دال عدس یکی از اصیل ترین انواع غذای ایرانی می باشد . طرز تهیه دال عدس در منزل بسیار آسان است و شما می توانید این غذای محلی و بسیار خوشمزه را در منزل به راحتی طبخ کنید. طرز تهیه دال عدس و خواص آن در طرز تهیه دال عدس می توانید در آن از سینه یا فیله مرغ استفاده کنید. در این مطلب مراحل طرز تهیه دال عدس با مرغ را آموزش داده ایم. دال عدس بسیار ریزتر از عدس معمولی می باشد. مواد لازم برای تهیه دال عدس پیاز : ۲ عدد متوسط آب لیمو : به میزان لازم سیر : ۱۵ حبه رب گوجه فرنگی : ۳ قاشق غذا خوری سینه مرغ : ۱ عدد سیب زمینی : ۲ عدد عدس قرمز : ۴ لیوان نمک : به میزان لازم فلفل : به میزان لازم زرد چوبه : یک قاشق چای خوری ادویه کاری : یک قاشق چای خوری روغن : ۲ قاشق غذاخوری دستور پخت دال عدس در طرز تهیه دال عدس ابتدا سینه مرغ را به اندازه تکه های خیلی کوچک برش دهید و قابلمه ای مناسب بردارید و یک لیوان آب درون آن بریزید و در روی شعله گاز با حرارت زیاد بگذارید و تکه های مرغ را که از قبل برش داده اید درون آب بیندازید بعد از این که آب به دمای جوش رسید زیر شعله گاز را کم کنید و مقداری دارچین درون قابلمه بریزید تا مرغ طعم مطبوعی بگیرد .در قابلمه را به مدت ۷ دقیقه ببندید تا مرغ پخته شود .بعد از پخته شدن برش های سینه مرغ آن ها را از درون قابلمه خارج کنید. سپس در قابلمه دیگری سیب زمینی ها را به چهار قسمت برش دهید و با مقداری آب بر روی گاز قرار دهید تا به خوبی پخته شوند بعد از پخته شدن سیب زمینی آن ها را از قابلمه خارج کنید و بکوبید تا له شوند. در مرحله بعدی طرز تهیه دال عدس پیاز ها را بصورت نگینی خرد کنید و درون قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و روی شعله گاز قرار دهید و پیاز ها را به روغن اضافه کنید . بعد از اینکه پیاز ها به رنگ طلایی در آمدن برش های مرغ را به همراه زرد چوبه و سیر کوبیده یا خرد شده به پیاز ها اضافه کنید تا بخوبی سرخ شوند. بعد از سرخ شدن کامل برش های سینه مرغ رب گوجه فرنگی و فلفل را اضافه کنید. رب را به خوبی تفت بدهید تا طعم خام رب از بین برود. بعد از سرخ شدن کامل مواد عدس قرمز را همراه با ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید. عدس قرمز در مدت زمان بسیار کوتاهی پخته می شود و با توجه به اینکه عدس قرمز آب را به خود می کشد اگر آب خورشت کم شد حتما مقداری آب به آن اضافه کنید . بعد از پخته شدن عدس سیب زمینی ها را که از قبل له کرده ایم به همراه نمک و آب لیمو به مواد دال عدس اضافه می کنیم. بعد از ۵ دقیقه خورشت دال عدس آماده است. نکاتی برای طبخ بهتر دال عدس دال عدس معمولا به صورت تند طبخ می شود پس فلفل آن را می توانید بیشتر بریزید. دال عدس غذای بسیار خوشمزه و محلی خوزستان است بنابراین به هیچ وجه اندازه سیر و پیاز و فلفل آن را کم نکنید و حتی می توانید مقدار سیر آن را به اندازه دلخواهتان افزایش دهید. سینه مرغ را حتما قبل از اینکه مواد را آماده کنید بگذارید تا درون قابلمه ای مناسب به حالت نیم پز در آید و برش های مرغ را از قابلمه خارج کنید. آب مرغ را به هیچ وجه درون خورشت استفاده نکنید زیرا خورشت طعم نامطبوعی می گیرد . در زمان پخت مرغ اگر دارچین به آن اضافه کنید بسیار خوش طعم می شود و بوی نامطبوع مرغ هم از بین می رود. در طرز تهیه دال عدس توجه داشته باشید که دال عدس باید غلیظ باشد و به هیچ وجه دال عدس نباید مقدار زیادی آب داشته باشد و شل باشد . دال عدس را هم می توانید بدون مرغ طبخ کنید . در تهیه دال عدس از تمر هندی نیز می توانید استفاده کنید . در هنگام تهیه دال عدس می توانید سیر را له کنید یا به صورت ریز خرد کنید که بستگی به ذائقه خودتان دارد. دال عدس یک غذای محلی خوشمزه و بسیار مقوی است که می توانید آن را به عنوان خوراک عدس همراه با نان میل کنید و یا به عنوان خورشت همراه با برنج و ترشی سرو کنید . منبع : آرگا منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...