همونطور که میدونید برنج ایرانی و در واقع برنج گیلانی از مرغوبترین برنجهای دنیاست. در بازار این روزهای برنج و با واردات برنجهای خارجی، برنج ایرنی کمی مظلوم واقع شده. برنج گیلانی از مرغوبترین برنجهای کشور هستن و راههای تشخیص اصلیت این برنجها فوت و فنی داره که در این مطلب به عرضتون میرسونم. همچنین پخت این برنجها لم خاصی داره که اگر وارد نباشیم اصولا خوب پخته نمیشه. در این مطلب راجع به فوت و فن شخیص برنجهای مرغوب و همچنین فوت و فن پخت برنج صحبت میکنیم.

برنج

برنج

فوت و فن تشخیص برنج مرغوب

عطر برنج مرغوب

برنج مرغوب عطر خاص و مطبوعی داره که بسیار دلنشین هست. یکی از روشهای تشخیص برنج مرغوب این هست که مشتی برنج بردارین و ها کنین و بعد بو بکشین. اگر بوی مطبوعی میداد برنج مرغوبی هست.

رنگ برنج مرغوب

یکی دیگه از راههای تشخیص برنج مرغوب رنگش هست. برنج ایرانی سفید رنگ هست که ممکن هست مقدار کمی هم شیری رنگ باشه. ولی رنگ زرد یا خاکستری نباید داشته باشه. این رو هم دقت کنین که برنج ایرانی مثل ماکارونی شفاف نیست.

شکل برنج مرغوب

برنج مرغوب باریک و کشیده هست. در نوع خیلی مرغوبش به طول یک سانتی متر هست. و در پخت هم بسیار خوش فرم میشه. برنج های کوتاه و حتی تپل خیلی مرغوب نیستن و عموما برنج گیلانی نیستن.

همچنین برنج مرغوب نباید چند دست باشه و شکلهای مختلفی باهم مخلوط باشن. همچنین نباید دانه های شکسته داشته باشه، چرا که در پخت زیبایی نداره.

این نکته هم وجود داره که برنجی که کمی از برداشتش گذشته باشه و قدیمی باشه مرغوبتر و خوش پخت تره و برنج تازه به خاطر رطوبتی که داره ممکنه خوش پخت نشه. روش تشخیص این موضوع هم اینه که دانه برنج رو زیر دندانتون بگیرید و گاز بزنید. اگر تازه باشه، نرم هست و زود شکسته میشه و اگر قدیمی باشه خشک و سفت هست و پخت بهتری داره.

برنج ایرانی مرغوببرنج ایرانی مرغوب

برنج ایرانی مرغوب

فوت و فن پخت برنج

برنج رو میشه به دو روش پخت. کته و آبکش. وقتی برنج رو آبکش میکنیم تمام مواد مغذی و در واقع قوت برنج از دست میره. از اونجایی که برنج دارای ویتامین ب هست و بسیار برای بدن لازم هست سعی کنین برنج رو به شکل کته بپزید. ولی نوع پخت آبکش اون هم مرسوم هست، چرا که برنج زیباتر میشه و ظاهر بهتری داره و به هم نمیچسبه. نکته ای که برای شستن برنج باید مورد توجه قرار بگیره اینه که برنج نباید زیاد شسته بشه و شستن برنج در حد سه یا چهار بار کافیه.

پخت برنج به صورت کته

برای کته کردن برنج عموما اینطور هست که برنج رو بعد از شستن در قابلمه با مقدار برابر آب و نمک کافی روی حرارت بگذاریم و بعد از اینکه در اصطلاح سر اومد، اون رو با قاشق یکی دوبار زیر و رو کنیم و کمی که آبش خشک شد، در قابلمه رو به همراه دم کنی روش قرار بدیم. بعضی ها در این مرحله یکی دو قاشق روغن هم اضافه میکنن که شخصا توصیه نمیکنم. بعد از حدود بیست دقیقه برنج دم میکشه.

برنج کته

برنج کته

پخت برنج به صورت آبکش

برای آبکش کردن مراحل بیشتری احتیاج هست. بهتر اینه که از ده سه ساعت قبل برنج رو در مقداری آب و نمک خیش بدید. در قابلمه ای با اندازه مناسب آب رو به مقدار یک و نیم برابر یا بیشتر برنج بریزید و وقتی به جوش اومدمقداری نمک اضافه کنید و برنجهایی رو که از قبل خیس داده بودین آبکش کرده و در آب در حال جوش بریزید. کمی که گذشت یکی از دانه های برنج رو بردارید و با ناخن وسطش رو نصف کنین.

برنج آبکش

برنج آبکش

اگر به اندازه یک نقطه سفید وسط برنج، خام مونده بود وقت آبکش کردنش هست. برای اینکه برنج خوش فرم تر بشه میتونین در این مرحله یک لیوان آب سرد اضافه کنین و بلافاصله برنج رو آبکش کنین. این باعث میشه به برنج شوک وارد بشه و فرمش رو حفظ کنه.بعد از آبکشی هم ته دیگ مورد نظرتون رو با مقداری روغن آماده کنین و برنجها رو روش بریزید و در قابلمه رو بزارید. کمی که قابلمه داغ شد و روغن ته دیگ به جلز و ولز افتاد یک استکان آب ولرم و یک قاشق روغن رو مخلوط کرده و در قابلمه رو بردارید و دور تا دور داخل قابلمه بریزید. و شعله گاز رو کم کنید و در قابلمه رو به همراه دم کنی قرار بدید و حدود نیم ساعت صبر کنین تا برنج شما روی حرارت ملایم کاملا پخته بشه.

خوشحال میشم نظرات و تجربیات شما رو هم در این باره بدونم.

منبع :

برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی

دونفره

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *