سوپ کدو حلوایی یکی از سوپ‌های مشهور زمستانی است که به چندین روش و با فرمولهای مختلف پخته می‌شود. مدل مورد علاقه من سوپ کدو حلوایی برشته است که ابتدا در فر برشته شده و سپس با سایر مواد ترکیب می‌شود. درست کردن این سوپ بسیار ساده است و همه چیز به جای آنکه روی گاز اتفاق بیفتد در دستگاه مخلوط کن شما رخ می‌دهد. سوپ کدو حلوایی برشته ظاهری خامه‌ای و زیبا دارد ضمن اینکه مزه آن بسیار دلپذیر و دوست داشتنی است. رنگ آن نیز بسیار فریبنده است.

سوپ کدو حلوایی جزو سوپهایی با تعداد مواد تشکیل دهنده کم است که خیلی راحت و کم دردسر است و شما مجبور نیستید برای درست کردن آن هزینه زیادی بکنید و یا یک لیست خرید تهیه کنید و به فروشگاه بروید. تنها چند ماده غذایی ساده که در اغلب آشپزخانه‌ها یافت می‌شود. مواد تشکیل دهنده آن شبیه به سوپ کدو تنبل است که قبلا به شما یاد دادم اما نه کمتر هم هست اما با این حال نتایج درخشانی با همین مواد کم به دست می‌آید. همه آنچه که شما نیاز دارید این است: کدو حلوایی، روغن زیتون، موسیر، سیر، عصاره سبزیجات، شیره افرا یا عسل و جوز هندی.سوپ کدو حلوایی معطر

بیشتر طعم این سوپ از روش پخت جالب آن به دست می‌آید که با برشته کردن کدو حلوایی در فر شروع می‌شود تا به ظاهر کاراملی زیباتری پیدا کنید. پاداش شما این خواهد بود که شما مجبور نیستید که پوست آن را بکنید و سپس آن را خرد کنید. من همیشه با کندن پوست کدو حلوایی و خرد کردن آن برای درست کردن انواع چیزهایی که با آن درست می‌شود، مشکل داشتم چون پوست کدو سفت است و خرد کردن گوشت آن هم زمان می‌برد. وقتی سوپ در فر قرار دارد، شما می‌توانید تفت دادن مقداری سیر و موسیر را شروع کنید.

مقدار بسیار کمی کره به آن اضافه می‌شود و طعم آن را بی نظیر می‌کند بدون اینکه مانند سوپ‌های دیگر آن را سنگین و چرب کند (در صورتی که گیاهخوار هستید می‌توانید روغن زیتون را جایگزین کنید).

سپس این سوپ کمی با سوپ‌های کدو حلوایی دیگر از مرحله‌ای به بعد، تفاوت پیدا می‌کند. شما معمول دو گزینه دارید. یکی اینکه می‌توانید مواد باقیمانده را در یک قابلمه بریزید و سپس آن را با گوشت کوب برقی، مخلوط و یکدست کنید که در نتیجه کمی مواد درشت در آن باقی می‌ماند و یا دوم اینکه می‌توانید سوپ داغ را با دقت به یک مخلوط کن پارچی انتقال دهید تا سوپ در این مخلوط کن با قدرت بیشتری مخلوط و یکدست شود که کمی سخت و خطرناک است اما نتیجه آن یک سوپ بسیار غلیظ با ظاهری کرم مانند است.سوپ کدو حلوایی برشته

من برای این کار از یک مخلوط کن پارچی خیلی خوب استفاده کردم اگر چه حتی یک مخلوط کن چینی با کیفیت درجه ۲ هم برای درست کردن این سوپها عالی است. من در عوض گرم کردن همه مواد در قابلمه، فقط مواد پخته معطر را به آن انتقال دادم و کدو حلوایی برشته را با قاشق از پوست جدا کردم و در مخلوط کن ریختم. سپس آن را به همراه عصاره سبزیجات پوره کردم و باقی مواد را اضافه کرده و یک دور دیگر آن را مخلوط کردم. پارچ مخلوط کن من جادار هست بنابراین خیلی راحت می‌توانم همه مواد را در آن بریزم بدون آنکه نگران بیرون ریختن آن باشم.

سوپ کدو حلوایی برشته

مواد لازم

۱ عدد کدو حلوایی بزرگ، آن را از طول دو نیم کنید، دانه‌‌ها و پوشال آن را بگیرید.

۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون، به اضافه مقداری برای مخلوط با سوپ

۱/۲ پیمانه موسیر خرد شده (حدودا ۱ عدد پیاز موسیر بزرگ)

۱ قاشق چایخوری نمک

۴ حبه سیر، ریز شده

۱ قاشق چایخوری شیره افرا

۱/۸ قاشق چایخوری پودر جوز

فلفل سیاه تازه پودر شده

حداکثر ۴ پیمانه عصاره سبزیجات

۱ تا ۲ قاشق غذاخوری کره، برای طعم دادن به آن (افراد گیاهخوار یا رژیم بدون لبنیات، روغن زیتون را جایگزین آن کنند)

طرز تهیه سوپ کدو حلوایی

  1. فر را تا ۴۲۵ درجه فارنهایت (۲۱۰ سانتی گراد) گرم و یک سینی فر را با کاغذ مخصوص فر بپوشانید. کدو حلوایی نیم شده را در یک سینی قرار دهید و داخل آن را با مقداری روغن زیتون چرب کنید. داخل آن، نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده بپاشید.
  2. آن را داخل سینی فر گذاشته و در فر قرار دهید تا زمانی که کاملا برشته شود، حدود ۴۵ تا ۵۰ دقیقه زمان می‌برد. کدو را از فر خارج کرده و کنار بگذارید تا زمانی که برای دست گرفتن خنک شود، حدود ۱۰ دقیقه. سپس با یک قاشق بزرگ، گوشت کدو را درآورده و در کاسه بریزید و پوست اطراف آن را دور بریزید.برشته کردن کدو در فر
  3. در همان زمان که کدو در حال پختن در فر است، در یک ماهیتابه متوسط (یا یک قابلمه سوپ بزرگ)، ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون ریختته و آن را روی شعله متوسط گرم کنید. موسیر خرد شده و ۱ قاشق چایخوری نمک را اضافه کنید. آن را تفت دهید و مرتبا بهم بزنید تا زمانی که موسیر نرم شده و لبه‌های آن طلایی شود، حدود ۳ تا ۴ دقیقه. سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا زمانی که عطر آن بلند شود یعنی در حدود ۱ دقیقه و در همین حین هم مرتب بهم بزنید.سوپ کدو حلوایی برشته
  4. اگر یک بلندر قوی همچون ویتامیکس دارید (احتمالا این بلندر قوی را در کافی شاپ‌ها بیشتر مشاهده می‌کنید) موسیر و سیر تفت داده شده را در بلندر بریزید. کدوی برشته شده، شیره افرا یا عسل روان، جوز و کمی از فلفل سیاه آسیاب شده را به بلندر اضافه کنید. ۳ پیمانه عصاره سبزیجات را به سایر مواد بیفزایید، دقت کنید که ظرف از حد ماکزیمم بیشتر نشود (می‌توانید بقیه مواد را بعدا در مخلوط کن بریزید). در را بگذارید و حالت سوپ را انتخاب کنید. من در مورد مخلوط کن معمولی ابتدا دکمه شماره یک که ویپ کردن است می‌زنم و پس از در هم آمیختن مواد برای مخلوط شدن کامل آن، دکمه شماره ۳ یا پوره کردن را می‌زنم. پس از اینکه سوپ کاملا خامه‌ای و غلیظ شد، دستگاه را خاموش کنید.سوپ کدو حلوایی
  5. اگر شما دوست دارید سوپ‌تان رقیق‌تر باشد، یک پیمانه باقیمانده عصاره سبزیجات را اضافه کنید (من ۴ پیمانه کامل را استفاده کردم اما اگر شما از یک کدوی کوچک استفاده می‌کنید، همان ۳ پیمانه و یا کمتر کافی است). ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری کره یا روغن زیتون را به مواد اضافه کنید تا مزه بگیرد و خوب مخلوط شود. سوپ را مزه کنید و در صورت نیاز نمک و فلفل بیشتری را به آن اضافه کنید.سوپ کدو حلوایی
  6. فورا آن را سرو کنید (من دوست دارم موقع سرو کمی فلفل سیاه را روی هر کاسه بریزم). باقیمانده سوپ را اجازه دهید که خنک شود سپس آن را در یک ظرف در دار ریخته و در یخچال به مدت حداکثر ۴ روز نگهداری کنید (روز بعد باقیمانده مواد مزه بهتری می‌دهد). یا می‌توانید سوپ را بصورت منجمد به مدت ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید.سوپ کدو حلوایی برشته

نکات آشپزی مربوط به سوپ کدو حلوایی

اگر از یک گوشت کوب برقی برای پوره کردن سوپ استفاده می‌کنید، کدوی برشته را در قابلمه بریزید، سپس عصاره سبزیجات، شیره افرا، جوز و مقداری فلفل سیاه آسیاب شده را به آن اضافه کنید. دما را بالا ببرید و اجازه دهید تا به حالت ولرم بماند، مرتب بهم بزنید تا جدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تا یک طعم ملایم داشته باشد. با دقت گوشت کوب برقی را در قابلمه کرده و به طور کامل مخلوط و یکدست کنید، سپس ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری کره یا روغن زیتون را به آن اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید. سوپ را مزه کنید و نمک و فلفل بیشتری در صورت نیاز به آن اضافه کنید و مخلوط کنید.سوپ کدو حلوایی

ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز

منبع: cookieandkate

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *