دسرهای ایرانی
دسرهای ایرانی

دسر با طعم شیرینی که دارد بهترین انتخاب برای زمانی است که وعدهٔ غذایی اصلی را نوش جان می‌کنیم. در کشور ما هم مانند همه کشورهای دنیا، دسرهای خوشمزه‌ی مختلفی وجود دارد. در این مقاله به معرفی سه مورد از دسرهای ایرانی خوشمزه می‌پردازیم. با آشپزخونه روزچین همراه شوید.

 

فرنی، یکی از دسرهای ایرانی خوشمزه و مقوی

فرنی برای گلودرد هم مفید است.
فرنی برای گلودرد هم مفید است.

فرنی یکی از دسرهای ایرانی است که به راحتی در خانه می‌توانید آن را تهیه کنید. این دسر بسیار مقوی و خوشمزه برای تغذیه کودکان استفاده می‌شود و بعضی از افراد برای تقویت قوای جسمانی در ماه مبارک رمضان آن را در وعده افطاری جای می‌دهند و با مربای گل محمدی نوش جان می‌کنند. از این گذشته مصرف فرنی به صورت داغ برای درمان گلودرد توصیه می‌شود.

مواد لازم فرنی

شیر تازه: نیم لیتر
آرد برنج: دو قاشق سوپ‌خوری
شکر: چهار قاشق سوپ‌خوری
گلاب: یک یا دو قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه فرنی

برای تهیه فرنی ابتدا آرد برنج را در شیر حل کرده و شکر و گلاب را اضافه می‌کنیم. مایع را در ظرفی می‌ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم. باید به صورت مرتب این مایع را هم بزنیم تا فرنی به جوش آید و کمی غلیظ شود. در انتها فرنی را در ظرف موردنظر می‌ریزیم. می‌توانید فرنی را وقتی سرد شد با دارچین تزیین کنید و همراه با عسل یا مربا نوش جان کنید.

یخ در بهشت

یخ در بهشت یک دسر ایرانی است که معمولا نام را آن برای یک نوشیدنی به کار می‌برند.
یخ در بهشت یک دسر ایرانی است که معمولا نام را آن برای یک نوشیدنی به کار می‌برند.

یخ در بهشت سنتی نوعی دیگر از دسرهای ایرانی است که از آرد برنج و نشاسته تهیه می‌شود. هرچند معمولا این دسر را با نوعی نوشیدنی یخی اشتباه گرفته می‌شود، اما یخ در بهشت از آن دسرهای ایرانی خوشمزه است که کمتر مورد توجه بوده است.

مواد لازم یخ در بهشت

آرد برنج: ۱۰۰ گرم
نشاسته: ۱۵۰ گرم
شکر: ۵۰۰ گرم
شیر: پنج پیمانه
آب: چهار پیمانه
گلاب: نصف پیمانه

طرز تهیه یخ در بهشت

ابتدا نشاسته را در چهار پیمانه آب سرد حل کرده و سپس از صافی رد می‌کنیم. آرد برنج را در شیر حل کرده و آن را از صافی رد می‌کنیم. نشاسته حل شده و آرد برنج حل شده در شیر را با هم مخلوط می‌کنیم و روی حرارت ملایم می‌گذاریم. مواد را مرتب به هم می‌زنیم تا به جوش آید و غلیظ شود. بعد شکر را به مواد اضافه می‌کنیم. حال گلاب را اضافه می‌کنیم، مایع باید خیلی آرام بجوشد و مرتب به هم زده شود تا ته نگیرد.

 

وقتی موادتان کاملا غلیظ شد به طوری که خط قاشق روی آن محو نشود، یخ در بهشت آماده است. مواد را در دیس مستطیل گودی می‌ریزیم و ظرف را تکان می‌دهیم تا روی آن خوب صاف شود. صبر می‌کنیم تا یخ در بهشت کاملا سرد شود سپس به صورت لوزی آن را می‌بریم و کمی پسته آسیاب شده روی آنها می‌پاشیم.

مسقطی شیرازی

نزدیک به 160 سال است که مسقطی بهترین سوغاتی لار در شیراز به شمار می آید.
نزدیک به ۱۶۰ سال است که مسقطی بهترین سوغاتی لار در شیراز به شمار می آید.

مسقطی یکی از دسرهای ایرانی است که اصالتی شیرازی دارد. برای تهیه مسقطی دو روش وجود دارد: روشی برای تهیه مسقطی شیرازی و روشی برای مسقطی زعفرانی. در این مقاله طرز تهیه مسقطی شیرازی را برای شما آماده کرده‌ایم.

مواد لازم مسقطی شیرازی

نشاسته: ۲۰۰ گرم
شکر: ۴۰۰ گرم
آب: شش تا هفت پیمانه
گلاب: نصف پیمانه
روغن: ۱۰۰ گرم (۱۵۰ گرم کره)
خلال بادام بو داده: ۱۰۰ گرم

طرز تهیه مسقطی شیرازی

برای تهیه مسقطی نشاسته را در شش تا هفت پیمانه آب سرد حل کرده و از صافی رد می‌کنیم. سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم و مرتب به هم می‌زنیم تا مواد به جوش بیایند و کمی غلیظ شوند. سپس شکر و گلاب را اضافه می‌کنیم.

خلال بادام را می‌شوییم و به مواد اضافه می‌کنیم. سپس روغن را داغ و به مواد اضافه می‌کنیم. مسقطی را به هم می‌زنیم تا تمام مواد یک‌دست شوند. مایع غلیظ به دست آمده را در پیاله‌های کوچک بلوری می‌ریزیم و روی آن را با کمی پسته آسیاب شده تزئین می‌کنیم. نوش جان😋

تزیین یک دسر خوشمزه ایرانی

قبلا طرز تهیه شله‌زرد را که یکی از دسرهای اصیل ایرانی است، به شما آموزش داده‌ایم. این دسر خوش رنگ و لعاب، عطر و طعم بی‌نظیری هم دارد. در این ویدئو تزیین شله زرد را به شکل بته جقه به شما آموزش می‌دهیم.

منبع :

برگرفته از وب سایت روزچین بخش دسر و پیش غذا

روزچین

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *