«فرنی» از آن‌دسته دسرهایی است که در هر فصل و زمانی از سال طرفداران خاص خودش را دارد. در ماه رمضان به دلیل تمایل افراد به خوردن وعده‌های شیرین و دسر مانند تهیه دسرهای خانگی خوشمزه می‌تواند بسیار بیشتر از دسرها و شیرینی‌های آماده مفید باشد. معمولا فرنی را به دو روش می‌پزند. دو دستور پخت مجلسی فرنی با آرد‌برنج و نشاسته و زعفران را برای شما آورده‌ایم.

 

فرنی مجلسی با آرد برنج و زعفران

 

فرنی مجلسی با آرد برنج و زعفران

مواد لازم

شیر سرد ۲ لیوان

شکر ۲ قاشق غذاخوری

آرد برنج ۲ قاشق غذاخوری سر پر

آب نصف لیوان

شکر ۴ قاشق غذاخوری

زعفران آب کرده به میزان دلخواه

گلاب ۱ قاشق غذاخوری

عرق هل یک قاشق غذاخوری

خامه صبحانه یک قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه

 

طرز تهیه آرد برنح و زعفران

 

شیر سرد را در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید. ابتدا شکر را اضافه کنید و کمی هم بزنید، آرد برنج را کم‌کم اضافه کنید و همزمان آرام آرام هم بزنید تا آرد گوله گوله نشود. به هم زدن مخلوط شکر، شیر و آرد برنج آن‌قدر ادامه بدهید تا کمی غلیظ شود. حالا گلاب و عرق هل را اضافه کنید و باز هم مرتب هم بزنید. در مرحله بعد زعفران آب کرده را اضافه کنید. زمانی که فرنی به غلظت دلخواه‌تان رسید شعله را خاموش کنید. برای این‌که این دسر طعم بهتری به خودش بگیرد می‌توانید در پایان پخت به دلخواه یک قاشق غذاخوری خامه پاستوریزه به آن اضافه کنید.

*در صورتی که می‌خواهید فرنی را کمی رسمی‌تر و مجلسی‌تر سرو کنید زمانی که آن را از روی شعله گاز برمی‌دارید بلافاصله در قالب‌های مورد نظرتان بریزید.

*اضافه کردن زعفران در هر دو دستور پخت فرنی سلیقه‌ای است، در صورتی که دوست ندارید می‌توانید آن را حذف کنید.

* کمی صبر کنید تا فرنی مقداری ولرم شود و سپس آن را در ظرف‌های مورد نظرتان بریزید. بهتر است این دسر را سرد سرو کنید. برای این‌که فرنی آب نیندازد اجازه بدهید در دمای اتاق خنک شود.

* اگر دلتان می‌خواهد با یک دسر کم شیرین و گرم افطار کنید می‌توانید فرنی را گرم میل کنید.

*فرنی را می‌توانید با خلال انواع مغزها مثل خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید.

 

فرنی مجلسی با نشاسته و زعفران

 

 فرنی مجلسی با نشاسته و زعفران

مواد لازم

شیر سرد ۲ لیوان

شکر ۲ قاشق غذاخوری

نشاسته ۲ قاشق غذاخوری

گلاب، پودر وانیل یا عرق هل به میزان دلخواه

زعفران آب کرده به میزان دلخواه

پودر شکلات یا شکلات آب شده در صورت تمایل یک قاشق مرباخوری

 

طرز تهیه

 

 طرز تهیه فرنی مجلسی با نشاسته و زعفران

 

برای تهیه فرنی با نشاسته و زعفران ابتدا باید به صورت جداگانه شیر سرد را در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز کمی گرم کنید، سپس شکر و نشاسته را به شیر اضافه کنید و به طور مرتب هم بزنید. باید مخلوط فوق را مرتب هم بزنید تا گوله نشود و به کف قابلمه نچسبد. زمانی که مایه به غلظت دلخواه‌تان رسید، خامه، گلاب، پودر وانیل، عرق هل، زعفران، پودر شکلات یا هر افزودنی که می‌پسندید را به آن اضافه کنید.

اگر می‌خواهید فرنی را مجلسی سرو کنید زمانی که ولرم شد آن را در قالب‌های سیلیکونی بریزید و به مدت ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا فرنی خوب خودش را بگیرد. سپس فرنی را از یخچال بیرون بیاورید و در ظرف مناسب به آرامی برگردانید. فرنی معمولا زمانی که در یخچال قرار می‌گیرد به اصطلاح آب می‌اندازد. اما برای سرو قالبی فرنی باید آن را در یخچال بگذارید و بعد از سرو کردن بلافاصله مصرف کنید. یادتان باشد قالب را چرب نکنید چون فرنی را خراب می‌کند. در صورت تمایل می‌توانید در زمان میل کردن این دسر مقداری شکلات آب شده به آن اضافه کنید.

 

ارزش غذایی فرنی

 

ارزش غذایی فرنی

 

درست کردن این غذا با آرد برنج طرفداران بیشتری دارد و مسلما از ارزش غذایی بالاتری هم برخوردار است. فرنی ارزش غذایی بالایی دارد و عمده ویتامین موجود در آن ویتامین B موجود در آرد برنج است.اگر به جای شکر در آن عسل بریزید تبدیل به یک معجون لاغری بی‌نظیر می‌شود. اگر فرنی را کم شکر و یا با عسل درست کنید نه تنها باعث چاقی نمی‌شود که سبب تناسب اندام به عنوان یک وعده غذای اصلی یا میان‌وعده مقوی هم می‌شود.

 

ارزش غذایی آرد‌برنج

 

ارزش غذایی آرد‌برنج

 

*اگر رژیم غذایی دارید و برای مصرف آرد‌گندم و گلوتن محدودیت دارید یا گلوتن دستگاه گوارش‌تان را به هم می‌ریزد، بهترین جایگزین برای آن‌ها آرد‌برنج است. اگر رژیم دارید و می‌خواهید فرنی را با آرد‌برنج درست کنید می‌توانید از آرد‌برنج قهوه‌ای درست کنید.

*آرد برنج به خصوص آرد‌برنج قهوه‌ای برای افراد مبتلا یبوست یک انتخاب ایده‌آل است. آرد‌برنج قهوه‌ای سرشار از فیبر است و از تنبلی دستگاه گوارش و معده جلوگیری می‌کند.

*آرد برنج سرشار از فیبر و ویتامین B است و خطر ابتلا به بیماری‌هایی مثل دیابت نوع ۲، فشار‌خون بالا، روده بزرگ، بیماری‌های کبد و کلسترول بالا جلوگیری می‌کند.

*آرد برنج از قدیم‌الایام یک ماسک خوب و مغذی برای شفافیت و جوانی پوست است. برای مثال می‌توانید با دو قاشق غذاخوری آرد‌برنج، یک قاشق چایخوری زردچوبه و آب یک عدد لیمو ترش تازه را با هم مخلوط و یک ماسک شفابخش و خانگی برای حفظ شفافیت و جوانی پوست درست کنید. این ماسک را ۱۵ دقیقه روی پوست بگذارید و سپس با آب ولرم بشورید.

*اگر صورت‌تان لک و جوش دارد این ماسک آرد برنج را هم امتحان کنید. دو قاشق غذاخوری آرد‌برنج، چند قطره گلاب خالص، یک قاشق غذاخوری عسل طبیعی و دو قاشق غذاخوری ژل آلوورا تازه را با هم مخلوط کنید. خمیر به دست آمده را به صورت‌تان بمالید و به آرامی ماساژ بدهید. بعد از ۵ دقیقه با آب سرد بشورید.

می توانید طرز تهیه سایر فرنی ها رو از اینجا مطالعه نمایید

  «فرنی» از آن‌دسته دسرهایی است که در هر فصل و زمانی از سال طرفداران خاص خودش را دارد. در ماه رمضان به دلیل تمایل افراد به خوردن وعده‌های شیرین و دسر مانند تهیه دسرهای خانگی خوشمزه می‌تواند بسیار بیشتر از دسرها و شیرینی‌های آماده مفید باشد. معمولا فرنی را به دو روش می‌پزند. دو دستور پخت مجلسی فرنی با آرد‌برنج و نشاسته و زعفران را برای شما آورده‌ایم.   فرنی مجلسی با آرد برنج و زعفران   مواد لازم شیر سرد ۲ لیوان شکر ۲ قاشق غذاخوری آرد برنج ۲ قاشق غذاخوری سر پر آب نصف لیوان شکر ۴ قاشق غذاخوری زعفران آب کرده به میزان دلخواه گلاب ۱ قاشق غذاخوری عرق هل یک قاشق غذاخوری خامه صبحانه یک قاشق غذاخوری   طرز تهیه     شیر سرد را در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز قرار دهید. ابتدا شکر را اضافه کنید و کمی هم بزنید، آرد برنج را کم‌کم اضافه کنید و همزمان آرام آرام هم بزنید تا آرد گوله گوله نشود. به هم زدن مخلوط شکر، شیر و آرد برنج آن‌قدر ادامه بدهید تا کمی غلیظ شود. حالا گلاب و عرق هل را اضافه کنید و باز هم مرتب هم بزنید. در مرحله بعد زعفران آب کرده را اضافه کنید. زمانی که فرنی به غلظت دلخواه‌تان رسید شعله را خاموش کنید. برای این‌که این دسر طعم بهتری به خودش بگیرد می‌توانید در پایان پخت به دلخواه یک قاشق غذاخوری خامه پاستوریزه به آن اضافه کنید. *در صورتی که می‌خواهید فرنی را کمی رسمی‌تر و مجلسی‌تر سرو کنید زمانی که آن را از روی شعله گاز برمی‌دارید بلافاصله در قالب‌های مورد نظرتان بریزید. *اضافه کردن زعفران در هر دو دستور پخت فرنی سلیقه‌ای است، در صورتی که دوست ندارید می‌توانید آن را حذف کنید. * کمی صبر کنید تا فرنی مقداری ولرم شود و سپس آن را در ظرف‌های مورد نظرتان بریزید. بهتر است این دسر را سرد سرو کنید. برای این‌که فرنی آب نیندازد اجازه بدهید در دمای اتاق خنک شود. * اگر دلتان می‌خواهد با یک دسر کم شیرین و گرم افطار کنید می‌توانید فرنی را گرم میل کنید. *فرنی را می‌توانید با خلال انواع مغزها مثل خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید.   فرنی مجلسی با نشاسته و زعفران   مواد لازم شیر سرد ۲ لیوان شکر ۲ قاشق غذاخوری نشاسته ۲ قاشق غذاخوری گلاب، پودر وانیل یا عرق هل به میزان دلخواه زعفران آب کرده به میزان دلخواه پودر شکلات یا شکلات آب شده در صورت تمایل یک قاشق مرباخوری   طرز تهیه     برای تهیه فرنی با نشاسته و زعفران ابتدا باید به صورت جداگانه شیر سرد را در یک قابلمه بریزید و روی شعله ملایم گاز کمی گرم کنید، سپس شکر و نشاسته را به شیر اضافه کنید و به طور مرتب هم بزنید. باید مخلوط فوق را مرتب هم بزنید تا گوله نشود و به کف قابلمه نچسبد. زمانی که مایه به غلظت دلخواه‌تان رسید، خامه، گلاب، پودر وانیل، عرق هل، زعفران، پودر شکلات یا هر افزودنی که می‌پسندید را به آن اضافه کنید. اگر می‌خواهید فرنی…

امتیاز کاربران: اولین نفر باشید !

۰ bigtheme

منبع :

برگرفته از وب سایت مجله کوروش بخش آشپزی

مجله کوروش

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *