هندوانه یک میوه آب دار و شیرین می باشد که در فصل تابستان بسیار مورد استفاده است. بعد از خوردن این میوه خوشمزه پوست و دانه های درون آن را دور نریزید. زیرا دارای خواص بیشماری می باشند. پوست هندوانه نسبت به میوه آن میزان آب و شکر کمتر و در عین حال از فیبر بالاتری برخوردار است. برای مصرف پوست هندوانه می توانید مربای پوست هندوانه و ترشی آن را تهیه نمایید. در ادامه با طرز تهیه مربای پوست هندوانه همراه ما باشید.

مربای پوست هندوانه

مربا با پوست هندوانه

استفاده از پوست میوه ها برای تهیه مربا تجربه لذت بخشی به شما می دهد. در آموزش های گذشته آموزش آشپزی آرگا با طرز تهیه مربای پوست پرتقال و مربای پوست پسته آشنا شدیم. اما در تهیه مربای پوست هندوانه معمولا از آهک برای ترد شدن آن استفاده می گردد. که شما می توانید این مربا را بدون آهک نیز تهیه نمایید. پوست هندوانه، مزه خاصی ندارد و تقریبا مانند مربای بالنگ می باشد. ترد شدن آن برای استفاده از این مربا و خواص پوست هندوانه می تواند انگیزه خوبی برای خوردن این مربا باشد. همچنین می توانید با توجه با ذائقه خود در مربا پوست هندوانه از چوب دارچین، زنجبیل، هل ، گلاب و … استفاده نمایید.

مواد لازم:

  • پوست هندوانه: نیم کیلو
  • شکر: ۷۵۰ گرم
  • آهک: ۱۲۵ گرم ( دو یا سه قاشق غذاخوری)
  • آب لیموی ترش: یک قاشق غذاخوری
  • هل: به میزان لازم

طرز تهیه مربای پوست هندوانه:

طرز تهیه مربای پوست هندوانه

برای درست کردن مربای پوست هندوانه ابتدا لایه نازکی از روی پوست هندوانه را بگیرید. پوست هندوانه را در قطعات کوچک برش دهید یا می توانید خیلی با سلیقه از قالب های دلخواه خود استفاده نمایید.

مراحل تهیه مربای پوست هندوانه

حالا در ظرفی جداگانه آهک را با مقدار کافی آب مخلوط نمایید. خوب هم بزنید و بگذارید تا آهک آن ته نشین شود. آب صاف رویی را جدا نموده یا محلول را از صافی عبور دهید و سپس پوست هندوانه را به مدت هفت تا هشت ساعت بگذارید درون آب آهک خیس بخورند (هر نیم ساعت هم بزنید). سپس آبکش نمایید و در زیر آب سرد به خوبی بشویید. حالا پوست هندوانه ها را در آب سرد به همراه چند تکه یخ به مدت هفت تا هشت ساعت دیگر قرار دهید و در این مدت چند بار آب را عوض نمایید، بعد از این مدت آبکش نمایید و دوباره با آب سرد به خوبی بشویید و سپس بگذارید آب آن خوب کشیده شود.

طرز تهیه مربای پوست هندوانه با آهک

حالا در ظرفی دیگر شکر را با مقدار کافی آب (تقریبا دو لیوان) بر روی حرارت قرار دهید تا شکر حل گردد و کمی بجوشد ( پنج تا ده دقیقه) تا غلیظ گردد. سپس پوست هندوانه ها را به آن اضافه نمایید و بگذارید به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت با حرارت ملایم بجوشد. سپس آب لیمو ترش تازه و هل را به آن اضافه نموده پس از پانزده تا بیست دقیقه دیگر از روی حرارت بردارید.

مربای پوست هندوانه

بگذارید مربا خنک گردد و سپس در ظرف شیشه ای در بسته، درون یخچال بگذارید تا برای سرو در وعده صبحانه آماده گردد. در طرز تهیه مربای پوست هندوانه می توانید در آخر از اسانس هندوانه نیز درون آن بریزید. یا اینکه از آب پوست هندوانه یا آب میوه هندوانه درون آن استفاده نمایید ( نیم ساعت آخر اضافه نمایید).

طرز تهیه مربای پوست هندوانه

امیدواریم به خوبی با دستور تهیه مربا پوست هندوانه آشنا شده باشید و این مربای خوشمزه را در کنار خانواده و در وعده صبحانه میل نمایید. برای آشنایی با طرز تهیه انواع مربا کلیک نمایید.

منبع : آرگا

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *