«مسقطی» یا «راحتالقوم» از جمله دسرهای خوشمزه سنتی ترکیهای است که در کشور ما هم طرفداران زیادی دارد و در شهرهای مختلف با دستور پختهای متنوع اما کم و بیش شبیه به یکدیگر تهیه میشود. در این نوشتار طرز تهیه آسان این شیرینی لذیذ به روشی که ترکهای ترکیه آن را درست میکنند را برای شما آوردهایم. مواد لازم برای تهیه مسقطی ترکیهای با گلاب یک قاشق چایخوری روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری لیموترش تازه یک و ۳/۲ فنجان آب سرد هشت قاشق چایخوری ژلاتین بدون چاشنی دو و ۳/۱ فنجان شکر سفید ۴ قاشق چایخوری گلاب دو قطره رنگ غذای مجاز خوراکی یا زعفران در صورت دلخواه ۱ قاشق غذاخوری پودر نشاسته ذرت، پودر نارگیل، خلال مغز پسته یا بادام طرز تهیه آسان مسقطی ترکیهای با گلاب ابتدا سطح داخلی یک ماهیتابه را با روغن مایع گیاهی چرب کنید.۳/۲ فنجان آب را در یک کاسه بریزید و ژلاتینها را آرام آرام از بالا داخل ظرف بریزید. شعله گاز باید ملایم باشد و ژلاتینها به آرامی در مدت زمان ۱۵ دقیقه آب شوند. یک فنجان دیگر آب را با شکر و آب لیمو ترش روی شعله ملایم گاز با هم مخلوط و آرام هم بزنید تا زمانی که مخلوط به جوش بیاید و شکر کاملا در آن حل شود. حالا شعله گاز به مدت ۳ دقیقه را زیاد کنید تا مخلوط به جوش آمده، غلیظ شده و تبدیل به شیره شود. یک دماسنج ضدآب را داخل ظرف قرار دهید. دمای سیروپ باید به ۱۱۴ درجه سانتیگراد برسد، به این منظور باید شیره به مدت ۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند و غلیظ شود.بعد از ۵ دقیقه شیره را از روی حرارت بردارید و با دقت و به آرامی با ژلاتینهای نرم شده اضافه و به خوبی با هم مخلوط کنید. در این مرحله گلاب و رنگ غذا یا در صورت دلخواهتان زعفران را به این مخلوط اضافه کنید. حالا ترکیب سیروپ و ژلاتین را در ماهیتابهای که قبلا چرب کردهای بریزید و در دمای اتاق قرار دهید تا به آرامی سرد شود. برای سرد شدن و ژلهای شدن مخلوط به ۴ ساعت زمان نیاز است. بعد از این مدت روی ماهیتابه را با یک پلاستیک تمیز بپوشانید و به مدت ۸ ساعت در یک جای خنک نگهدارید. مسقطیهای ترکیهای با طعم گلاب آماده است، کافی است با چاقو آنها را به صورت مربعهای کوچک برش دهید و با پودر نشاسته ذرت یا پودر نارگیل، خلال مغز پسته یا بادام تزیین کنید. ارزش غذایی مسقطی ترکیهای اگر چه زیادهروی در خوردن هر نوع شیرینی برای سلامت بدن مضر است اما در تهیه شیرینیهای سنتی و خانگی موادی به کار برده شده که در صورت اعتدال در مصرف آنها برای بدن مفید هستند. ژلاتین و خواص بینظیر آن برای سلامت اندامهای مختلف بدن ژلاتین یک ماده پروتئینی است که از به طور عمده از فرآوری کلاژن که ساختمان اصلی تشکیلدهنده پوست، تاندونها، استخوان و … مهرهدارانی مثل ماهی و گاور به دست میآید. از ژلاتین در ساخت مواد غذایی مختلف و انواع شیرینی و دسر مثل پاستیل و تافی، سوپهای پودری و … استفاده میشود. ژلاتین خواص فراوانی برای سلامت بدن دارد. از ژلاتین برای درمان زخمهای افراد دیابتی مادهای مفید است. این ماده پروتئینی به دلیل دارا بودن اسیدهای آمینه و پپتیدهای بینظیر، همچنین با کاهش پاسخهای التهابی و تعدیل سیستم ایمنی در درمان زخمهای دیابتیک میتواند موثر باشد. همچنین ژلاتین یک ماده ضد خونریزی است که میتواند با برخورد به سلولهای خونی آسیبدیده مسیرهای انعقادی را فعال کند. یکی دیگر از خواص بینظیر ژلاتین اثرات ضدالتهابی به خصوص التهاب مفاصل (آرتروز) و تاثیر مثبت در روند درمان پوکی استخوان است. در حقیقت کلاژن به طور مستقیم اثرات ضدالتهابی داشته و اثر مستقیم روی بافت مفاصل دارد. در یک تحقیق پزشکی دریافت ژلاتین را روی استخوان بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که ژلاتین میتواند تأثیرات متفاوتی روی چگالی استخوان و وزن بدن داشته باشد. این تأثیر بیشتر روی استخوان فمور (استخوان ران) دیده شده است. در مطالعات دیگر نشان داده شد که تزریق ژلاتین، کلسیم موجود در گردش خون را بالا