شامی از انواع غذاهایی است که با مواد غذایی مختلفی تهیه می شود؛ شامی بابلی از لذیذترین غذاهای ایرانی است که در طرز تهیه شامی بابلی از سبزی های معطر و شمالی و گوشت گوساله و سیب زمینی و گردو و تخم مرغ و پیاز و ادویه استفاده می شود که سبزی های معطر و محلی باعث ایجاد طعم خوشایند در این غذا می شوند.

شامی لپه و شامی بابلی و شامی کباب از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین انواع شامی ها هستند و هر کدام از این نوع شامی دارای طعم متفاوت و بی نظیری می باشند و شما می توانید برای وعده نهار و یا شام این غذاهای اصیل ایرانی را در منزل تهیه کنید.

طرز تهیه شامی بابلی در منزل

مواد لازم ۱۶ نفر

  • گوشت گوساله بدون چربی : ۵۰۰ گرم
  • سیب زمینی : ۵۰۰ گرم
  • پیاز متوسط : ۲ عدد
  • سبزی :۱ کیلو گرم ( سبزی های مورد استفاده در شامی بابلی شامل جعفری و گشنیز و نعنا و شنبلیله و تره و برگ سیز و سبزی های محلی می باشند).
  • تخم مرغ : ۵ عدد
  • گردو چرخ شده : ۱۰۰ گرم
  • نمک : به میزان لازم
  • فلفل و زردچوبه : به کیزان لازم
  • روغن : به میزان لازم
  • ادویه دلخواه : به میزان لازم

طرز تهیه شامی بابلی

برای درست کردن شامی بابلی ابتدا گوشت گوساله را به خوبی بشویید و سپس گوشت را خشک کنید پیاز ها را به چهار قسمت تقسیم نمایید و کمی روغن در قابلمه ای مناسبی بریزید و پیازها را در مقداری روغن تفت دهید سپس گوشت گوساله را به پیازها اضافه کنید و گوشت را هم کمی تفت دهید و مقداری آب به گوشت بیفزایید و شعله گاز را روی حرارت ملایم قرار دهید تا گوشت به خوبی پخته شود.
در مرحله بعدی طرز تهیه شامی بابلی سیب زمینی ها در قابلمه بریزید و مقداری آب به سیب زمینی ها اضافه کنید تا آب پز شوند سپس پوست سیب زمینی های آب پز را از آن ها جدا کنید و سبزی ها را نیز تمیز کنید و آن ها را بشویید و خشک کنید سپس سبزی ها را خرد کنید و بعد از نیم پز شدن گوشت گوساله سبزی ها را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت و سبزی ها به مدت ۲ ساعت دیگر پخته شوند.

اضافه کردن سبزی به گوشت گوساله

بعد از مدت زمان ذکر شده فلفل و نمک و ادویه دلخواه و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید و حرارت گاز را زیاد کنید تا آب گوشت به طور کامل خشک شود سپس شعله گاز را خاموش کنید و ۲ تکه کوچک نان بیات در قابلمه گوشت بیندازید تا آب اضافی موجود در قابلمه جذب نان شود.

پختن گوشت و سبزی

مخلوط گوشت و سبزی و سیب زمینی های آب پز را در چرخ گوشت بریزید و آن ها را چرخ کنید تا یکدست شوند سپس گردوی خرد شده را به مخلوط مواد شامی اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید تا با گردو مخلوط شوند سپس تخم مرغ ها را به مایه شامی اضافه کنید و مایه شامی بابلی را با کمک تخم مرغ ها به خوبی ورز دهید.

مایه شامی بابلی
در مرحله آخر دستور پخت شامی بابلی مقداری روغن در تابه ای مناسب بریزید و اجازه دهید تا روغن به خوبی داغ شود و از مواد شامی گلوله هایی که به اندازه یک نارنگی هستند را بردارید و سپس شامی ها را در تابه سرخ کنید.

سرخ کردن شامی در تابه دشتور پخت شامی بابلی لذیذ در منزل

نکات طلایی برای پخت بهتر شامی

۱٫ این نوع شامی را می توانید با موادی نظیر لپه و نخود و سویا و لوبیا چیتی و … بپزید.
۲٫ برای اضافه کردن لپه به مواد شامی ابتدا ۱۲۵ گرم لپه را در قابلمه ای مناسب بریزد تا به خوبی پخته شود سپس لپه ها را چرخ کنید و به مواد شامی اضافه نمایید.
۳٫ در طرز تهیه شامی بابلی می توانید در صورت تمایل از سبزی کوکو و یا سبزی قورمه سبزی استفاده کنید توجه داشته باشید که سبزی ها نباید سرخ شده باشند.
۴٫ شامی خوشمزه بابلی در شمال با سبزی های محلی نظیر زلنگ و اوجی و وارنگ بو و سرسم و انارژه پخته می شود.
۵٫ در طرز تهیه شامی می توانید از گوشت گوسفند نیز استفاده کنید.
۶٫ برای خوشمزه تر شدن شامی مقداری پودر سیر و یا ۵حبه سیر به مواد شامی اضافه کنید.
۷٫ با این مقدار مواد می توانید ۴۰ عدد شامی بپزید.

تزیین شامی بابلی

در این مطلب با طرز تهیه شامی بابلی آشنا شدید که امیدواریم از پخت این شامی های خوشمزه در منزل نهایت لذت را ببرید. شامی ها را می توانید بعد از سرخ شدن در ظرف مناسبی برای سرو قرار دهید و آن ها را با کمک روش های تزیین کتلت به زیبایی تزیین کنید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت انواع شامی کلیک کنید.

منبع : آرگا

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *