اگه اغراق نکرده باشم فکر کنم که خورشت قرمه سبزی محبوب ترین خورشت بین ما ایرانیاست. من یکی که اگه یه هفته پشت سر هم قرمه سبزی بخورم بازم مشتاقم برای وعده بعدی. پختن این خورشت هم خیلی راحته فقط کافیه یک سری از فوت فن هاشو رعایت کنیم تا یه خورشت قرمه سبزی خوشمزه و جا افتاده داشته باشیم که من امروز علاوه بر طرز تهیه این خورشت فوت و فن هاشم بهتون میگم. قرمه سبزی خوش طعم و جاافتاده مواد لازم برای تهیه قرمه سبزی ۵۰۰ گرم سبزی قرمه (تره، گشنیز و جعفری به یک اندازه و شنبلیه ۱/۳ مقدار آنها) ۴۰۰ گرم گوشت خورشتی بدون استخوان یا ۵۰۰ گرم گوشت خورشتی با استخوان ۴ الی ۵ عدد لیمو عمانی ۱/۳ لیوان لوبیا قرمز ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری پیاز داغ آبغوره به مقدار لازم نمک، فلفل و زرجوبه به مقدار لازم مواد لازم برای تهیه قرمه سبزی مراحل تهیه قرمه سبزی ابتدا گوشت خورشتی رو به اندازه دلخواه خورد کرده و با پیاز سرخ شده روی شعله ملایم کمی تفت میدیم تا تغییر رنگ بده. تفت دادن گوشت بعد از تغییر رنگ گوشت زرچوبه و فلفل رو اضافه کرده و باز کمی مواد رو با هم تفت میدیم. اضافه کردن ادویه ها حالا لوبیا قرمز رو به گوشت اضافه میکنیم. اضافه کردن لوبیا بعد دو الی ۳ لیوان آب جوش به موادمون اضافه کرده و در قابلمه رو میذاریم و شعله رو کم میکنیم تا گوشت و لوبیا با حرارت ملایم بپزن. اضافه کردن آب تا گوشت نیم پز بشه سبزی که ریز خورد شده رو با روغن سرخ میکنیم. سرخ کردن سبزی بعد از اینکه سبزی خوب و یکنواخت سرخ شد و گوشت هم نیم پز شد سبزی رو به خورشت اضافه میکنیم. اضافه کردن سبزی به گوشت لیمو عمانی هارو هم میریزیم و باز ۲ الی ۳ لیوان آب جوش به خورشت اضافه میکنیم. افزودن لیمو عمانی بعد از حدود ۲ ساعت خورشت تقریبا جا افتاده و گوشت ها کاملا پختن. حالا نمک و آبغوره رو اضافه میکنیم و به خورشت حدود ۱ ساعت دیگه وقت میدیم تا کاملا قوام بیاد و جا بیوفته تا مزه ها به خورد هم برن. جا افتادن خورشت نکاتی برای یک خورشت قرمه سبزی خوش طعم و جا افتاده برای خورشت قرمه سبزی بهتره از گوشت گوسفندی یا ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفندی استفاده کنین، چون گوشت گوسفندی طعم خورش رو خیلی بهتر میکنه. بهتره تکه های گوشت خورشت قرمه سبزی رو کمی بزرگ تر از سایر خورشت ها انتخاب کنین چون خورشت خوشمزه تر و شکیل تر میشه. قبل از پخت کامل گوشت به هیچ وجه به خورشت نمک اضافه نکنین چون گوشت ناپز میشه. در صورتی که از گوشت گوسفندی استفاده میکنین بهتره لوبیا رو از قبل چند ساعت خیس کنین چون گوشت گوسفندی خیلی زود میپزه و ممکنه لوبیا ها نپخته باقی بمونن ولی در صورتی که از گوشت گوساله استفاده کردین احتیاجی به خیس کردن لوبیا نیست چون زمان پخت گوشت گوساله بیشتره و لوبیاها وقت دارن تا کاملا بپزن. در صورتی که از سبزی یخ زده استفاده میکنین نذارین تا یخش باز بشه و بعد سرخ کنین چون در اینصورت سبزی خشک میشه همونطور که یخ زده اس داخل ماهیتابه بذارین تا با حرارت ماهیتابه کم کم آب بشه و سرخ بشه یکی از مهمترین نکته ها برای قرمه سبزی خوش رنگ و خوش مزه خوب سرخ شدن سبزیه. بنابراین سعی کنین سبزی رو با حرارت ملایم و کاملا سرخ کنین ولی دقت کنین تا نسوزه و تلخ نشه. مقدار روغنی که برای سرخ کردن سبزی به کار میبرین بستگی به چربی گوشتتون داره در صورتی که گوشتتون خیلی چرب باشه روغن سبزی رو کمتر بریزین. برای چاشنی قرمه سبزی میتونین از آبغوره یا آبلیمو یا گرد غوره استفاده کنین اما به نظر من آبغوره از همه چاشنی ها طعم قرمه سبزی رو بهتر میکنه. راز یه قرمه سبزی خوشمزه در آروم پختنشه پس صبر و حوصله داشته باشین حتی پیشنهاد میکنم که قرمه سبزی رو از شب قبل بپزین و بعد برای ناهار فردا دوباره گرمش کنین چون تو یخچال موندنش خیلی خوشمزه ترش میکنه. هر چقدر قرمه سبزیتون کم آب تر باشه جاافتاده تر و خوشمزه تره. قرمه سبزی خوش طعم و جاافتاده منبع : برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی دونفره
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...