میبرد که نشان میدهد که استخوان در حال ساخت است. سایر تاثیرات مثبت ژلاتین در سلامت بدن عبارتند از: کمک به کبد برای سمزدایی، کمک به جذب و هضم بهتر غذا و کاهش التهاب روده در افراد مبتلا به سندروم روده تحریکپذیر. یادتان باشد که با افزایش سن، ناخنها و موها شکننده و ترکخورده میشوند. ژلاتین با داشتن مقادیر زیاد اسیدآمینه گلایسین که اسیدآمینه مهم برای ساخت کراتین موجود در مو و ناخن است، به رشد و سلامت مو و ناخن کمک میکند. همچنین با مصرف ژلاتین راحت بخوابید. با مصرف ژلاتین مقادیر زیادی از گلیسین وارد بدن می شود که یکی از آثار آن، خواب راحت است. علاوه بر این گلیسین موجود در ژلاتین، متونین موجود در گوشت را دفع کرده و مانع بروز عوارض مضر مصرف پروتئین حیوانی می شود «مسقطی» یا «راحتالقوم» از جمله دسرهای خوشمزه سنتی ترکیهای است که در کشور ما هم طرفداران زیادی دارد و در شهرهای مختلف با دستور پختهای متنوع اما کم و بیش شبیه به یکدیگر تهیه میشود. در این نوشتار طرز تهیه آسان این شیرینی لذیذ به روشی که ترکهای ترکیه آن را درست میکنند را برای شما آوردهایم. مواد لازم برای تهیه مسقطی ترکیهای با گلاب یک قاشق چایخوری روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری لیموترش تازه یک و ۳/۲ فنجان آب سرد هشت قاشق چایخوری ژلاتین بدون چاشنی دو و ۳/۱ فنجان شکر سفید ۴ قاشق چایخوری گلاب دو قطره رنگ غذای مجاز خوراکی یا زعفران در صورت دلخواه ۱ قاشق غذاخوری پودر نشاسته ذرت، پودر نارگیل، خلال مغز پسته یا بادام طرز تهیه آسان مسقطی ترکیهای با گلاب ابتدا سطح داخلی یک ماهیتابه را با روغن مایع گیاهی چرب کنید.۳/۲ فنجان آب را در یک کاسه بریزید و ژلاتینها را آرام آرام از بالا داخل ظرف بریزید. شعله گاز باید ملایم باشد و ژلاتینها به آرامی در مدت زمان ۱۵ دقیقه آب شوند. یک فنجان دیگر آب را با شکر و آب لیمو ترش روی شعله ملایم گاز با هم مخلوط و آرام هم بزنید تا زمانی که مخلوط به جوش بیاید و شکر کاملا در آن حل شود. حالا شعله گاز به مدت ۳ دقیقه را زیاد کنید تا مخلوط به جوش آمده، غلیظ شده و تبدیل به شیره شود. یک دماسنج ضدآب را داخل ظرف قرار دهید. دمای سیروپ باید به ۱۱۴ درجه سانتیگراد برسد، به این منظور باید شیره به مدت ۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند و غلیظ شود.بعد از ۵ دقیقه شیره را از روی حرارت بردارید و با دقت و به آرامی با ژلاتینهای نرم شده اضافه و به خوبی با هم مخلوط کنید. در این مرحله گلاب و رنگ غذا یا در صورت دلخواهتان زعفران را به این مخلوط اضافه کنید. حالا ترکیب سیروپ و ژلاتین را در ماهیتابهای که قبلا چرب کردهای بریزید و در دمای اتاق قرار دهید تا به آرامی سرد شود. برای سرد شدن و ژلهای شدن مخلوط به ۴ ساعت زمان نیاز است. بعد از این مدت روی ماهیتابه را با یک پلاستیک تمیز بپوشانید و به مدت ۸ ساعت در یک جای خنک نگهدارید. مسقطیهای ترکیهای با طعم گلاب آماده است، کافی است با چاقو آنها را به صورت مربعهای کوچک برش دهید و با پودر نشاسته ذرت یا پودر نارگیل، خلال مغز پسته یا بادام تزیین کنید. ارزش غذایی مسقطی ترکیهای اگر چه زیادهروی در خوردن هر نوع شیرینی برای سلامت بدن مضر است اما در تهیه شیرینیهای سنتی و خانگی موادی به کار برده شده که در صورت اعتدال در مصرف آنها برای بدن مفید هستند. ژلاتین و خواص بینظیر آن برای سلامت اندامهای مختلف بدن ژلاتین یک ماده پروتئینی است که از به طور عمده از فرآوری کلاژن که ساختمان اصلی تشکیلدهنده پوست، تاندونها، استخوان و … مهرهدارانی مثل ماهی و گاور به دست میآید. از ژلاتین در ساخت مواد غذایی مختلف… مسقطی؛ طرز تهیه آسان مسقطی یا راحتالحلقوم ترکیهای با گلاب مسقطی؛ طرز تهیه آسان مسقطی یا راحتالحلقوم ترکیهای با گلاب ۱۳۹۷-۰۳-۱۰ مینا ساجدی نیا ۰ امتیاز کاربران: اولین نفر باشید ! ۰ bigtheme منبع : برگرفته از وب سایت مجله کوروش بخش آشپزی مجله کوروش
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...