طرز تهیه پلو ساده چگونه است پلو، چلو و برنج؛ سه نامی که اغلب به جای همدیگر به کار گرفته می شود؛ ولی باید گفت که این سه دارای تفاوت هایی می باشند. به هر حال، هر چه باشد مصرف برنج جز لاینفک زندگی ما شده است به طوریکه اگر دو روز پشت سرهم برنج نخوریم، زندگی را به هم می ریزیم. دانه های برنج به صورت خالی و خشک مصرف نمی شود، بلکه باید آن را آبکش یا کته کرد و به بیانی دیگر آن را تبدیل به پلو یا چلو کرد. چلو، برنجی است که به صورت کته تهیه می شود اما پلو شامل تمامی برنج ها و کته ها است. طرز تهیه پلو اهمیت زیادی دارد و اگر کدبانویی بتواند پلو را به صورت خوشمزه آماده کند، نشان می دهد که در آشپزی تبحر خاصی دارد. دانستن طرز تهیه پلو کار خیلی سختی نیست. پلو را می توانید به صورت ساده یا با مخلفات دیگر مانند سبزی تهیه کنید؛ مهم این است که تکنیک های آن را به خوبی بدانیم. ابتدا، کمی به عقب برمی گردیم یعنی از خود برنج شروع می کنیم، اینکه برنج چه خواصی دارد و از چه نوعی برنجی بهتر است که برای تهیه پلو استفاده کنیم و کاربردهای آن به غیر از آشپزی چیست؟ برخی از خواص برنج در تهیه پلو – دانه های برنج سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مفید مانند B1، کلسیم، فیبر، آهن، تیامین – کمک به فعالیت دستگاه گوارش – کمک برای مراقبت از پوست – فاقد کلسترول و چربی های مضر – سرشار از کربوهیدرات – به خاطر وجود سدیم برای افرادی که فشار خون بالا دارند، توصیه می شود – پیشگیری و کمک به درمان اسهال خونی – دانه های برنج قهوه ای برای پیشگیری از آلزایمر مناسب است. – به علت کاهش سطح کلسترول، برای افرادی که مشکل قلبی دارند مناسب است. – جلوگیری از یبوست مزمن (البته توصیه می شود که اگر دارای یبوست هستید، برنج کمتر مصرف کنید) آیا برنج چاق کننده است؟ بله برنج چاق کننده است و به خاطر همین، خیلی از افراد مصرف آن را کنار گذاشته اند. اما سوال ما از شما این است که آیا فقط برنج است که باعث چاقی افراد می شود؟! اگر شما در خوردن هر ماده غذایی(دوست دارید بدونید چه مواد غذایی برای شما مفید است؟) که دارای ارزش غذایی بالا است زیاده روی کنید، نه تنها ممکن است به سیستم بدن خود آسیب برسانید، بلکه چاق کننده هم خواهد بود؛ مصرف زیادی مواد غذایی حجم معده را زیاد می کند و از این رو اگر پلو مصرف کنید یا هر ماده غذایی دیگر، بهتر است که در خوردن آن ها اعتدال داشته باشید. حتی اگر شما پیش متخصص تغذیه هم بروید، او هم به شما مصرف برنج را در برنامه رژیم غذایی شما توصیه خواهد کرد؛ ولی مصرف مقدار خاصی در روز را تجویز می کند. کاربردهای برنج دانه های برنج به غیر تهیه پلو یا همان آشپزی کاربردهای دیگری هم دارند. این کاربردها شامل: – سالم کردن وسایلی که داخل آب می افتند اگر باتری گوشی ما داخل آب افتاد، می توانید با قرار دادن آن داخل دانه های برنج، آن را باز دوباره به کار بیاندازید. – تمیزکردن دستگاه ها برنج خاصیت تمیزکننده قوی دارد؛ برای مثال می توان از آن برای تمیز کردن آسیاب ها استفاده کرد. – جلوگیری از چسبیدن نمک داخل نمکدان چند دانه برنج بریزید و خواهید دید که دانه های نمک به هیچ وجه به هم نمی چسبند. – تبدیل میوه کال به رسیده میوه کال را کافی است چند روز بین دانه های برنج قرار دهید، خواهید دید که خیلی سریع می رسند البته باید مراقب باشید که در اثر رسیدن زیاد، له نشوند. – درست کردن کیسه یا دمپایی گرمایی دانه های برنج خاصیت گرمایی دارند، کافی است چند دانه را بسته به اندازه داخل کیسه های پشمی یا دمپایی روفرشی خود که از جنس پلاستیک نیست، قرار داده تا شاهد گرم شدن داخل آن شوید. – تمیز کردن دهان های باریک بطری، گلدان بطری ها و گلدان هایی که دهانه باریک دارند یا تمیز کردن آن ها سخت است، کافی است چند دانه برنج را با آب گرم مخلوط کرده و سپس تمیز کنید. اما طرز تهیه پلو چگونه است؟ یکی از متنوع ترین غذاها، غذاهای ایرانی است. شما می توانید با برنج انواع پلو را تهیه کنید. برنج ساده و سفید، ساده ترین نوع آن است که همه اغلب یک بار در روز آن را مصرف می کنیم. نکاتی که باید برای انواع تهیه پلو در نظر بگیرید: این نکات کلی هستند و در تهیه انواع پلو شما باید از قبل این موارد را انجام دهید – قبل از استفاده، باید برنج را با آب ولرم چند مرتبه بشویید تا کثیفی های آن از بین برود. – بهتر است که حدود ۳ تا ۶ ساعت قبل از تهیه پلو برنج را خیس کنید. – برای شستن برنج بهتر است که از نمک استفاده کنید. در هنگام شستن اولیه، مقداری نمک را داخل برنج بریزید و آبکشی نمایید. – در هنگام حرارت دادن، شعله نه باید خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد. مراقب باشد که سر نرود. – برنج باید اینقدر بجوشد تا قد بکشد. البته این برای روشی است که شما قصد درست کردن کته برنج را داشته باشید. در غیر اینصورت باید اول آب را داخل قابلمه ریخته و اجازه دهید جوش بیاید و بعد از اینکه جوش آمد، برنج را اضافه کنید. – روغن و نمک جز ملزومات تهیه پلو هستند که باید آن ها را در هنگام آشپزی به همراه داشته باشید. – برای دم کردن برنج، توصیه می شود که از یک دم کنی مناسب استفاده کنید. – برای اینکه برنج های خوشمزه ای داشته باشید، بهتر است که از برنج های مرغوب ایرانی که انواع آن در فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش است استفاده کنید طرز تهیه برنج کته ساده برای تهیه پلو ساده که عموما برنج کته ساده هم می گویند، کار خیلی سختی پیش رو نخواهید داشت، فقط کافی است مراحل زیر را با دقت انجام دهید: – ابتدا تعداد نفرات را برای تهیه پلو تعیین کنید. به ازای هر نفر یک پیمانه برنج کنار بگذارید. – دانه های برنج را با آب ولرم بشویید. – به ازای هر پیمانه یک قاشق چای خوری نمک اضافه کنید. – دو تا سه ساعت برنج را داخل آب قرار دهید تا خوب خیس بخورد. سطح آب باید یک بند انگشت از روی سطح برنج بالاتر باشد. – بعد برنج را در یک قابلمه ریخته و روغن را به آن اضافه می کنیم و سپس برروی اجاق با شعله متوسط قرار می دهید. – زمانی که آب برنج تقریبا تمام شد، آن را هم بزنید. سپس با یک دستمال دمکنی درب قابلمه را ببندید و بعد از ده دقیقه خواهید برنج کته ساده شما آماده شده است. چند نکته: – شعله را به هیچ وجه زیاد نکنید. – مراقب باشید که آب برنج قبل از دم کردن، کامل تبخیر نشود. – نمک و روغن را به اندازه کافی بریزید. طرز پخت برنج ساده کره ای برنج کره ای با آن چلوکره که شما در منو رستوران مشاهده می کنید، متفاوت است. در چلوکره رستوران ها همان برنج ساده (یک پرس اضافه) است که در کنار آن یک قالب کره قرار می دهن؛ ولی در برنج ساده کره ای، شما واقعا به معنا تمام برنج کره ای را نوش جان می کنید. – ابتدا برنج را کامل بشویید و آن را همراه با آب برروی یک حرارت قرار بدهید. – نمک را به آن اضافه کنید. البته اصولا بعضی ها نمک را آخرسر اضافه می کنند. – کره را در برروی یک ماهیتابه داغ کنید و اجازه دهید که کاملا آب و سرخ شود. – بعد از اینکه برنج پخت، کره را برروی آن اضافه کنید و درب قابلمه را با دم کنی ببندید. – بعد از ۱۵ دقیقه، پلو شما یعنی همان برنج ساده کره ای خوشمزه شما آماده خوردن است. منبع : برگرفته از وب سایت مجله کوروش بخش آشپزی مجله کوروش
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...