طالبی طرز تهیه چیزکیک آلبالو یخچالی فصل تابستان است و چه چیزی بهتر از تهیه انواع دسر و شیرینی با یکی از محبوبترین میوههای فصل که اتفاقا مانع از گرمازدگی هم میشود. چیزکیک آلبالو از جمله محبوبترین انواع چیزکیک به خصوص در فصل تابستان است. مواد لازم بیسکوییت پتیپور ساده یا ساقه طلایی: یک و نیم بسته کره: ۱۰۰ گرم پنیر ماسکارپونه: یک بسته پودر ژلاتین: یک قاشق غذاخوری خامه قنادی: ۲۵۰ گرم پودر ژله آلبالو: یک و نیم بسته آب آلبالو: ۱/۳ لیوان آلبالو هسته گرفته یا مربا آلبالو: به میزان دلخواه برای تزیین طرز تهیه ابتدا باید بیسکوییتها را خرد کنید. بیسکوییتها را با دست خرد کنید و در غذاساز یا میکسر بریزید تا پودر شوند.. کره را به روش بنماری آب کنید که نسوزد و با بیسکوییتها خرد شده مخلوط کنید. برای تهیه چیزکیک باید قالب کمربندی داشته باشید (اگر قالب کمربندی ندارد از یک ظرف مناسب که قطر بالا و پایین یکسانی داشته باشد استفاده کنید و کف آن دو لایه سلفون بگذارید) مخلوط بیسکوییت و کره را کف قالب بریزید و با ته قاشق یا کفگیر پلاستیکی خوب فشار بدهید تا تمام ذرات بیسکوییت به هم بچسبند. ظرف قالبی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا مخلوط بیسکوییت و کره خوب خودش را بگیرد. در این فاصله مواد داخل چیزکیک را آماده کنید. در یک ظرف مناسب کمی آب سرد بریزید و پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و هم بزنید. وقتی که مخلوط آب و ژلاتین حالت اسفنجی پیدا کرد، به روش بنماری روی بخار این ترکیب را روان و نرم کنید و کنار بگذارید تا خنک شود. پنیر را کمی هم بزنید تا نرم و یکدست شود. حالا خامه و آب آلبالو را به پنیر اضافه کنید. ژله آلبالو را با یک لیوان آبجوش مخلوط کنید و خوب هم بزنید. چند تکه یخ حبهای داخل آن بیندازید و آن را کنار بگذارید. حالا در دو مرحله ژلاتین خنک شده روی این مخلوط بریزید و دوباره در یخچال بگذارید تا تمام مواد سفت شوند و خودشان را بگیرند. بعد از یک ساعت چیزکیک را از یخچال بیرون بیاورید، ژله آلبالو را روی مایه پنیری آن بریزید و دوباره به مدت یک ساعت در یخچال گذارید. ( استفاده از ژله اختیاری است، به جای ژله فقط میتوانید از آلبالو یا مربای آلبالو استفاده کنید) بعد از یک ساعت کیک را از یخچال بیرون بیاورید، به آرامی از قالب خارج کنید، در ظرف مناسب بگذارید و آن را سرو کنید. روی چیزکیک را با آلبالوهای تازه هسته گرفته تزیین کنید. پایه و اساس درست کردن چیزکیک یخچالی به همین شکل است و شما به جای آلبالو میتوانید از انواع میوههای فصل و در پودر ژله آنها استفاده کنید. منبع: https://goo.gl/CxbGe6 «چیزکیک» یا «کیک پنیر» به عنوان یکی از قدیمیترین و محبوبترین دسرهای دنیا ریشه در آشپزی یونان باستان دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این دسر ۴ هزار ساله با برش مشهور مثلثیاش یکی از مقویترین و سالمترین خوراکیها در آن زمان محسوب میشده است. ۳۰ جولای (۸ مرداد) هر سال مصادف است با روز یکی از پرطرفدارترین شیرینیهای دستساز بشر یعنی همین چیزکیک. با ما باشید تا هم کمی در مورد تاریخچه چیزکیک بدانید و هم در فصل آلبالو، طرز تهیه چیزکیک آلبالو را به شما آموزش بدهیم. تاریخچه چیزکیک؛ شیرینی المپیکی یونانیها از کیک عروسی گرفته تا کیک مقوی که برای ورزشکاران یونانی در بازیهای المپیک باستانی در ۷۷۶ سال قبل از میلاد مسیح سرو میشد همه تنها مخلوطی از آرد، عسل و پنیر بودند. در حقیقت نخستین بار اهالی جزیره «ساموس» در یونان این دسر خوشمزه را درست کردند. پس از شکست یونانیها از سپاه رم، دستور چیزکیک مثل بسیاری از خوراکیها و شیرینیهای دیگر به رم باستان رسید. رمیها به دستور پخت این دسر تخممرغ هم اضافه کردند و با برگبو، بوی زهم تخممرغ را گرفتند. بعد از کشورگشایی گسترده رمیها بود که دستور طبخ چیزکیک به همراه خوراکیهای دیگر به سرتاسر اروپا رسید و انگلیسیها که مثل همیشه دوست داشتند سنتشکن باشند به دستور پخت این شیرینی پنیری مواد دیگری اضافه کردند. پنیر خوابانده شده در شیر، کره، شکر و تخممرغ به علاوه مواد قبلی، چیزکیک محبوب هنری هشتم را تشکیل میدادند. بعد از آن پای چیزکیک توسط اروپاییها به آمریکا هم باز شد. آمریکاییها این بار پنیر خامهای را که بعدها به پنیر «فیلادلفیا» مشهور شد را به مواد این کیک اضافه کردند تا آنجا که چیزکیکهای آماده شده با پنیر خامهای به «چیزکیک نیویورکی» مشهور شدند و از آنجا بود که پای چیزکیک با طعمهای مختلف به یخچال قنادیها و شیرینی فروشیها باز شد. برای مثال چیزکیک ایتالیایی با پنیر «ریکوتا» و «توفو»، نوع آلمانی و هلندی این دسر با پنیر کاتیج و چیزکیک ژاپنی با سفیده و نشاسته فراوان از جمله مشهورترین چیزکیکها در دنیا هستند. بد نیست بدانید انگلیسیها چیزکیک را با پایه بیسکوییت میپسندند، آمریکاییها و کاناداییها آن را با پنیر خامهای و تخممرغ درست میکنند، طعم چیزکیک آلمانی شور و شیرین است و کمتر طعم شکر دارد، چیزکیکهای فرانسوی «سبک» هستند چون به جای تخممرغ و خامه «ژلاتین» دارند و نوع سوئدی آن به جای پنیر خامهای، شیر پرچرب دارند و معمولا با انواع مربا سرو میشوند. در مجموع دو نوع چیزکیک پخته میشود: «چیزکیک در فر» که تخممرغ، آرد و با نشاسته ذرت دارند و باید در فر پخته شوند و «چیزکیک یخچالی یا ژلاتینه» که پایه آن را ژلاتین تشکیل میدهد و نیازی به فر ندارد. برای تهیه چیزکیک میتوانید از انواه میوه ،آجیل، شکلات، قهوه و کارامل و نیز صیفیجاتی مثل کدو استفاده کنید. این مطلب را هم حتما بخوانید: چطور کیک شکلاتی خوشمزه در خانه درست کنیم بستنی؛ آموزش طرز تهیه ساده بستنی انبه و طالبی طرز تهیه چیزکیک آلبالو یخچالی فصل… چیزکیک؛ طرز تهیه ساده چیزکیک آلبالو در روز جهانی چیزکیک چیزکیک؛ طرز تهیه ساده چیزکیک آلبالو در روز جهانی چیزکیک ۱۳۹۷-۰۵-۰۸ مینا ساجدی نیا ۰ امتیاز کاربران: ۴٫۵۵ ( ۱ رای) ۰ bigtheme منبع : برگرفته از وب سایت مجله کوروش بخش آشپزی مجله کوروش
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...