سیرابیج یا سیرواویج یه خورش محلی استان گیلانه که با برگ سیر خردشده درست میشه. به طوری که برگ سیر رو یکنواخت با چاقو خرد میکنیم بعد توی تابه میریزیم و با روغن تفت میدیم. کمی ادویه ( نمک، فلفل و زردچوبه) اضافه میکنیم و بعد تخم مرغ ها رو اضافه میکنیم و میزاریم ببنده. خورشی هست که به راحتی و در کمتر از بیست دقیقه حاضر میشه. برگ سیر یا همون بوته سیر در مناطق مختلف گیلان کاشته و در فصل بهار در بازار ها به فروش میرسه. که این موقع برگ سیر هم تازه و هم خوشعطره. از برگ سیر علاوه بر سیرابیج توی خورش سیرقلیه هم استفاده میشه. خورش سیرابیج یا سیرواویج مواد لازم جهت تهیه خورش سیرابیج برگ سیر : ۲ دسته تخم مرغ : ۲ عدد روغن : به مقدار لازم نمک ، فلفل ، زرد چوبه : به مقدار لازم مواد لازم جهت تهیه خورش سیرابیج بوته های سیر برگ سیرهارا به صورت یکنواخت با چاقوی تیز روی تخت خورد میکنیم،سعی کنین که ریز و یکنواخت خورد بشه تا خورش فرم بهتری داشته باشه شستشوی برگ سیرها برگ سیرهارو بعد از خورد کردن قشنگ شست و شو میدیم تفت دادن برگ سیرها توجه داشته باشین که در این مرحله برگ سیرهارو باید داخل روغن فقط تفت بدیم،نه اینکه سرخ کنیم اضافه کردن زردچوبه زردچوبه رو فقط مقداری اصافه میکنیم که کمی رنگ به برگ سیرها بده اضافه کردن نمک و فلفل سیاه نمک و فلفل رو به مقدار کم اضافه میکنیم(اضافه کردن فلفل بستگی به ذائقه شما داره) اضافه کردن تخم مرغ ها تخم مرغ هارو یک به یک داخل تابه ریخته و هم میزنیم بسته شدن تخم مرغ ها و حاضر شدن خورش وقتی تخم مرغ ها به خورد سیرها رفت خورشمون آمادست خورش سیرابیج این خورش رو میتونین با انواع مخلفات گیلانی از جمله کال کباب و سبزی محلی و کته زعفرونی یا نان میل کنین. نوش جانتون منبع : برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی دونفره
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...