کله پاچه از انواع غذاهای چرب و بسیار پرانرژی می باشد که طرفداران زیادی دارد. در این بخش از غذای ایرانی طرز تهیه کله پاچه در منزل به همراه نکاتی برای طبخ بهتر را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.

طرز تهیه کله پاچه در منزل

کله پاچه غذایی است که شما می توانید آن را از طبخ قسمت های سر و پا و دست گوسفند تهیه کنید در بعضی از کشورها این غذا را از طبخ سر و دست و پای گوساله نیز تهیه می کنند. اجزایی از گوسفند که در طبخ کله پاچه استفاده می شود شامل زبان و مغز و چشم و بناگوش و پاچه و گوشت صورت می باشد. در ادامه مطلب طرز تهیه کله پاچه و مواد لازم برای طرز تهیه کله پاچه را مشاهده خواهید کرد.

طرز تهیه کله پاچه

مواد لازم

کله پاچه تمیز شده : ۱ دست
سیر: ۳ حبه
نمک و زردچوبه : به مقدار لازم
پیاز بزرگ : ۱ عدد
فلفل سیاه : به مقدار لازم
زنجبیل: به میزان لازم
هل : ۷ عدد
کرفس : ۲ ساقه کوچک
چوب دارچین : ۱ قطعه
تخم گشنیز : ۱ قاشق چای خوری
برگ بو : ۳ عدد
نخود : ۱۰۰ گرم

تمیز کردن کله پاچه در منزل

روی سطح زمین سفره و یا نایلکسی را پهن کنید و از قسمت گوشه های سر گوسفند بگیرید و کله گوسفند را محکم از سمت بالا به پایین فرود بیاورید و از سمت بینی گوسفند ضزبه های محکمی را به کله گوسفند بزنید و بعد آب را با فشار زیاد از طریق مجرای نای که در پشت کله قرار دارد به داخل بینی گوسفند بفرستید تا کله گوسفند به خوبی تمیز شود سپس موها را از سطح کله پاچه به خوبی جدا کنید و کله را از بین دو فک تا انتهای سر به دو قسمت کنید.

جدا کردن دو فک کله گوسفند

و بر روی دندان ها و زبان برس زبری را بکشید تا به خوبی تمیز شوند. در تمیز کردن کله پاچه حتما باید کیسه مویی را که در زیر پوست ناخون ها است را بیرون بیاورید و سیرابی و شیردان را هم به خوبی پاک و تمیز کنید.

کله پاچه

روش طبخ کله پاچه

در طرز تهیه کله پاچه ابتدا کله پاچه را به همراه تمام مواد لازم ذکر شده در درون قابلمه ای بریزید توجه داشته باشد که پیاز را به چند قسمت برش دهید و سیرها را به خوبی له کنید و یا خرد کنید و بعد داخل قابلمه قرار دهید سپس مقداری آب به قابلمه اضافه کنید.

روش طبخ کله پاچه خوشمزه و لذیذ

و درب قابلمه را به خوبی گذاشته و قابلمه را بر روی حرارت متوسط گاز قرار دهید. بعد از اینکه کله پاچه آماده شد مقداری نمک به آن اضافه کنید توجه داشته باشید که حتما نمک را در پایان طبخ کله پاچه به قابلمه اضافه کنید.

مخلوط کردن مواد کله پاچه
طرز تهیه کله پاچه و نحوه تمیز کردن کله پاچه در منزل

بعد از اینکه کله پاچه آماده شد می توانید آن را در ظرف مناسبی جهت سرو بکشید.

کله پاچه خوشمزه و مقوی

نکاتی برای طبخ کله پاچه

  1. حتما کله پاچه ای تازه را در هنگام خرید انتخاب کنید.
  2. کله پاچه را به خوبی تمیز کنید و سپس آن را به خوبی بشویید.
  3. می توانید در تهیه کله پاچه از گندم بلغور و نخود در صورت تمایل استفاده کنید.
  4. در روش طبخ کله پاچه اگر از سبزی ها و لیمو خشک و چوب دارچین استفاده کردید بعد از پخت کامل غذا این مواد را از قابلمه خارج کنید.
  5. کله ای را که برای طبخ کله پاچه می خرید دقت داشته باشید که کله بز و یا میش نباشد علاوه بر کله گوسفند می توانید از کله گوساله نیز در طبخ کله پاچه استفاده کنید.
  6. هر نوع تغییر رنگ و بوی بد نشانه فاسد بودن کله می باشد و کله پاچه را از مکان های مطمئن تهیه کنید.
  7. نمک را حتما در انتها پخت به کله پاچه اضافه کنید.
  8. اگر قصد دارید که کله پاچه را به عنوان صبحانه میل کنید آن را از شب قبل طبخ کنید.
  9. قبل از اینکه کله پاچه را بر سر سفره ببرید استخوان ها را از آن جدا کنید و فقط گوشت های قابل خوردن و آب گوشت کله پاچه را در ظرف مناسبی قرار دهید.

روش طبخ کله پاچه

بعد طبخ کامل کله پاچه می توانید مقداری زعفران آب کرده نیز به آن اضافه کنید و کله پاچه را در ظرف مناسبی بریزید و به همراه نان و پیاز و سبزی خوردن و لیمو ترش و ترشی مخلوط در کنار اعضای خانواده خود میل کنید. آب کله پاچه را بهتر است به عنوان یک پیش غذای مقوی و پر انرژی میل کنید.
نوش جان

منبع : آرگا

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *