۲۹ جولای (۷ مرداد) هر سال روز جهانی یکی از خوشمزهترین غذاهایی ایتالیایی یعنی «لازانیا» است. اما لازانیا واقعا یک غذای ایتالیایی است؟ چند روایت در این زمینه وجود دارد. با ما باشید تا هم کمی در مورد تاریخچه لازانیا صحبت کنیم و هم ۲ طرز تهیه لازانیا یونانی و ایتالیایی را به شما آموزش دهیم. تاریخچه لازانیا لازانیا در حقیقت نوعی «پاستا» است که از چند ورقه لازانیا، گوشت، سس و پنیر تشکیل میشود. این غذای خوشمزه با ریشه ایتالیایی نخستین بار ۱۹۷ سال قبل از میلاد مسیح و در زمان پیروزی رومیها بر یونانیها پخته شد. به نظر میرسد رومیها طرز تهیه این غذای خوشمزه را از سبک آشپزی مدیترانهای یونانیها الگو گرفتند و اسم این غذا هم از کلمه یونانی «Lasagna» گرفته شده است. در قرن ۱۹ میلادی مهاجران ایتالیایی، لازانیا را با خودشان به ایالات متحده آمریکا بردند تا آوازه این پاستای لایه لایه با گوشت و ادویههای خوشبو و پنیر جهانی شود. برای درست کردن لازانیا به شیوه سنتی ایتالیایی به گوشت چرخکرده، پنیر، ریحان، پونه، نمک، فلفل، سس مارینارا و روغن زیتون نیاز دارید. طرز تهیه لازانیا به سبک یونانی (Pastistio-Greek Lasagna) مواد لازم پاستا پنه: ۴ لیوان گوشت چرخکرده مخلوط: ۵۰۰ گرم روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری پیاز: یک عدد بزرگ و ریز خرد شده سیر: ۴ حبه رنده شده دارچین: ۱ و ½ قاشق چایخوری نمک: ۱و ½ قاشق چایخوری فلفل قرمز و سیاه: ½ قاشق چایخوری کنسرو کوجه فرنگی: ۱ عدد ( میتوانید به جای کنسرو گوجهفرنگی از یک کیلوگرم گوجهفرنگی رنده شده استفاده کنید) پنیر پارمزان: ½ لیوان تخممرغ: ۳ عدد روغن مایع: به مقدار لازم مواد لازم برای سس لازانیا یونانی کره: ¼ لیوان آرد الک شده: ۱/۳ لیوان نمک: ۱ قاشق چایخوری جوز هندی، ¼ قاشق چایخوری شیر کامل: ۳ لیوان پنیر پارمزان رنده شده: ½ لیوان تخممرغ: ۱ عدد طرز تهیه فر را روی دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. آب را به دمای جوش برسانید، کمی روغن و نمک به آن اضافه کنید و پاستاها را طبق دستورالعمل زمانی روی بستهبندی در آبجوش بپزید. در این فاصله مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را کمی تفت دهید تا سبک شوند. گوشت چرخکرده را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. سیر، دارچین، نمک و فلفل را اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید. در یک ماهیتابه دیگر روغن زیتون بریزید. پاستاهای پخته شده، گوجهفرنگی، ½ لیوان پنیر پارمزان رنده شده و ۳ تخممرغی که از قبل آنها را زدهاید اضافه کنید و خوب هم بزنید. برای درست کردن سس لازانیا یونانی ، در یک قابلمه کوچک کره را آب کنید، آرد الک شده را اضافه کنید و هم بزنید. حالا یک قاشق چایخوری نمک و جوزهندی را اضافه کنید و روی حرارت متوسظ هم بزنید. مخلوط فوق را مرتب هم بزنید تا روی مایه حباب درست شود. در این مرحله به تدریج شیر را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. بعد از یک دقیقه قابلمه را از روی گاز بردارید و ½ لیوان پنیر پارمزان اضافه کنید. در یک ظرف جداگانه یک تخممرغ بشکنید و خوب هم بزنید و آن را به سس فوق اضافه کنید. حالا در یک ظرف مخصوص فر، ابتدا مواد لازانیا را بریزید و روی مواد را کاملا با سس بپوشانید. ظرف را به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه داخل فر بگذارید و زمانی که روی آن طلایی شد از فر بیرون بیاورید. کمی صبر کنید لازانیا خنک شود و سپس آن را برش بزنید. طرز تهیه لازانیا ایتالیایی مواد لازم گوشت چرخکره: ۵۰۰ گرم قارچ: ۲۵۰ گرم لازانیا: یک بسته پیاز: یک عدد بزرگ ریز خرد شده رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غداخوری سس سفید: ۲ لیوان پنیر پیتزا: ۲۵۰ گرم روغن مایع: به میزان لازم نمک: ¼ قاشق چایخوری پنیر کاتیج: ۱ لیوان پنیر پارمزان: ½ لیوان ریحان تازه: ¼ لیوان ادویه ایتالیایی: به میزان دلخواه ریحان و پونه خشک شده و پودر شده: یک قاشق چایخوری سس سفید یا سس بشامل مواد لازم کره: ۵۰ گرم آرد سفید: ۲ قاشق غذاخوری شیر: ۲ لیوان نمک و فلفل: به مقدار دلخواه طرز تهیه سس بشامل کره را آب کنید و دو قاشق غذاخوری آرد را کمکم به آن اضافه کنید و هم بزنید. آرد را با کره تفت دهید. کمی که رنگ آرد تغییر کرد، شیر را کمکم اضافه کنید. نمک و فلفل را اضافه کنید. سس سفید آماده است. طرز تهیه لازانیا ایتالیایی ابتدا در یک قابلمه آب را جوش بیاورید. وقتی آب به دمای جوش رسید کمی روغن و نمک به آب اضافه کنید و ورقههای لازانیا را به آن اضافه کنید. با توجه به دستورالعمل زمانی روی بسته بعد از چند دقیقه ورقههای لازانیا را با آب سرد آبکش کنید. برای اینکه بعد از آبکشی، ورق ها به هم نچسبند، آنها را یا روی لبه آبکش فلزی آویزان کنید یا یک حوله تمیز پهن کنید و ورقها را روی حوله قرار دهید. این کار باعث می شود ورق های لازانیا هنگام استفاده به ظرف نچسبند و از هم نپاشند. مایه گوشتی لازانیا را مثل مایه ماکارونی آماده کنید. برای تهیه ادویه ایتالیایی یک و نیم قاشق مرباخوری پودر خشک رزماری، پرک فلفل قرمز، ریحان خشک شده، پودر سیر، جعفری خشک شده و پودر آویشن از هر کدام یک قاشق غذاخوری را با هم مخلوط کنید و خوب در هاون بکوبید یا آسیاب کنید. یک و نیم قاشق مرباخوری از ادویه ایتالیایی را به مایه لازانیا اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته شود. دمای فر را روی ۱۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. یک ظرف مخصوص فر دیس مانند را انتخاب کنید و کف و دیوارههای آن را با روغن چرب کنید. دو یا سه ورقه لازانیا با توجه به عرض ظرف کف آن بچینید، یک لایه مایه گوشت و مقداری از مخلوط پنیرهای گفته شده را روی آن بپاشید. روی این مواد ورقههای لازانیا را بچینید و یک یا دو قاشق سس سفید یا بشامل روی ورقهها بمالید. این مراحل را تکرار کنید تا به مرحله آخر برسید. در مرحله آخر ورقههای لازانیا را بچینید و روی آنها را با مخلوط پنیرها بپوشانید. روی ظرف را با فویل بپوشانید و ظرف را در فر بگذارید. ۴۵ دقیقه برای پخت کافی است. در ۱۰ دقیقه پایانی فویل را از روی لازانیا بردارید و گریل را روشن کنید تا پنیر طلایی شود. صبر کنید تا لازانیا سرد شود سپس آن را برش بزنید و سرو کنید. نکته: میتوانید برای تهیه لازانیا از سس مارینارا هم استفاده کنید. سس مارینارا را هر بار قبل از مایه گوشتی لازانیا روی ورقههای لازانیا بمالید. برای درست کردن سس ایتالیایی مارینارا ۶ عدد گوجهفرنگی، ۲ قاشق غذاخوری آب لیموترش، آویشن ۱ قاشق غذاخوری، ۵ حبه سیر رنده شده، ۱ قاشق غذاخوری جعفری تازه، ۱ قاشق غذاخوری ریحان تازه، رب یک قاشق غذاخوری، ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون و کمی نمک و فلفل قرمز و سیاه لازم دارید. ابتدا روغن زیتون را در یک ماهیتابه بریزید. کمی که گرم شد پیاز و سیر را به آن اضافه کنید. بعد از کمی تفت خوردن، گوجه فرنگی رنده شده، رب، آب لیموترش، نمک و فلفل را اضافه کنید. در مرحله بعد سس به دست آمده را به همراه آویشن، ریحان و جعفری را در میکسر بریزید تا یک سس یکدست به دست بیاورید. سس آماده شده را ۱۰ دقیقه روی حرارت بگذارید تا کمی بجوشد و سپس برای تهیه غذاهایی مثل لازانیا، پاستا و پیتزا از آن استفاده کنید. منبع: https://goo.gl/hWZMXZ ۲۹ جولای (۷ مرداد) هر سال روز جهانی یکی از خوشمزهترین غذاهایی ایتالیایی یعنی «لازانیا» است. اما لازانیا واقعا یک غذای ایتالیایی است؟ چند روایت در این زمینه وجود دارد. با ما باشید تا هم کمی در مورد تاریخچه لازانیا صحبت کنیم و هم ۲ طرز تهیه لازانیا یونانی و ایتالیایی را به شما آموزش دهیم. تاریخچه لازانیا لازانیا در حقیقت نوعی «پاستا» است که از چند ورقه لازانیا، گوشت، سس و پنیر تشکیل میشود. این غذای خوشمزه با ریشه ایتالیایی نخستین بار ۱۹۷ سال قبل از میلاد مسیح و در زمان پیروزی رومیها بر یونانیها پخته شد. به نظر میرسد رومیها طرز تهیه این غذای خوشمزه را از سبک آشپزی مدیترانهای یونانیها الگو گرفتند و اسم این غذا هم از کلمه یونانی «Lasagna» گرفته شده است. در قرن ۱۹ میلادی مهاجران ایتالیایی، لازانیا را با خودشان به ایالات متحده آمریکا بردند تا آوازه این پاستای لایه لایه با گوشت و ادویههای خوشبو و پنیر جهانی شود. برای درست کردن لازانیا به شیوه سنتی ایتالیایی به گوشت چرخکرده، پنیر، ریحان، پونه، نمک، فلفل، سس مارینارا و روغن زیتون نیاز دارید. طرز تهیه لازانیا به سبک یونانی (Pastistio-Greek Lasagna) مواد لازم پاستا پنه: ۴ لیوان گوشت چرخکرده مخلوط: ۵۰۰ گرم روغن زیتون: ۱ قاشق غذاخوری پیاز: یک عدد بزرگ و ریز خرد شده سیر: ۴ حبه رنده شده دارچین: ۱ و ½ قاشق چایخوری نمک: ۱و ½ قاشق چایخوری فلفل قرمز و سیاه: ½ قاشق چایخوری کنسرو کوجه فرنگی: ۱ عدد ( میتوانید به جای کنسرو گوجهفرنگی از یک کیلوگرم گوجهفرنگی رنده شده استفاده کنید) پنیر پارمزان: ½ لیوان تخممرغ: ۳ عدد روغن مایع: به مقدار لازم مواد لازم برای سس لازانیا یونانی کره: ¼ لیوان آرد الک شده: ۱/۳ لیوان نمک: ۱ قاشق چایخوری جوز هندی، ¼ قاشق چایخوری شیر کامل: ۳ لیوان پنیر پارمزان رنده شده: ½ لیوان تخممرغ: ۱ عدد طرز تهیه فر را روی دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. آب را به دمای جوش برسانید، کمی روغن و نمک به آن اضافه کنید و پاستاها را طبق دستورالعمل زمانی روی بستهبندی در آبجوش بپزید. در این فاصله مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و پیازها را کمی تفت دهید تا سبک شوند. گوشت چرخکرده را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. سیر، دارچین، نمک و فلفل را اضافه کنید و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه تفت دهید. در یک ماهیتابه دیگر روغن زیتون بریزید. پاستاهای پخته شده، گوجهفرنگی، ½ لیوان پنیر پارمزان رنده شده و ۳ تخممرغی که از قبل آنها را زدهاید اضافه کنید و خوب هم بزنید. برای درست کردن سس لازانیا یونانی ، در یک قابلمه کوچک کره را آب کنید، آرد الک شده را اضافه کنید و هم بزنید. حالا یک قاشق چایخوری نمک و جوزهندی را اضافه کنید و روی حرارت متوسظ هم بزنید. مخلوط فوق را مرتب هم بزنید تا روی مایه حباب درست شود. در این مرحله به تدریج شیر را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. بعد از یک دقیقه قابلمه را از روی گاز بردارید… روز جهانی لازانیا؛ ۲ دستور تهیه لازانیا یونانی و ایتالیایی به همراه سس مارینارا روز جهانی لازانیا؛ ۲ دستور تهیه لازانیا یونانی و ایتالیایی به همراه سس مارینارا ۱۳۹۷-۰۵-۰۷ مینا ساجدی نیا ۰ امتیاز کاربران: اولین نفر باشید ! ۰ bigtheme منبع : برگرفته از وب سایت مجله کوروش بخش آشپزی مجله کوروش
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...