گاهی میشه وجود ساده ترین و در دسترس ترین موادی که توی آشپزخونه خیلی از ما پیدا میشه، باعث انگیزه بشه تا دست به کار بشیم و یه تنوعی به روزمون بدیم. حالا اگر یه مناسبت خیلی خوب هم در پیش داشته باشیم، بهمون انرژی بیشتری میده. مثل لوز نارگیل که مواد تشکیل دهنده اون فقط شهد غلیظ و شکر هست و قراره امروز با هم طرز تهیه اش رو ببینیم که چقدر ساده می تونه توی عید نوروز، شیرین کننده کام خانوادمون باشه. پس اگر علاقه مند شدین، در ادامه با ما همراه باشین.

لوز نارگیل .

لوز نارگیل

مواد لازم برای تهیه لوز نارگیل بدون فر

  • پودر نارگیل ریز ۲۰۰ گرم (۲ پیمانه)
  • شکر ۲۵۰ گرم (۱و ۱/۲ پیمانه)
  • آب ۱ پیمانه
  • وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
  • آب لیمو ترش تازه ۱ قاشق سوپخوری
  • خلال یا پودر پسته مقداری برای تزیین

مراحل تهیه لوز نارگیل بدون فر

برای شروع اول باید شهد درست کنیم و در واقع ماده ای که قراره باعث انسجام شیرینی بشه، همین شهد غلیظ خواهد بود. پس شکر و ۱ پیمانه آب و آب لیمو ترش تازه رو با هم مخلوط می کنیم و داخل یک تابه دیواره بلند می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدیم تا به جوش بیاد و همونطور با حرارت کم اونقدر بچوشه تا غلیظ بشه.

اضافه کردن آب به شکر و آبلیمو

اضافه کردن آب به شکر و آبلیمو

حدوداً ۱۵ تا ۲۰ دقیقه اجازه میدیم تا شربت غلیط بشه و به شهد قوام گرفته تبدیل بشه. بعد از این مدت و آماده شدن شهد، صبر می کنیم تا کمی از حرارت بیفته و خنک بشه.

شربت قوام آمده

شربت قوام آمده

حالا شهد رو کم کم به پودر نارگیل اضافه میکنیم و خیلی خوب با هم مخلوط می کنیم تا تمام پودر نارگیل به شهد آغشته بشه.

اضافه کردن شهد به پودر نارگیل

اضافه کردن شهد به پودر نارگیل

همونطور که اشاره کردم شهد یا شربت غلیظ در واقع چسب پودر نارگیل هست، پس با دقت سعی میکنیم تا کاملاً مواد رو هم برنیم تا یک مخلوط چسبناک به دست بیاد و مخلوط به راحتی از قاشق جدا بشه.

چسبناک و منسجم شدن پودر نارگیل

چسبناک و منسجم شدن پودر نارگیل

حالا یک قالب به ابعاد حدوداً ۱۲ در ۱۵ سانتیمتر رو با برس کمی به روغن آغشته می کنیم و بعد مخلوط رو درون قالب دیواره دار می ریزیم و با پشت یک قاشق یا کاردک، کاملا به کف قالب پرس میکنیم. بعد مقداری خلال یا پودر پسته روی شیرینی می ریزیم و باز با کمی فشار به لایه نارگیلی پرس می کنیم.

پرس کردن مخلوط در قالب به همرته خلال پسته

پرس کردن مخلوط در قالب به همرته خلال پسته

قالب رو به مدت یک و نیم تا دو ساعت داخل یخچال قرار می دیم تا شیرنی خودش رو کاملاً بگیره و آماده برش زدن بشه. بعد با یک چاقوی تیز اون رو به صورت لوزی برش می زنیم و با کمی دقت و حوصله از قالب جدا می کنیم و در ظرف سرو می چینیم.

برش زدن به شیرنی کاملاً سرد شده

برش زدن به شیرنی کاملاً سرد شده

و با اینکه قبل از اینکه داخل یخچال قرار بدیم، بک تنوعی به سبک این شرینی بدیم و اون رو کف دستمون کمی منسجم می کنیم و بعد فرم میدیم و اگر دوست داشتیم داخل پودر پسته یا بادام می غلتونیم و بعد داخل یخچال قرار می دیم.

فرم دادن به شیرینی

فرم دادن شیرنی به شکل توپک

سپس توپک ها رو هم داخل یخچال قرار می دیم تا منسجم بشن. سپس اون ها رو خارج می کنیم و در ظرف سرو می چینیم. لوز نارگیل موندگاری نسبتاً خوبی داره به شرطی که دور از رطوبت باشه. پس برای نگهداری پس از مصرف داخل ظرف درب دار در جای خشک و خنک نگهداری می کنیم.

لوز نارگیل

لوز نارگیل

منبع :

برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی

دونفره

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *