به یکی از میوه های خوش عطر با خواص فوق العاده هست که معمولاً توی پاییز فراوون میشه و ما میتونیم ازش بهره مند بشیم. همونطور که خیلی از میوه های بومی کشور عزیزمون به یک منطقه خاص مربوط هستند یا یک میوه به منطق خاصی معروف هست، به هم از این قضیه مستثنی نیست و ظاهراً به اصفهانی معروف تر هست. امروز با هم طرز تهیه این خورشت خوشمزه با ورژن اصفهانیش رو تجربه کنیم. برای دیدن مراحل پخت این خورشت به خوش عطر و خوشمزه ادامه این پست رو دنبال کنین.

مواد لازم برای تهیه خورشت به اصفهانی

  • گوشت گوسفندی خرد شده ۴۰۰ گرم
  • به بزرگ ۲ عدد
  • پیاز متوسط نگینی خرد شده ۱ عدد
  • آلو بخارا ۱۵ تا ۲۰ عدد
  • شکر ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
  • کره ۳۰ گرم
  • آبلیمو تازه ۱ قاشق سوپخوری
  • رب گوجه فرنگی در صورت تمایل
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

مراحل تهیه خورش به اصفهانی

قبل از شروع باید بگم، این نوع خورش به هم به صورت کاملاً شیرین و هم به صورت ملس (ترش و شیرین) درست میشه. قبلاً این خورش همراه نون خورده می شده، ولی الآن در کنار چلو هم سرو میشه و خیلی هم پرطرفداره. برای شروع پیازی رو که به صورت نگینی خرد کردیم همراه با مقدار روغن داخل قابلمه ریخته و تفت می دیم تا سبک و نرم بشه.

تفت دادن پیاز در روغن

تفت دادن پیاز در روغن

سپس گوشت رو اضافه می کنیم و همراه با پیاز تفت میدیم تا رنگش تغییر پیدا کنه و لایه روی گوشت منسجم بشه.

اضافه کردن گوشت و تفت دادن با پیاز

اضافه کردن گوشت و تفت دادن با پیاز

سپس کمی زردچوبه و فلفل رو به گوشت و پیاز تفت خورده اضافه می کنیم و خوب مخلوطشون می کنیم.

افزودن نمک و فلفل

افزودن نمک و فلفل و زردچوبه

سپس مقداری آب در حدی که روی گوشت ها رو با فاصله یک بند انگشت بگیره می ریزیم. این خورش در اصطلاح باید تنگ آب باشه یعنی بعد از جا افتادن باید مقدار کمی آب داشته باشه. درب قابلمه رو روش قرار میدیم و اجازه میدیم تا گوشت با حرارت ملایم بپزه.

اضافه کردن گوشت های قیمه ای شده به پیاز در حال تفت

اضافه کردن آب

به ها رو بعد از شستشو به صورت مکعب های درشت برش می زنیم. بافت به بسیار لطیف و نرم هست و در حین پخته شدن، اگر خیلی ریز برش خرده باشن، یا نازک باشه بافت خودش رو از دست میده و خورشت ما دیگه چهره قشنگی نخواهد داشت.

خرد کردن به

خرد کردن به

بعد از خرد کردن به،کره رو توی ماهیتابه ذوب می کنیم و البته مواظبیم که حرارت ملایم باشه و بلافاصله بعد از ذوب شدنش به های خرد شده رو اضافه می کنیم و یک تفت کوچیک بهشون میدیم.

دوب کردن کره در ماهیتابه

دوب کردن کره در ماهیتابه

به ها که کمی طلایی رنگ شدند از روی حرارت برشون میداریم.

تفت دادن به های خرد شده همراه با کره

تفت دادن به های خرد شده همراه با کره

به های تفت داده شده رو به گوشت پخته شده اضافه می کنیم و درب قابلمه رو میگذاریم. برای اینکه به رنگ قشنگ و قرمزش رو به خوبی نشون بده سعی میکنیم تا حدوداً نیم ساعتی که برای پخت به زمان لازم داریم، درب قابلمه رو باز نکنیم.

اضافه کردن به های تفت داده شده به گوشت نیم پز شده

اضافه کردن به های تفت داده شده به گوشت نیم پز شده

در ۱۵ دقیقه پایانی پخت آلو هایی رو که از قبلا با مقداری آب سرد خیس کرده بویدم، آبکش می کنیم و بعد به خورش اضافه می کنیم.

اضافه کردن الوی های خیس خورده

اضافه کردن آلوی های خیس خورده

و در ۵ دقیقه پایانی، چاشنی ها رو اضافه می کنیم. شکر رو بنا به ذائمون میتونیم کم یا زیاد کنیم. همچنین مقدار خیلی کم نمک به اندازه یک پینچ یا ۱/۴ قاشق چایخوری به خورش اضافه می کنیم.

اضافه کردن شکر به خورش

اضافه کردن شکر به خورش

نکات پخت خورشت به

  • همونطور که در ابتدا هم خدممون توضیح دادم، این خورش بنا بر ذائقه شخصی میتونه کاملاً شیرین، یا ملس باشه، پس اگر تمایل دارین کمی مزه ترش هم داشته باشه، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه هم اضافه کنین و نهایتاً خورش رو مزه کنین و بعد از اطمینان از طعم ۵ دقیقه زمان بدین و بعد شعله رو خاموش کنین.
  • من معمولاً برای خورش به از رب گوجه فرنگی استفاده نمی کنم ولی اگر رنگ خورش باب طبعتون نبود، در ۵ دقیقه پایانی، ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رو در کمی روغن تفت بدید و به خورش اضافه کنید.
  • خورش رو بعد از آماده شدن داخل ظرف مورد نظرمون می کشیم و همراه با چلو سرو می کنیم.
خورشت به اصفهانی

خورشت به اصفهانی

منبع :

برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی

دونفره

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *