به نظر من یکی از لذت های آشپزی امتحان کردن غذاهای نو و طعم ها و مزه های جدیده و از اونجایی که در ایران هم تنوع غذایی زیادی وجود داره و هر شهر یا استانی غذاهای مخصوص و لذیذ خودش رو داره میتونیم با تست کردن این غذاهای محلی با کلی مزه جدید آشنا بشیم یکی از این خوراک های خوشمزه محلی هم نافله خوزستانی هستش که در این مطلب طرز تهیه اش رو براتون میذارم.

نافله خوزستانی

نافله خوزستانی

مواد لازم برای تهیه نافله خوزستانی

  • ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۱۲۵ گرم آرد نخود چی
  • ۲ عدد پیاز
  • ۱/۴ پیمانه سرکه
  • ۲ قاشق غذاخوری شکر
  • ۲ قاشق غذاخوری نعنا خشک
  • نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه نافله

مواد لازم برای تهیه نافله

مراحل تهیه نافله خوزستانی

ابتدا یک عدد از پیازهارو با سایز ریز رنده میکنیم، احتیاجی به گرفتن آب پیاز نیست چون آرد نخود چی آب رو به خودش میکشه.

رنده کردن پیاز

رنده کردن پیاز

حالا گوشت چرخ کرده، آرد نخود چی، به مقدار کافی نمک و فلفل رو به پیاز اضافه میکنیم.

اضافه کردن آرد نخودچی

اضافه کردن آرد نخودچی

مواد رو کمی با هم ورز میدیم در این مرحله اگه دیدن که مخلوطتون به خاطر وجود آرد خوب منسجم نمیشه میتونیم یکی دو قاشق غذاخوری آب بهش اضافه کنین.

مخلوط کردن مواد

مخلوط کردن مواد

حالا مواد رو حدود ۵ دقیقه با هم ورز میدیم تا منسجم و یکدست بشن.

ورز دادن مواد

ورز دادن مواد

بعد به اندازه یک گردو از مواد برداشته و با دستمون گلوله اش میکنیم و بعد کمی فشار میدیم تا گرد و مسطح بشه.

شکل دادن به شامی گوشت

شکل دادن به شامی گوشت

حالا شامی های گوشتمون رو داخل ماهیتابه ای که توش روغن ریختیم و داغ شده با حرارت ملایم سرخ میکینم.

سرخ کردن شامی های گوشت

سرخ کردن شامی های گوشت

هر دو طرف شامی هارو سرخ میکنیم تا هم طلایی بشن و هم بپزن.

طلایی شدن هر دو طرف

طلایی شدن هر دو طرف

حالا نوبت به آماده کردن سس شامی ها میرسه. برای تهیه سس هم کافیه پیاز دیگه ای که داشتیم رو نگینی خورد کرده و داخل روغن تفت بدین تا طلایی بشه بعد بهش زرچوبه و نعنا خشک رو اضافه میکنیم.

اضافه کردن زرچوبه و نعنا

اضافه کردن زرچوبه و نعنا

دقت کنین تا پیاز و نعنارو فقط کمی تفت بدین تا نعنا نسوزه و تلخ نشه.

تفت دادن مواد

تفت دادن مواد

حالا دو لیوان آب به پیاز و نعنا اضافه میکنیم.

اضافه کردن آب

اضافه کردن آب

وقتی آب جوش اومد سرکه و شکر رو هم میریزم و اجازه میدیم تا حدود ۱۰ دقیقه ای با هم بجوشن.

اضافه کردن سرکه و شکر

اضافه کردن سرکه و شکر

حالا شامی هارو به سس اضافه کرده و در قابلمه رو میذاریم و اجازه میدیم تا شامی ها با سس بپزه.

اضافه کردن گوشت به سس

اضافه کردن گوشت به سس

حدود نیم ساعت اجازه میدیم تا شامی ها با سس بپزن تا مزه دار بشن و سس هم قوام بیاد و تنگ آب بشه.

جا افتادن نافله

جا افتادن نافله

بعد از این مدت نافله خوشمزه حاضره و میتونیم با نون یا برنج سروش کنیم … نوش جان

نافله خوزستانی

نافله خوزستانی

منبع :

برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی

دونفره

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *