سراسر کشور پهناور ما این امکان رو به ما داده تا با تعدد اقلیم های مختلف و فرهنگ های خاص اون منطقه، فرهنگ غذایی متنوعی داشته باشیم. قطعاً موقیت های جغرافیایی تاثیر قابل توجهی در نوع مواد اولیه و همچنین چگونگی تهیه غذا و خوراک های مختص به ناحیه برخواسته از خودش رو داره. از این بابت که ما جز فرهنگ هایی هستیم که با تنوع قابل توجه و بی نظیری از نظر تهیه خوارک و غذا و انواع شیرینی و سایر رشته های مربوط به اون ها رو در اختیار داریم، باعث افتخاره. امروز قراره با یک نوع خورشت خوش رنگ و زیبا که مربوط به مناطق غربی کشور هست بیشتر آشنا بشیم. خورشت زرشک که بی شباهت به صد دانه یاقوت هم نیست یک غذای کردی هست که در ادامه با طرز تهیه اون در خدمت شما هستیم. خورشت زرشک کُردی مواد لازم برای تهیه خورشت زرشک پیاز نگینی خرد شده متوسط ۲ عدد مغز ران گوسفند یا گوساله ۴۰۰ گرم لپه ۲/۳ پیمانه استاک گوشت ۵ پیمانه زرشک ۲ پیمانه شکر ۱ قاشق سوپخوری زعفران سائیده شده ۱/۲ چایخوری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زنجبیل به میزان لازم مراحل تهیه خورشت زرشک برای شروع پیاز ها رو به صورت نگینی خرد میکنیم و داخل قابلمه ای که مقدار کمی روغن داخلش ریختیم و داغ شده می ریزیم. روی حرارت ملایم پیاز رو تفت میدیم تا پیاز ها شروع به نرم و شفاف شدن بکنند. تفت دادن پیاز در روغن سپس گوشت رو به پیاز های سبک شده اضافه می کنیم و همراه با پیاز چند دقیقه ای تفت میدیم تا آب گوشت کشیده بشه. اضافه کردن تکه های گوشت به پیاز سبک شده سپس نوبت اضافه کردن لپه ها میرسه که بهتر هست اون ها رو از قبل خیس کرده و چندبار آبش رو عوض کرده باشیم تا آنزیم هایی که درونش هست و موجب نفخ میشن ازش خارج شده باشن. لپه رو آبکش کرده و به گوشت اضافه میکنیم و همراه با اون تفت میدیم تا لپه ها موقع پخت وا نره و چهره اون عوض نشه. اضافه کردن لپه خیس داده شده و تفت دادن همراه با گوشت و پیاز حالا ۱ قاشق چایخوری زردچوبه و ۱/۲ قاشق چایخوری زعفران ساییده شده رو به موادمون اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم. اضافه کردن زردچوبه و زعفران سائیده شده سپس نوبت به اضافه کردن استاک گوشت میرسه. اگر استاک گوشت در اختیار نداشتین می تونین دو عدد قرص عصاره گوشت رو با ۵ پیمانه آب جوش مخلوط و به خورشت اضافه کنین. استاک رو که اضافه کردیم زیر حرارت رو بالا می بریم تا آب به جوش بیاد سپس حرارت رو ملایم میکنیم و اجازه میدیم تا گوشت همراه با لپه بپزه. اضافه کردن استاک گوشت در ۳۰ دقیقه پایانی پخت، مقداری نمک همراه با فلفل به خورشت اضافه می کنیم و اجازه مدیم تا خورشت جا بیفته. در تابه ای جداگانه، که کمی روغن یا کره داخلش ریختیم زرشک رو با آب گرم خیس کرده و آبکش کردیم رو اضافه می کنیم. سپس بهش شکر رو اضافه می کنیم و با حرارت ملایم تفت میدیم و ۱/۲ قاشق چایخوری پودر زنجبیل اضافه می کنیم. وقتی زرشک ها شیشه ای و براق شدند زیر حرارت رو خاموش می کنیم. اضافه کردن شکر به زرشک تفت داده در روغن در ۱۰ دقیقه آخر پخت خورشت، زرشک رو اضافه می کنیم و به هم می زنیم تا با هم مخلوط بشن. اضافه کردن زرشک تفت داده شده به خورشت بعد از اینکه خورشت آماده شد، اون رو در ظرف مورد نظرمون می ریزیم و همراه با چلو زعفرانی سرو می کنیم. خورشت زرشک منبع : برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی دونفره
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...