ماش یکی از حبوبات مغذی می باشد که بیشتر در آسیا کشت می گردد و به نوعی یک گیاه اصیل آسیایی محسوب می گردد که از زمانهای خیلی قدیم در ایران نیز به وفور یافت می گردد. مانند سایر حبوبات دارای پروتئین گیاهی، فیبر و انواع ویتامین ها می باشد که می توان از جوانه آن نیز استفاده نمود. در ادامه با طرز تهیه آش ماش همراه ما باشید. ماش طعم بسیار خوشمزه و متناسب با ذائقه ایرانی را داراست. با ماش می توان انواع غذاها از جمله ماش پلو، کوکوی ماش و… را تهیه نمود. همچنین یک غذای محلی بسیار خوشمزه با ماش و سیب زمینی به همراه گوشت طبخ می گردد. ماش برای کاهش کلسترول خون و کم خونی مفید می باشد. در این مطلب به آموزش پخت آش ماش می پردازیم. که در آن طبق دستور تهیه آش ساده از سبزیجات مخصوص آش ( تره، جعفری، گشنیز و اسفناج) استفاده می شود که البته در این آش از سبزی کمتری بهره می گیرند و در میان حبوبات از عدس و ماش استفاده می نماییم. مواد لازم: ماش: ۲۵۰ گرم عدس: ۱۰۰ گرم برنج: نصف فنجان سبزی آش ( تره، جعفری، گشنیز، اسفناج): ۳۰۰ گرم گوشت چرخ شده: ۲۵۰ گرم پیاز: سه عدد بزرگ زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم طرز تهیه آش ماش: ماش و عدس را چند ساعت قبل در آب بگذارید تا خیس بخورند. سپس در قابلمه مخصوص آش با آب کافی بگذارید تا پخته شوند. یک عدد پیاز را رنده نمایید و با گوشت چرخ کرده مخلوط نمایید و به صورت گرد در اندازه های ریز و کوچک درآورید، پس از پخته شدن عدس و ماش ( ماش ها باید کاملا پخته و باز شوند). گوشت ها و سبزی خرد شده به همراه برنج درون آش بریزید. در این حین دو عدد پیاز را خلالی خرد نموده و با روغن کافی سرخ کنید ( پیاز داغ). زردچوبه و فلفل نیز به پیاز داغ اضافه نمایید. کمی از پیاز داغ را برای تزیین روی آش، نگه دارید. پس از پخته شدن سبزی ها و برنج، پیاز داغ را به آش اضافه نمایید. در مرحله آخر طرز تهیه آش ماش, نمک آش را اندازه و سپس سرو نمایید. برای تزیین روی آش می توانید از نعنا داغ، پیاز داغ، ماست و کشک استفاده نمایید. امیدواریم این آش خوشمزه را براحتی در منزل تهیه نمایید و از طعم آن که وابسته به طعم خاص و خوشمزه ماش می باشد، در کنار خانواده لذت ببرید. برای آشنایی با طرز تهیه انواع آش و سوپ کلیک نمایید. منبع : آرگا منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...