ماه جولای ماه ملی عاشقان «هاتداگ» است و ۲۶ جولای (۴ مرداد) روز جهانی «هاتداگ چیلی». اما در مورد تاریخچه هاتداگ و هاتداگ چیلی تا به حال چیزی شنیدهاید؟ در این نوشتار هم در مورد تاریخچه هاتداگ و هاتداگ چیلی یا تند برای شما میگوییم و هم طرز تهیه هات داگ چیلی را به شما آموزش میدهیم. تاریخچه جالب هاتداگ میدانستید هات داگ ساندویج محبوب سیاستمداران است؟ از اوباما گرفته تا فیدل کاسترو، روزولت و نیکسون همگی عاشق خوردن این ساندویچ اصالتا آلمانی هستند که زمانی ساندویچ محبوب افراد تنگدست و فقیر بود. «باراک اوباما» در طور دوران ریاست جمهور اش بارها برای برگزاری جلسات اعضای کابینه را به صرف هاتداگ به رستوران دعوت میکرد، حتی مهمانهای مهمی مثل «جیمز کمرون» نخست وزیر سابق انگلیس هم بارها به صرف هاتداگ و تماشای مسابقات بیسبال یا بسکتبال مهمان اوباما شدهاند. «فیدل کاسترو» هم همواره در حال خوردن هاتداگ توسط عکاسان شکار شده بود. روزولت و نیکسون روسای سابق آمریکا هم هاتداگ خورهای حرفهای بودند و معمولا در راه رفتن به جلسات مهم یا در حال تماشای مسابقه تیمهای مورد علاقهشان در ورزشگاه هاتداگ میخوردند. به این ترتیب اغراق نیست اگر هاتداگ را «ساندویج محبوب سیاستمداران» بنامیم. اما هاتداگ از کجا آمد؟ هاتداگ اصالتی آلمانی و اصلا فرانکفورتی دارد. اگر چه سوسیس یکی از قدیمیترین غذاهای دستساز بشر است و حتی هومر در کتاب «اودیسه» هم به آن اشاره کرده است و گویا طبخ آن به ۵ هزار سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد. برخی روایات هم میگویند نسل نخست سوسیس را مصریها درست کردند و در اهرام ثلاثه مصر آثاری از طبخ این غذا دیده شده است. اما هاتداگ به شکل امروزی که معروفترین نوع سوسیس است ابتدا در قرن ۱۷ میلادی توسط یک قصاب آلمانی در شهر کوبرگ آلمان تهیه شد. با مهاجرت این قصاب به شهر فرانکفورت کار و کسب هاتداگ فروشیاش هم رونق پیدا کرد و آوازهاش به شهرهای دیگر آلمان هم رسید. اصلا به همین دلیل به همین دلیل به این نوع سوسیس «هاتداگ فرانکفورتر» میگویند. در قرن ۱۹ میلادی و همزمان با مهاجرت گسترده آلمانیها به آمریکا، پای هاتداگ به سرزمین یانکیها هم باز شد تا بیش از پیش شهره خاص و عام در سرتاسر جهان شود. کار به جایی رسید که آمریکاییهایی که خودشان مخترع غذاهایی مثل مرغ سوخاری و همبرگر و چیکن وینگز بودند، هاتداگ تبدیل به یکی از محبوبترین ساندویچهایشان در زمان برگزاری مسابقات ورزشی و مراسم و دورهمیهایشان شد. هاتداگ آلمانی یا اتریشی؟ زمانی که مشتریان هاتداگ در رستورانهای آمریکایی برای دریافت این ساندویچ خوشمزه صف میبستند و در تمام ورزشگاههای بیسبال ساندویچ هاتداگ گاز میزدند، اتریشیها مدعی شدند که هاتداگ اختراع آنهاست و نخستین بار اهالی شهر وین در اتریش آن را درست کردهاند. اما ظاهرا زور آلمانیها بیشتر میچربید و وقتی در سال ۱۹۸۷ پانصدمین سال اختراع هاتداگ در شهر فرانکفورت آلمان را جشن گرفتند دیگر کسی پی این ادعا را نگرفت که چرا اتریشیها به هاتداگ به جای هاتداگ میگویند «وینر» یعنی اهل وین. این در حالی است که آلمانیها هم به سوسیسی که از مخلوط دو گوشت تهیه شده باشد WIENER یا WURSTCHEN میگویند و از نظر آنها سوسیسی که به تنهایی از یک نوع گوشت تهیه شده باشد همان «فرانکفورتر» است. چرا هاتداگ؟ قصاب آلمانی که نخستین بار فرانکفورتر را به بازار فرستاد ابتدا نام «dachshund sausage» را برای این سوسیسها انتخاب کرد. در زبان آلمانی «dachshund» یا «داشهوند» اسم یک نوع سگ با پاهای کوتاه و تنه دراز است. بعدها یه کاریکاتوریست آمریکایی وقتی دید که فروشنده این سوسیسهای داغ دستش به خاطر داغ بودن سوسیس سوخته و برای گرفتن سوسیسها از یک دستکش مخصوص استفاده میکند و البته از آنجا که کلمه لاتین dachshund که اسم همان سگهای پا کوتاه بود برایش سخت بود، به ذهنش رسید که به این خوارکی داغ بگوید: «Hot Dog». احتمالا برایتان جالب است: پاستا فتوچینی؛دستور پخت پاستا فتوچینی با سس پستو، میگو و نان سیر شهری که مشهورترین هاتداگهای دنیا را دارد؛ شیکاگو اگر چه هاتداگ در آلمان متولد شد اما سالهاست که بهترین و لذیذترین هاتداگهای دنیا در انواع طعمها و مزهدار شده با انواع سسها در شهر شیکاگو سرو میشود. در حقیقت هاتداگ تهیه شده به روش شیکاگو از جمله محبوبترین هاتداگهای دنیاست. در تهیه این نوع ساندویچ هاتداگ، هات داگ را داخل نان باگت کنجدی قرار داده و رویش پیاز ریز شده، گوجه فرنگی خرد شده، ترشی نعناع، ترشی فلفل تند، سس خردل و کرفس میریزند. البته در خود شهر شیکاگو، نوع دیگری ساندویچ هاتداگ عرضه میشود که خیلی هم طرفدار دارد و در تهیه آن هاتداگ کبابی یا سرخ شده را داخل نان گذاشته و به همراه پیاز ریز شده، خیارشور محلی و سس خردل مصرف میکنند. شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: مک اند چیز؛ طرز تهیه آسانترین مک اند چیز خانگی روز جهانی هاتداگ چیلی را گرامی بداریم هاتداگی که رویش فلفل تند بریزند، به «چیلی داگ» یا «هاتداگ چیلی» معروف است. بد نیست بدانید «چیلی داگ» و «هاتداگ پنیری» از جمله غذاهای مرسوم مکانهای تفریحی و اعیاد آمریکایی و اروپایی محسوب میشوند. هاتداگها معمولاً ۱۵ سانتیمتر طول دارند اما در برخی مناطق، هاتداگهای ۳۰ سانتیمتری هم برای مشتریان پروپاقرص هاتداگ سرو میشود. شاید برایتان جالب باشد که در فرهنگ نانوشته هاتداگ خورها، هاتداگ با سسگوجه کچاپ برای بچهها و چیلی داگ و هاتداگ با سس خردل برای بزرگترها سرو میشود و این یکی از مهمترین قانونهای هاتداگ خوردن در دنیاست. اما امروز روز جهانی هاتداگ چیلی یا همان «چیلی داگ» است و بد نیست کمی در مورد تاریچه این غذا هم صحبت کنیم. بسته به اینکه هاتداگ چیلی را از کجا تهیه میکنید این ساندویچ اسامی متنوعی دارد، برای مثال در ایالت میشیگان آمریکا شما میتواند «هاتداگ چیلی میشیگانی» میل کنید و وجه تسمیه این نام هم یک نوع سس مخصوص میشیگانی است که روی این ساندویچ میریزند یا مثلا تگزاسیها هاتداگ تگزاسی یا چیلی داگ تگزاسی میخورند یا فرانسویها «فرنچ هاتداگ» دارند و آرژانتینیها به هاتداگ میگویند «سوپر پانچو» و به همین ترتیب به ازای هر شهری در دنیا هاتداگهای متنوع با انواع مخلفات و سس وجود دارد. برای مثال سوئدیها سبک خودشان را در هاتداگ خوردن دارند و هاتداگ را در نان لواش میپیچند و به همراه پیاز سرخ کرده، پوره سیبزمینی، کاهو، سالاد میگو و … سرو می کنند. چیلی داگ هم مثل انواع دیگر هاتداگ از یک عدد سوسیس هاتداگ در میان نان مخصوص هاتداگ به همراه سس فلفل تند و سایر مخلفات به انتخاب مشتری تشکیل شده است. امروز که روز جهانی چیلی داگ یا هاتداگ چیلی است بد نیست دستور تهیه این ساندویچ خوشمزه و ساده را هم یاد بگیرید. مواد لازم برای ساندویچ هاتداگ چیلی برای ۵ نفر سوسیس هاتداگ: ۱۰ عدد کره: ۵۰ گرم پیاز سفید: یک عدد بزرگ سیر: ۵ حبه رنده شده سس کچاپ: یک لیوان سرکه سیب: ½ لیوان شکر قهوهای: ½ لیوان سس چیلی یا تند: ½ لیوان فلفل قرمز تند: ۲ قاشق چایخوری نمک: ۱ قاشق چایخوری پیاز، فلفل چیلی یا هالوپینو: از هر کدام دو عدد ریز خرد شده برای روی ساندویچ، البته این مخلفات اختیاری است اما طعم لذیذ ساندویچ را دوچندان میکند. خیارشور: به میزان دلخواه سس خردل: به میزان دلخواه طرز تهیه ساندویچ هاتداگ چیلی یا چیلی داگ ابتدا سس ساندویچ هاتداگ چیلی را تهیه کنید. پیاز را ریز یا به صورت خلالی خرد کنید و در یک قابلمه متوسط با کمی روغن تفت دهید. وقتی که پیازها کاراملی شد، کره و حبههای سیر رنده شده را اضافه کنید و به همراه پیازها کمی دیگر تفت دهید. سپس سس کچاپ، سرکه سیب، شکر قهوهای، سس چیلی، فلفل قرمز تند و نمک را اضافه کنید و روی حرارت ملایم اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه به حالت نیمهجوش برسد. در طول این زمان حتما درب قابلمه را بگذارید. حالا درب قابلمه را بردارید و اجاز دهید سس ساندویچ بیست دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا غلیظ شود. در این فاصله مرتب سس را هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی سس غلیظ شد شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید سس خنک شود. بعد از اینکه سس خنک شد آن را در میکسر بریزید و پوره کنید. هاتداگها را روی منقل گریل یا باربیکیو کباب کنید. اگر هم هاتداگ سرخ شده میپسندید آنها را در تابه سرخ کنید. هاتداگها را داخل نان بگذارید و روی آن را با سسی که آماده کردهاید و سس خردل، پیاز، فلفل هالوپینو و فلفل چیلی ریز خرده شده و خیارشور بپوشانید. اگر هم طعم پنیر را در هر ساندویچی میپسندید روی هاتداگ پنیر چدار رنده شده بریزید. نکته: هاتداگ چیلی را با بیکن گوساله یا گوشت چرخکرده که با فلفل قرمز تند و آتشین شده هم سرو میکنند. گوشت چرخکرده را مثل مایه ماکارونی طبخ کنید و با پودر فلفل قرمز تند کنید و همراه با بقیه مخلفات روی ساندویچ هاتداگ چیلی بریزید. اگر هم میخواهید هاتداگ را با بیکن سرو کنید، بسته به نوع بیکن آن را کمی تفت دهید یا به همان شکلی که خریداری کردهاید روی هاتداگ بگذارید و با سس چیلی و مخلفات مورد علاقهتان میل کنید. منبع: https://goo.gl/XKWBj6 ماه جولای ماه ملی عاشقان «هاتداگ» است و ۲۶ جولای (۴ مرداد) روز جهانی «هاتداگ چیلی». اما در مورد تاریخچه هاتداگ و هاتداگ چیلی تا به حال چیزی شنیدهاید؟ در این نوشتار هم در مورد تاریخچه هاتداگ و هاتداگ چیلی یا تند برای شما میگوییم و هم طرز تهیه هات داگ چیلی را به شما آموزش میدهیم. تاریخچه جالب هاتداگ میدانستید هات داگ ساندویج محبوب سیاستمداران است؟ از اوباما گرفته تا فیدل کاسترو، روزولت و نیکسون همگی عاشق خوردن این ساندویچ اصالتا آلمانی هستند که زمانی ساندویچ محبوب افراد تنگدست و فقیر بود. «باراک اوباما» در طور دوران ریاست جمهور اش بارها برای برگزاری جلسات اعضای کابینه را به صرف هاتداگ به رستوران دعوت میکرد، حتی مهمانهای مهمی مثل «جیمز کمرون» نخست وزیر سابق انگلیس هم بارها به صرف هاتداگ و تماشای مسابقات بیسبال یا بسکتبال مهمان اوباما شدهاند. «فیدل کاسترو» هم همواره در حال خوردن هاتداگ توسط عکاسان شکار شده بود. روزولت و نیکسون روسای سابق آمریکا هم هاتداگ خورهای حرفهای بودند و معمولا در راه رفتن به جلسات مهم یا در حال تماشای مسابقه تیمهای مورد علاقهشان در ورزشگاه هاتداگ میخوردند. به این ترتیب اغراق نیست اگر هاتداگ را «ساندویج محبوب سیاستمداران» بنامیم. اما هاتداگ از کجا آمد؟ هاتداگ اصالتی آلمانی و اصلا فرانکفورتی دارد. اگر چه سوسیس یکی از قدیمیترین غذاهای دستساز بشر است و حتی هومر در کتاب «اودیسه» هم به آن اشاره کرده است و گویا طبخ آن به ۵ هزار سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد. برخی روایات هم میگویند نسل نخست سوسیس را مصریها درست کردند و در اهرام ثلاثه مصر آثاری از طبخ این غذا دیده شده است. اما هاتداگ به شکل امروزی که معروفترین نوع سوسیس است ابتدا در قرن ۱۷ میلادی توسط یک قصاب آلمانی در شهر کوبرگ آلمان تهیه شد. با مهاجرت این قصاب به شهر فرانکفورت کار و کسب هاتداگ فروشیاش هم رونق پیدا کرد و آوازهاش به شهرهای دیگر آلمان هم رسید. اصلا به همین دلیل به همین دلیل به این نوع سوسیس «هاتداگ فرانکفورتر» میگویند. در قرن ۱۹ میلادی و همزمان با مهاجرت گسترده آلمانیها به آمریکا، پای هاتداگ به سرزمین یانکیها هم باز شد تا بیش از پیش شهره خاص و عام در سرتاسر جهان شود. کار به جایی رسید که آمریکاییهایی که خودشان مخترع غذاهایی مثل مرغ سوخاری و همبرگر و چیکن وینگز بودند، هاتداگ تبدیل به یکی از محبوبترین ساندویچهایشان در زمان برگزاری مسابقات ورزشی و مراسم و دورهمیهایشان شد. هاتداگ آلمانی یا اتریشی؟ زمانی که مشتریان هاتداگ در رستورانهای آمریکایی برای دریافت این ساندویچ خوشمزه صف میبستند و در تمام ورزشگاههای بیسبال ساندویچ هاتداگ گاز میزدند، اتریشیها مدعی شدند که هاتداگ اختراع آنهاست و نخستین بار اهالی شهر وین در اتریش آن را درست کردهاند. اما ظاهرا زور آلمانیها بیشتر میچربید و وقتی در سال ۱۹۸۷ پانصدمین سال اختراع هاتداگ در شهر فرانکفورت آلمان را جشن گرفتند دیگر کسی پی این ادعا را نگرفت که چرا اتریشیها به هاتداگ به جای هاتداگ میگویند «وینر» یعنی اهل وین. این در حالی است که آلمانیها هم… روز جهانی هاتداگ چیلی؛ تاریخچه انواع هاتداگ و طرز تهیه هاتداگ چیلی روز جهانی هاتداگ چیلی؛ تاریخچه انواع هاتداگ و طرز تهیه هاتداگ چیلی ۱۳۹۷-۰۵-۰۴ مینا ساجدی نیا ۰ امتیاز کاربران: ۳٫۷ ( ۱ رای) ۰ bigtheme منبع : برگرفته از وب سایت مجله کوروش بخش آشپزی مجله کوروش
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...