زرشک پلو جز غذاهای اصیل ایرانیه و معمولا اکثر ما خانم های ایرانی توی مجالس و مهمونیامون درستش میکنیم و کمتر کسی هم هست که زرشک پلو رو دوست نداشته باشه… علاوه بر آسون بودن و خوشمزگی به خاطر رنگ خوب زرشک و زعفرون این غذا خیلی هم زیباست و به راحتی میشه تزیینش کرد. در این مطلب طرز تهیه یه زرشک پلو خوشمزه با مرغ همراه سسش رو براتون گذاشتم.

زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ

مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ

  • ۵ الی ۶ تکه مرغ
  • ۱ پیمانه زرشک
  • ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۳ قاشق غذاخوری پیاز داغ
  • ۲ قاشق غذاخوری شکر
  • ۱ الی ۲ حبه سیر
  • ۶۰ گرم کره
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمک، فلفل، زرچوبه به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ

مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ

مراحل تهیه زرشک پلو با مرغ

ابتدا پیاز خورد شده رو با کمی روغن تفت میدیم تا سرخ بشه بعد ۴۰ گرم از کل کره رو به پیاز اضافه کرده زرچوبه و فلفل هم ریخته و رب گوجه رو هم اضافه میکنیم و تفت میدیم.

اضافه کردن رب به پیاز سرخ شده

اضافه کردن رب به پیاز سرخ شده

وقتی رب سرخ شد، سیر رو هم خورد کرده و اضافه میکنیم.

اضافه کردن سیر

اضافه کردن سیر

حالا تکه های مرغ رو داخل ماهیتابه میذاریم.

اضافه کردن مرغ

اضافه کردن مرغ

به مرغ کمی حرارت داده و زیر و روش میکنیم تا رنگش برگرده.

تفت دادن مرغ

تفت دادن مرغ

حدود ۱ الی ۲ لیوان آب داخل مرغ ها ریخته نمک هم میریزیم و در قابلمه رو میبندیم تا مرغ بپزه.

اضافه کردن آب به مرغ

اضافه کردن آب به مرغ

بعد از حدود ۱ الی ۱ ساعت و نیم مرغ میپزه.

پختن مرغ

پختن مرغ

مرغ هارو از داخل سسش درمیاریم و در یک ظرف نشکن میچینیم تا ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قبل از سرو غذا داخل فر بذاریم تا کمی برشته و خوشرنگ تر بشن.

گذاشتن مرغ در فر

گذاشتن مرغ در فر

سس مرغ رو هم روی حرارت میذاریم تا آبش کشیده شده و غلیظ بشه و به صورت سس غلیظ و خوشرنگی دربیاد.

غلیظ شدن سس

غلیظ شدن سس

حالا باید زرشک رو درست کنیم، زرشک ها رو داخل ماهیتابه ریخته شکر و مابقی کره رو هم اضافه کرده و کمی تفت میدیم تا شکر آب بشه.

مخلوط کردن زرشک، شکر و کره

مخلوط کردن زرشک، شکر و کره

زعفرون دم کرده رو ریخته و تفت میدیم تا آبش کاملا کشیده بشه.

اضافه کردن زعفرون

اضافه کردن زعفرون

در نهایت برای خوش طعم تر شدن زرشک میتونیم مقداری پیاز داغ بهش اضافه کنیم.

اضافه کردن پیاز داغ

اضافه کردن پیاز داغ

زرشک رو با برنج دم کشیده مخلوط میکنیم تا برای تزیین ازش استفاده کنیم.

مخلوط کردن زرشک و برنج

مخلوط کردن زرشک و برنج

حالا که زرشک آماده شده مرغ ها رو که قرار بود توی فر بذاریم هم داخل فر گذاشته و بعد از یک ربع میتونیم زرشک پلو رو سرو کنیم .

نوش جان

نکاتی برای طعم بهتر زرشک پلو

  • مقدار شکری که در زرشک استفاده میکنین بستگی به این داره که زرشک هارو ملس یا شیرین ترجیح بدین، بنابراین میتونین مقدار شکر رو به اختیار کم و زیاد کنین.
  • اضافه کردن کره به سس مرغ در ابتدای پخت مرغ باعث خوش طعم تر شدن سس خواهد شد.
  • برای نسوختن کره در هنگام تفت دادن رب حتما کمی روغن هم اضافه کنین.
  • سیر باعث از بین بردن بوی بد مرغ میشه مخصوصا اگه از رون مرغ استفاده کنین و همچنین مزه سس رو دلپذیر تر میکنه.
  • اضافه کردن پیاز داغ به زرشک خیلی در لذیذتر شدن طعمش تاثیر داره.
زرشک پلو با مرغ

زرشک پلو با مرغ

منبع :

برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی

دونفره

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *