خورشت قیمه یکی از خورشت های معروف ایرانی است که از قدیم آن را طبخ می کردند. دارچین یکی از ادویه های اصلی این خورشت محسوب می شود. برای تهیه خورشت قیمه خوشمزه، نکاتی ضروری است تا رعایت شود. مرسوم ترین روش پخت خورشت قیمه خوشمزه در این پست آورده شده است.

طرز تهیه خورشت قیمه

برنج و طرز تهیه خورشت قیمه

مواد لازم:

۱- پیاز : ۱ عدد بزرگ

۲- گوشت گوساله خرد شده : ۳۰۰ گرم

۳- لپه : ۱۰۰ گرم

۴ – رب گوجه فرنگی : ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری

۵- سیب زمینی: ۱ تا ۲ عدد متوسط

۶- لیمو عمانی: ۳ عدد

۷ – نمک و فلفل: به مقدار لازم

۸- دارچین : نصف قاشق چای خوری

۹- نصف قاشق چای خوری زعفران حل شده در دو قاشق غذاخوری آبجوش

۱۰- روغن زیتون مخصوص سرخ کردن: مقدار لازم

۱۱- آب : ۲ لیوان

طرز تهیه خورشت قیمه

۱- پیاز را با کمی روغن زیتون سرخ کرده و گوشت های خرد شده را به آن اضافه کرده و بهمراه آن سرخ کرده تا آب گوشت گرفته شود.

۲- لپه را که از قبل خیس خورده به پیاز و گوشت اضافه کرده و آن را نیز کمی سرخ می کنیم.

۳- رب گوجه فرنگی را به مخلوط بدست آمده مرحله قبل اضافه کرده و کمی تفت می دهیم.

۴- بعد از اتمام مرحله ۳، ۲ لیوان آب در قابلمه حاوی خورشت ریخته و شعله اجاق گاز را کم و اجازه می دهیم تا نیم ساعت با حرارت کم گوشت بپزد.

۵- در این مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه، نمک و فلفل و لیمو عمانی را اضافه کرده و درب قابلمه را بسته و اجازه می دهیم با حرارت ملایم، خورشت جا بیفتد.

۶- بعد از اینکه خورشت جا افتاد و قبل از اینکه خورشت سرو شود، دارچین و زعفران آب شده را به خورشت قیمه اضافه می کنیم.

۷- سیب زمینی را به صورت خلالی خرد کرده و با کمی روغن و نمک جداگانه سرخ می کنیم.

۸- خورشت را در ظرفی ریخته و روی آن را با سیب زمینی سرخ شده، تزیین می کنیم.

نکاتی برای خوشمزه تر شدن خورشت قیمه

  • اگر لپه دیر پز است، ساعتی قبل از درست کردن خورشت آن را خیس کنید و زمانی که گوشت را اضافه کردید ، ان را نیز اضافه کنید، تا از ابتدا به همراه گوشت کاملا پخته شود.
  • اگر لپه زود پز است، دقایق کمتری آن را خیس کنید و از اواسط پخت به گوشت اضافه و کمی آن را تفت دهید تا لپه باز نشود.
  • برای خوش طعم شدن خورشت قیمه، چند سوراخ بر روی لیمو ها ایجاد و سپس آن را به خورشت اضافه کنید.
  • زعفران را دقایق پایان طبخ، به خورشت اضافه کنید تا عطر و طعم آن از بین نرود.
  • برای لذیذ شدن بیشتر ، از گوشت سر دست گوسفند برای تهیه خورشت قیمه استفاده کنید.
  • بهتر است لیمو عمانی را ۲۰ دقیقه قبل از سرو غذا، به خورشت اضافه کنید. در صورتی که لیمو عمانی زود به مواد اضافه شود، خورشت را تلخ می کند.
  • پیشنهاد می شود ۲ عدد گوجه فرنگی خرد شده در زمان طبخ به خورشت اضافه شود تا هم رنگ و هم طعم غذا بهتر شود.

خورشت قیمه با برنج سرو می شود و نوشیدن دوغ به همراه آن ، وعده غذایی را کامل می کند. همچنین این خورشت به عنوان نذری در برخی مراسم ایرانی ها طبخ می شود و طرفداران بسیاری دارد.

منبع : آرگا

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *