«شربت آلبالو» از جمله ترفندهای قدیمی مادربزرگ‌ها برای درمان گرمازدگی در روزهای گرم تابستان است. این در حالی است که آلبالو چه به صورت میوه تازه و چه به صورت شربت و حتی آلبالو پلو از قدیم‌الایام بسیار برای درمان گرمازدگی و پیشگیری از گرمازدگی در فصل تابستان توصیه شده است. در این نوشتار طرز تهیه شربت آلبالوی طبیعی را برای شما توضیح می‌دهیم.

 

مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو

 

مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو

 

آلبالو : یک کیلوگرم

شکر: ۲ کیلوگرم

آب: یک لیوان

وانیل: یک قاشق چایخوری

آب زنجفیل تازه رنده شده: چند قطره

۳ تا چهار شاخه نعنا تازه و شسته شده

رنده پوست لیمو ترش: ¼ قاشق چایخوری

 

حتما برای‌تان جالب خواهد بود:

۵ راهکار مفید و موثر برای مقابله با گرمازدگی در تابستان

 

طرز تهیه شربت آلبالوی خانگی

 

طرز تهیه شربت آلبالوی خانگی

 

ابتدا آلبالوها را بشورید و هسته‌شان را بگیرید. هم با دستگاه هسته‌گیر و هم با دست به راحتی می‌توانید هسته آلبالوها را جدا کنید. سپس به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت آلبالوها را در شکر بخوابانید. در این مدت حتما مخلوط آلبالو و شکر را در یخچال نگهداری کنید.

در مرحله بعد، در یک قابلمه تمیز لعابی ( قابلمه لعابی برای تهیه تمام شربت‌ها مناسب‌تر است) مخلوط شکر و آلبالو را بریزید و یک لیوان آب اضافه کنید. حرارت شعله برای درست کردن شربت آلبالو باید متوسط باشد. شعله خیلی کم رنگ شربت را تیره و شعله خیلی زیاد رنگ آن را قهوه‌ای می‌کند.

شربت را مرتب هم بزنید و به مدت ۴۰ دقیقه روی حرارت متوسط نگه دارید تا حسابی غلیظ شود و قوام پیدا کند. برای این‌که یک شربت شفاف داشته باشید بعد از ۴۰ دقیقه یا بیشتر ( تا زمانی که شربت قوام پیدا کند) محتویات درون قابلمه را در یک ظرف تمیز آبکش کنید و شربت حاصله را در یک شیشه تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید. آلبالوهای داخل آبکش را فشار ندهید چون رنگ شربت کدر می‌شود. باقی مانده آلبالوها را دور نریزید. با این آلبالوها مربای آلبالو درست کنید.

 

فوت و فن‌های حرفه‌ای برای درست کردن شربت آلبالو خانگی

 

فوت و فن‌های حرفه‌ای برای درست کردن شربت آلبالو خانگی

 

* افزودن وانیل به شربت آلبالو الزامی نیست. بعد از این‌که شربت درست شد طعم آن را بچشید و اگر عطر مورد نیازتان را نداشت وانیل را به آن اضافه کنید. اغلب طعم ترش و شیرین شربت آلبالو را می‌پسندند و نیازی به وانیل نیست

*برای گرفتن سردی شربت آلبالو کمی زنجفیل تازه رنده کنید و آب آن را با پارچه تنظیف بگیرید. در اواخر پخت شربت آلبالو و قبل از آبکش کردن چند قطره از این آب زنجفیل را به شربت اضافه کنید.

*سه تا چهار شاخه نعنای تازه و شسته شده را حین پخت شربت آلبالو داخل قابلمه بیندازید تا شربت آلبالوی شما ضمن حفظ طعم بی‌نظیرش، عطر خوش نعنا را هم به خودش بگیرد. در این صورت یک شربت آلبالوی خوش طعم و عطر خواهید داشت.

*بهتر است از شعله پخش کن برای درست کردن شربت استفاده کنید تا شربت شما روی حرارت متوسط و یکنواخت عطر و طعم و قوام خوبی پیدا کند.

*به اندازه ¼ قاشق چایخوری رنده پوست لیمو بو و عطر بی‌نظیری به شربت آلبالو می‌دهد. در اواخر پخت شربت، رنده پوست لیمو را به آن اضافه کنید.

*اگر شربت آلبالو را با آلبالوی اول فصل که هنوز خیلی نرسیده و رنگ روشنی دارد درست کنید، رنگ مربا و شربت آلبالو شما قرمز روشن و تند و مزه‌ آن مقداری ترش خواهد بود و برعکس اگر با آلبالوی رسیده درست کنید، رنگ شربت آلبالو تیره و طعم ترش آن کمتر خواهد بود.

شربت آلبالو علاوه بر مقابله با گرمازدگی، در درمان ناراحتی‌های کبد، ورم معده و روده، ورم و التهاب کلیه و نارحتی‌های مثانه بسیار مفید است.

 

«شربت آلبالو» از جمله ترفندهای قدیمی مادربزرگ‌ها برای درمان گرمازدگی در روزهای گرم تابستان است. این در حالی است که آلبالو چه به صورت میوه تازه و چه به صورت شربت و حتی آلبالو پلو از قدیم‌الایام بسیار برای درمان گرمازدگی و پیشگیری از گرمازدگی در فصل تابستان توصیه شده است. در این نوشتار طرز تهیه شربت آلبالوی طبیعی را برای شما توضیح می‌دهیم.   مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو     آلبالو : یک کیلوگرم شکر: ۲ کیلوگرم آب: یک لیوان وانیل: یک قاشق چایخوری آب زنجفیل تازه رنده شده: چند قطره ۳ تا چهار شاخه نعنا تازه و شسته شده رنده پوست لیمو ترش: ¼ قاشق چایخوری   حتما برای‌تان جالب خواهد بود: ۵ راهکار مفید و موثر برای مقابله با گرمازدگی در تابستان   طرز تهیه شربت آلبالوی خانگی     ابتدا آلبالوها را بشورید و هسته‌شان را بگیرید. هم با دستگاه هسته‌گیر و هم با دست به راحتی می‌توانید هسته آلبالوها را جدا کنید. سپس به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت آلبالوها را در شکر بخوابانید. در این مدت حتما مخلوط آلبالو و شکر را در یخچال نگهداری کنید. در مرحله بعد، در یک قابلمه تمیز لعابی ( قابلمه لعابی برای تهیه تمام شربت‌ها مناسب‌تر است) مخلوط شکر و آلبالو را بریزید و یک لیوان آب اضافه کنید. حرارت شعله برای درست کردن شربت آلبالو باید متوسط باشد. شعله خیلی کم رنگ شربت را تیره و شعله خیلی زیاد رنگ آن را قهوه‌ای می‌کند. شربت را مرتب هم بزنید و به مدت ۴۰ دقیقه روی حرارت متوسط نگه دارید تا حسابی غلیظ شود و قوام پیدا کند. برای این‌که یک شربت شفاف داشته باشید بعد از ۴۰ دقیقه یا بیشتر ( تا زمانی که شربت قوام پیدا کند) محتویات درون قابلمه را در یک ظرف تمیز آبکش کنید و شربت حاصله را در یک شیشه تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید. آلبالوهای داخل آبکش را فشار ندهید چون رنگ شربت کدر می‌شود. باقی مانده آلبالوها را دور نریزید. با این آلبالوها مربای آلبالو درست کنید.   فوت و فن‌های حرفه‌ای برای درست کردن شربت آلبالو خانگی     * افزودن وانیل به شربت آلبالو الزامی نیست. بعد از این‌که شربت درست شد طعم آن را بچشید و اگر عطر مورد نیازتان را نداشت وانیل را به آن اضافه کنید. اغلب طعم ترش و شیرین شربت آلبالو را می‌پسندند و نیازی به وانیل نیست *برای گرفتن سردی شربت آلبالو کمی زنجفیل تازه رنده کنید و آب آن را با پارچه تنظیف بگیرید. در اواخر پخت شربت آلبالو و قبل از آبکش کردن چند قطره از این آب زنجفیل را به شربت اضافه کنید. *سه تا چهار شاخه نعنای تازه و شسته شده را حین پخت شربت آلبالو داخل قابلمه بیندازید تا شربت آلبالوی شما ضمن حفظ طعم بی‌نظیرش، عطر خوش نعنا را هم به خودش بگیرد. در این صورت یک شربت آلبالوی خوش طعم و عطر خواهید داشت. *بهتر است از شعله پخش کن برای درست کردن شربت استفاده کنید تا شربت شما روی حرارت متوسط و یکنواخت عطر و طعم و قوام خوبی پیدا…

امتیاز کاربران: اولین نفر باشید !

۰ bigtheme

منبع :

برگرفته از وب سایت مجله کوروش بخش آشپزی

مجله کوروش

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *