امروز در آموزش آشپزی تصمیم به طرز تهیه آش شله قلمکار مخصوص شام افطاری گرفتیم. آش شله قلمکار به خاطر حبوبات و گوشت و سبزی که در اون به کار میره بسیار مغذی و لذیذ هست و در عین حال یک غذای سنگین هست که بهتره این شبها بعد یکی دو ساعت بعد از افطاری میل بشه و به خاطر مغذی بودنش بسیار مناسب شام بع از افطاری هست. این آش هم در مناسیتها استفاده میشه و در برخی مناطق کشورمون معروف به آش حضرت زهرا(س) ست.

برای دیدن آموزش مرحله به مرحله این آش خوشمزه روی این لینک بزنید.

آش شله قلمکار

آش شله قلمکار

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار:

  • گوشت نیم کیلو
  • سبزی آش(جعفری و گشنیز و اسفناج و تره به مقدار یکسان) نیم کیلو
  • عدس نصف لیوان
  • نخود نصف لیوان
  • لوبیا چیتی نصف لیوان
  • لوبیا قرمز نصف لیوان
  • برنج نصف لیوان
  • پیاز دو عدد
  • تخم گشنیز پودر شده ۱ قاشق غذا خوری سر صاف
  • نمک، زردچوبه وفلفل سیاه به مقدار لازم
  • روغن، پیاز داغ و نعناع داغ به مقدار لازم

طرز تهیه آش شله قلمکار:

برای تهیه آش شله قلمکار باید از قبل چند ساعت حبوبات و برنج را در مقداری آب خیس میدیم و دو سه بار آبش رو عوض میکنیم. سبزی ها رو هم پاک میکنیم و بعد از شستن، خرد میکنیم. حبوبات و برنجی که از قبل خیس دادیم رو با حدود یک و نیم لیتر آب روی حرارت میگذاریم تا به جوش بیاد و بعد حرارت رو ملایم میکنیم تا کم کم بپزن. پیاز هارو خرد میکنیم و در روغن تفت میدیم تا طلایی بشه و بع گوشت رو اضافه میکنیم و بعد از کمی تفت دادن مقداری آب میریزیم و میگذاریم تا خوب بپزه. بعد از پختن استخوانهاش رو جدا میکنیم و در حبوبات میریزیم. مخلوط گوشت و حبوبات باید کاملا بپزن و له بشن. تخم گشنیز و زردچوبه رو در مقداری روغن تفت میدیم و در نیم ساعت آخر با سبزی ها در آش میریزیم و نمک و فلفل هم اضافه میکنیم و بعد از جا افتادن کامل و هنگام کشیدن در ظرف با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین میکنیم. میتونید این آش رو هم با کشک تزیین و سرو کنین.

باید در نظر داشته باشین که این آش کمی بیشتر وقت میخواد و باید روی حرارت ملایم کاملا بپزه و هم زده بشه.

منبع :

برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی

دونفره

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *