گراتن از انواع غذاهای فرانسوی است که در درون ظرف نسوز و در فر پخته می شود. گراتن انواع مختلفی دارد و از پرطرفدارترین و محبوب ترین گراتن ها می توان به گراتن بادمجان و گراتن مرغ اشاره کرد. در طرز تهیه گراتن مرغ می توانید برای ایجاد طعمی دلچسب و متفاوت می توانید از انواع سبزیجات نظیر سیب زمینی و قارچ و نخود فرنگی و فلفل دلمه ای استفاده کنید.

گراتن مرغ و بادمجان از انواع غذاهای شبیه به سوفله بادمجان و مرغ هستند با این تفاوت که گراتن به صورت پر مایه تر پخته می شود. گراتن مرغ را می توانید به عنوان غذایی بی نظیر و خوشمزه در برنامه غذایی خود قرار دهید و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید.

گراتن مرغ خوشمزه

مواد لازم برای ۴ نفر

  • سینه مرغ : ۱ عدد
  • پیاز داغ : ۳ قاشق سوپخوری
  • سیب زمینی : ۳ عدد
  • سیر : ۳ حبه
  • پنیر پیتزا : ۲۵۰ گرم
  • کنسرو ذرت : ۱ قوطی
  • فلفل دلمه ای : ۱ عدد
  • زردچوبه : ۱ قاشق چایخوری
  • زیره : ۱ قاشق چایخوری
  • رازیانه : ۱ قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز : ۱ قاشق چایخوری
  • سس مایونز و یا سس گوجه فرنگی : به میزان لازم
  • قارچ : ۱۵۰ گرم
  • زعفران دمکرده : ۲ قاشق سوپخوری
  • کره : ۱۵ گرم
  • آبلیمو : ۳ قاشق سوپخوری

طرز تهیه گراتن مرغ

برای پخت گراتن مرغ ابتدا سینه مرغ را به صورت خلالی خرد کنید و در درون کاسه ای بریزید سپس دو قاشق آبلیمو و نمک و فلفل و زعفران را به سینه مرغ اضافه کنید و همه تکه های مرغ را با این مواد آغشته کنید و مخلوط سینه مرغ را به مدت چند ساعت در درون یخچال قرار دهید تا سینه های مرغ به خوبی مزه دار شوند.
در مرحله بعدی طرز تهیه گراتن مرغ سیب زمینی ها را نیم پز کنید و سپس آن ها را به شکل حلقه های یک سانتی متری برش دهید.

آب پز کردن سیب زمینی آبکش کردن سیب زمینی

ظرف پیرکس مناسبی را چرب کنید و سپس سیب زمینی ها را در کف ظرف بچینید و خلال های مرغ را بر روی سیب زمینی ها قرار دهید و سپس سیر را نیز به صورت ریز رنده کنید و به همراه پیاز داغ بر روی مواد گراتن مرغ بریزید. فلفل دلمه ای را نیز به صورت خلالی برش دهید و بر روی بقیه مواد گراتن مرغ بریزید. قارچ ها را نیز به صورت ورقه ورقه برش بزنید و در درون تابه ای مناسب مقداری کره بریزید و سپس برش های قارچ را در درون کره تفت دهید و ۱ قاشق سوپ خوری آبلیمو به قارچ ها اضافه کنید و سپس قارچ ها را از روی حرارت گاز بردارید و بر روی بقیه مواد گراتن بریزید.

چیدن سیب زمینی ها در ظرف گراتن

مراحل طرز تهیه گراتن مرغ در خانه
در مرحله بعدی دستور پخت گراتن مرغ ادویه ها و کنسرو ذرت را بر روی مواد گراتن بریزید و سپس روی همه مواد را با کمک پنیر پیتزا بپوشانید.

پوشاندن سطح گراتن با کمک پنیرپیتزا

سپس فر را بر روی دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا به خوبی داغ شود و روی ظرف گراتن را با کمک فویل آلومینیومی بپوشانید و با کمک چنگال روی سطح فویل را سوراخ کتید و ظرف را در درون فر قرار دهید بعد از گذشت ۱۵ دقیقه فویل را از روی ظرف بردارید و دوباره ظرف را به درون فر به مدت ۳۰ دقیقه منتقل کنید تا پنیر روی سطح گراتن آب شده و طلایی شود. طرز تهیه گراتن مرغ به پایان رسید می توانید از این گراتن خوشمزه در کنار سایر اعضای خانواده تان لذت ببرید.

گراتن مرغ خوشمزه

تزیین گراتن مرغ دستور پخت گراتن مرغ دستور پخت گراتن مرغ

بعد از پخته شدن گراتن می توانید آن را از درون فر بیرون آورید و با کمک سس گوجه فرنگی (کچاپ) و یا سس مایونز و انواع سبزیجات تازه گراتن را به زیبایی تزیین کنید. امیدواریم از طرز تهیه گراتن مرغ در منزل نهایت لذت را برده باشید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید, در صورت تمایل می توانید برای مشاهده پخت گراتن های مختلف به بخش انواع گراتن مراجعه کنید.

منبع : آرگا

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *