کباب تابه‌ای از جمله محبوب‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای خانگی است که این روزها در رستوران‌ها و مطبخ‌های بیرون هم سرو می‌شود و از جمله غذاهای پرفروش است. ۲ دستور پخت به شیوه‌های متفاوت برای تهیه کباب تابه‌ای خانگی سریع و آسان را برای‌تان آورده‌ایم.

 

کباب تابه‌ای، کباب دیگی یا کبابچه؟

 

کباب تابه‌ای، کباب دیگی یا کبابچه؟

 

در ابتدا بد نیست بدانید کباب تابه‌ای از جمله غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است. در برخی شهرهای ایران مثل اراک، کباب تابه‌ای را در دیگ یا قابلمه طبخ می‌کنند و به همین دلیل به آن «کباب دیگی» می‌گویند. طرز تهیه کباب دیگی هم دقیقا شبیه کباب تابه‌ای است.

شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید اهالی کشور بلغارستان هم یک نوع کباب شبیه کباب تابه‌ای ایرانی درست می‌کنند و به آن «کبابچه» می‌گویند. بلغارها معمولا کبابچه را با سیب‌زمینی سرخ کرده و پنیر بلغاری و نوشیدنی‌های سرد مثل دوغ و نوشابه میل می‌کنند و برای طعم‌دار کردن گوشت از زیره و فلفل سیاه استفاده می‌کنند.

 

کباب تابه‌ای گوشت یا مرغ با سیخ چوبی

 

کباب تابه‌ای گوشت یا مرغ با سیخ چوبی

 

معمولا برای درست کردن کباب تابه‌ای از سیخ استفاده نمی‌کنند اما برای این‌که کباب تابه‌ای شکل رسمی‌تری به خودش بگیرد می‌توانید آن را به سیخ چوبی بکشید. برای درست کردن این کباب تابه‌ای از چرخ‌کرده مرغ هم می‌توانید استفاده کنید.

 

مواد لازم

 

گوشت چرخ‌کرده مخلوط یا گوشت چرخکرده سینه مرغ: ۵۰۰ گرم

پیاز: یک عدد متوسط رنده شده و آب گرفته شده

گوجه‌فرنگی: به تعداد دلخواه

فلفل سبز: به تعداد دلخواه

جعفری: خرد و ساطوری شده: ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زعفران دم کرده: به میزان دلخواه

سماق: به میزان دلخواه

کره: به میزان دلخواه

 

طرز تهیه

 

طرز تهیه کباب تابه ای

 

ابتدا با رنده متوسط پیاز رنده کنید که خیلی آب نشود، آب پیاز را بگیرید و در یک ظرف جداگانه نگه دارید. پیاز را با گوشت چرخ‌کرده مخلوط گوسفند و گوساله یا چرخکرده سینه مرغ مخلوط کنید. جعفری، نمک، فلفل و زعفران دم کرده را به این مخلوط اضافه کنید و خوب ورز بدهید تا یک حالت چسبنده پیدا کند. در یک ماهیتابه نچسب کره یا روغن مایع یا هر روغنی که ترجیح می‌دهید، بریزید، کباب‌تابه‌ای را به سیخ‌های چوبی بکشید و در ماهیتابه بچینید و روی آن‌ها سماق بپاشید. بهتر است برای هر کباب از دو یا سه سیخ چوبی استفاده کنید تا کباب از روی سیخ نریزید. حرارت شعله باید متوسط باشد. در اواسط پخت گوجه‌ و فلفل‌ها را کم به سیخ بکشید و کنار کباب‌ها بگذارید. سیخ‌ها را هر چند دقیقه به آرامی بچرخانید. اگر هم سیخ چوبی در دسترس ندارید کف ماهیتابه نچسب را با کره چرب کنید، مایه کباب را کف ماهیتابه بچینید و درب ماهیتابه را بگذارید. کمی که گوشت خودش را گرفت با نوک یک چاقوی تیز، کباب‌ها را به اندازه دلخواه برش بزنید و آب پیاز را که نگه داشته بودید روی گوشت بریزید. چند بار کباب‌ها را زیر و رو کنید و کمی که سرخ شد و هنوز آبدار بود شعله را خاموش کنید. در کنار کباب تابه‌ای کمی سیب‌زمینی سرخ کرده بگذارید و با گوجه، فلفل و نان یا برنج سرو کنید.

 

شاید برای‌تان جالب باشد:

 

جوجه‌چینی؛ طرز تهیه آسان جوجه چینی خوشمزه با خمیر بنیه و سس تارتار

 

نکته: کباب‌تابه‌ای را با سیب‌زمینی بخارپز هم می‌توانید میل کنید. برای این‌کار وقتی کباب تابه‌ای را با چاقو برش زدید سیب‌زمینی‌های حلقه شده را لابه لای کباب‌ها بچینید. برای این‌که سیب‌زمینی‌ها خوب بپزند مقداری آب و رب گوجه فرنگی روی موادتان داخل ماهیتابه بریزید تا سیب‌زمینی‌ها حسابی مغزپخت شوند.

*می‌توانید کباب تابه‌ای را در فر هم درست کنید. به همین منظور سینی فر را با روغن چرب کنید. تمام گوشت را کف سینی پهن کرده، به آن برش های هم اندازه داده، روی آن را کاغذ آلومینیوم بکشید و در فر بگذارید.

ابتدا با درجه حرارت ۲۵۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۲ دقیقه و بعد حرارت را کم کنید و ۴۰ دقیقه هم با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا کباب‌ها مغزپخت شوند.

بهتر است در مرحله آخر کمی کره، زعفران و آبلیمو روی کباب ها بریزید تا طعم لذیذتری داشته باشد.

 

حتما برای‌تان جالب است:

 

کباب برگ؛ چطور در منزل کباب برگ خوشمزه درست کنیم

 

کباب کوبیده؛ فوت و فن و نکات مهم درست کردن کباب کوبیه حرفه‌ای خانگی

 

اکبرجوجه؛ چطور اکبرجوجه اصل مازندرانی درست کنیم

 

کباب تابه‌ای یا کباب روی سیخ چوبی با گوشت بوقلمون

 

کباب تابه‌ای یا کباب روی سیخ چوبی با گوشت بوقلمون

 

مواد لازم

 

گوشت بوقلمون چرخکرده: نیم کیلوگرم

پیاز: یک عدد بزرگ رنده شده و آب گرفته شده

آرد: ۱ قاشق غذاخوری

جعفری ساطوری خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زعفران دم کرده: به میزان دلخواه

روغن مایع: به میزان دلخواه

کره: به میزان دلخواه

 

طرز تهیه

 

 

طرز تهیه

 

گوشت بوقلمون چرخکرده را با جعفری خرد شده، پیاز رنده شده و آب گرفته شده، آرد، نمک، فلفل سیاه و زعفران حسابی مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا حالت چسبنده پیدا کند. برای درست کردن هر کباب تابه‌ای به اندازه یک گردو گوشت بردارید و روی کف دست باز کنید و شکل دهید. کف یک ماهیتابه نچسب را با روغن مایع چرب کنید و کباب‌ها را کف ماهیتابه بچینید و روی شعله ملایم گاز سرخ کنید. می‌توانید به همان سبک و سیاق کباب تابه‌ای با سیخ چوبی این کباب خوشمزه با گوشت بوقلمون را هم درست کنید.

کباب تابه‌ای بوقلمون را برنج یا با سبزیجات پخته، سیب زمینی سرخ شده و گوجه کبابی یا سرخ شده سرو کنید. گوشت بوقلمون طبع گرم و تر دارد و به همین دلیل «جعفری» با طبع خشک و گرم مکمل خوبی برای آن است، با این‌همه اگر طعم جعفری را نمی‌پسندید می‌توانید آن را حذف کنید.

 

نکات تغذیه‌ای گوشت بوقلمون

 

گوشت بوقلمون سرشار از تریپتوفان است و برای کسانی که بدخواب یا کم‌خواب هستند بسیار مفید است. علاوه بر این گوشت بوقلمون سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید از جمله آهن ، پتاسیم ، منیزیم و سلنیوم و مقادیر زیاد ویتامین A و انواع ویتامین‌های B است و به همین دلیل برای تقویت و بهبود عملکرد رشد کودکان و تقویت سیستم بدنی سالمندان و افراد بیمار بسیار مفید است.

ذکر این نکته ضروری است که اگر دچار بیماری کلیوی هستید از مصرف بوقلمون خودداری یا برای مصرف آن با پزشک خود مشورت کنید.

 

کباب تابه‌ای از جمله محبوب‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای خانگی است که این روزها در رستوران‌ها و مطبخ‌های بیرون هم سرو می‌شود و از جمله غذاهای پرفروش است. ۲ دستور پخت به شیوه‌های متفاوت برای تهیه کباب تابه‌ای خانگی سریع و آسان را برای‌تان آورده‌ایم.   کباب تابه‌ای، کباب دیگی یا کبابچه؟     در ابتدا بد نیست بدانید کباب تابه‌ای از جمله غذاهای قدیمی و سنتی ایرانی است. در برخی شهرهای ایران مثل اراک، کباب تابه‌ای را در دیگ یا قابلمه طبخ می‌کنند و به همین دلیل به آن «کباب دیگی» می‌گویند. طرز تهیه کباب دیگی هم دقیقا شبیه کباب تابه‌ای است. شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید اهالی کشور بلغارستان هم یک نوع کباب شبیه کباب تابه‌ای ایرانی درست می‌کنند و به آن «کبابچه» می‌گویند. بلغارها معمولا کبابچه را با سیب‌زمینی سرخ کرده و پنیر بلغاری و نوشیدنی‌های سرد مثل دوغ و نوشابه میل می‌کنند و برای طعم‌دار کردن گوشت از زیره و فلفل سیاه استفاده می‌کنند.   کباب تابه‌ای گوشت یا مرغ با سیخ چوبی     معمولا برای درست کردن کباب تابه‌ای از سیخ استفاده نمی‌کنند اما برای این‌که کباب تابه‌ای شکل رسمی‌تری به خودش بگیرد می‌توانید آن را به سیخ چوبی بکشید. برای درست کردن این کباب تابه‌ای از چرخ‌کرده مرغ هم می‌توانید استفاده کنید.   مواد لازم   گوشت چرخ‌کرده مخلوط یا گوشت چرخکرده سینه مرغ: ۵۰۰ گرم پیاز: یک عدد متوسط رنده شده و آب گرفته شده گوجه‌فرنگی: به تعداد دلخواه فلفل سبز: به تعداد دلخواه جعفری: خرد و ساطوری شده: ۲ قاشق غذاخوری نمک، فلفل سیاه، زعفران دم کرده: به میزان دلخواه سماق: به میزان دلخواه کره: به میزان دلخواه   طرز تهیه     ابتدا با رنده متوسط پیاز رنده کنید که خیلی آب نشود، آب پیاز را بگیرید و در یک ظرف جداگانه نگه دارید. پیاز را با گوشت چرخ‌کرده مخلوط گوسفند و گوساله یا چرخکرده سینه مرغ مخلوط کنید. جعفری، نمک، فلفل و زعفران دم کرده را به این مخلوط اضافه کنید و خوب ورز بدهید تا یک حالت چسبنده پیدا کند. در یک ماهیتابه نچسب کره یا روغن مایع یا هر روغنی که ترجیح می‌دهید، بریزید، کباب‌تابه‌ای را به سیخ‌های چوبی بکشید و در ماهیتابه بچینید و روی آن‌ها سماق بپاشید. بهتر است برای هر کباب از دو یا سه سیخ چوبی استفاده کنید تا کباب از روی سیخ نریزید. حرارت شعله باید متوسط باشد. در اواسط پخت گوجه‌ و فلفل‌ها را کم به سیخ بکشید و کنار کباب‌ها بگذارید. سیخ‌ها را هر چند دقیقه به آرامی بچرخانید. اگر هم سیخ چوبی در دسترس ندارید کف ماهیتابه نچسب را با کره چرب کنید، مایه کباب را کف ماهیتابه بچینید و درب ماهیتابه را بگذارید. کمی که گوشت خودش را گرفت با نوک یک چاقوی تیز، کباب‌ها را به اندازه دلخواه برش بزنید و آب پیاز را که نگه داشته بودید روی گوشت بریزید. چند بار کباب‌ها را زیر و رو کنید و کمی که سرخ شد و هنوز آبدار بود شعله را خاموش کنید. در کنار کباب تابه‌ای کمی سیب‌زمینی سرخ کرده بگذارید و با گوجه، فلفل و نان…

امتیاز کاربران: ۴٫۱ ( ۱ رای)

۰ bigtheme

منبع :

برگرفته از وب سایت مجله کوروش بخش آشپزی

مجله کوروش

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *