خورش گوشت را شاید بتوان معروفترین خورش جهان نامید و البته تصور اغلب ما نسبت به خورش یک غذای مایع با مقداری گوشت و سایر مواد است. خورش گوشت بره یک خوراک خوشمزه و لذیذ است که به دلیل استفاده از گوشت بره هم طعم خاصی دارد و هم گوشت خورشی شما بسیار لطیف است به طوری که به سرعت در دهان آب میشود. این خورش علاوه بر گوشت حاوی سبزیجات مختلف است که هم خاصیت فراوانی دارند و هم رنگ و شکل زیبای خود را به خوبی در خورش نشان میدهند. مدت زمان طولانی پخت (بدون نیاز به سر زدن مرتب به آن) خورش را بسیار لعابدار کرده وقوام خوبی به آن میدهد. بنابراین این خورش یک خورش مادربزرگی خوشمزه است که از لحاظ قوام هم شبیه به تاس کباب است و شما را به یاد گذشته میاندازد. مواد لازم برای خورش گوشت بره یک کیلو گوشت بره بدون استخوان از قسمت ران یا شانه بدون چربی، آن را به قطعات ۱ و نیم اینچی تقسیم کنید ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری نمک دریا برای بره به علاوه ۱ قاشق چایخوری برای خورش ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه برای بره به علاوه ۱/۲ قاشق چایخوری برای خورش ۱/۴ آرد همه کاره یا آرد بدون گلوتن ۱ عدد پیاز بزرگ زرد ۴ حبه سیر ریز شده ۵ و ۱/۲ پیمانه آب گوشت نیم کیلو قارچ، به صورت قطور اسلایس شود ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه ۲ عدد برگ بو ۱/۲ قاشق چایخوری آویشن ۷۰۰ گرم سیب زمینی زرد کوچک، دو نیم شده یا چهار قاچ شده به قطعات یک اینچی ۴ عدد هویج متوسط، پوست گرفته و به قطعاتی با ضخامت نیم اینچ برش بزنید ۱۵ گرم جعفری خیلی ریز خرد شده برای تزئین مقداری روغن زیتون سبک برای تفت دادن گوشت طرز تهیه خورش گوشت بره در یک قابلمه بزرگ سرامیکی ضخیم (Dutch oven) روی حرارت متوسط مقداری روغن را گرم کنید. گوشت بره چربی گرفته و تکه تکه شده را با ۱/۲ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه مزه دار میکنیم. ۱/۴ پیمانه آرد روی آن میپاشیم و بهم میزنیم تا آرد روی گوشت را بپوشاند. گوشت بره را در قابلمه و با روغن زیتون روی حرارت متوسط تفت میدهیم (۳ تا ۴ دقیقه هر طرف را تفت میدهیم) سپس گوشت را از داخل قابلمه در میآوریم. پیاز ریز شده را اضافه کرده و ۲ دقیقه تفت دهید. سیر را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید به طور مداوم بهم بزنید تا نسوزد.۱ و ۱/۲ پیمانه آب گوشت را اضافه کرده و ته قابلمه را بسایید. قارچهای درشت خرد شده را اضافه کنید، دما را به حد جوش برسانید و بدون گذاشتن در حدود ۱۰ دقیقه بپزید. فر را تا دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتی گراد روشن کنید. گوشت را به قابلمه برگردانید و سپس ۴ پیمانه آب گوشت، ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه، ۱ قاشق چایخوری نمک، ۱/۲ قاشق چایخوری فلفل، ۱/۲ قاشق چایخوری آویشن خشک و ۲ عدد برگ بو را اضافه کنید. سیب زمینی و هویج را افزوده سپس بهم بزنید تا ترکیب شوند (سیب زمینیها باید در مایع غوطه ور باشند). دما را به جوش برسانید سپس درب آن را بگذارید و با دقت در فر با حرارت ۱۷۵ درجه بگذارید. حدود ۱ ساعت و ۴۵ بگذارید در فر بماند. وقتی که خورش گوشت بره پخته شد سیب زمینی به راحتی با چنگال سوراخ میشود و گوشت بره لطیف خواهد شد. برای اینکه خورش کم چربی داشته باشید چربی روی خورش را بگیرید. حالا خورش گوشت بره شما آماده است شما میتوانید آن را با نان یا برنج سرو کنید نکات آشپزی مربوط به خورش گوشت بره این خورش با استفاده از گوشت بره پخته میشود که گوشت آن لطیف است و به سرعت میپزد شما میتوانید گوشت گوساله یا گوسفند را نیز جایگزین آن کنید. نمک زدن به گوشت باعث میشود که گوشت به هنگام پخت از هم نپاشد و شکل خودش را حفظ کند. ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز منبع: natashakitchen
خورش گوشت را شاید بتوان معروفترین خورش جهان نامید و البته تصور اغلب ما نسبت به خورش یک غذای مایع با مقداری گوشت و سایر مواد است. خورش گوشت بره یک خوراک خوشمزه و لذیذ است که به دلیل استفاده از گوشت بره هم طعم خاصی دارد و هم گوشت خورشی شما بسیار لطیف است به طوری که به سرعت در دهان آب میشود. این خورش علاوه بر گوشت حاوی سبزیجات مختلف است که هم خاصیت فراوانی دارند و هم رنگ و شکل زیبای خود را به خوبی در خورش نشان میدهند. مدت زمان طولانی پخت (بدون نیاز به سر زدن مرتب به آن) خورش را بسیار لعابدار کرده وقوام خوبی به آن میدهد. بنابراین این خورش یک خورش مادربزرگی خوشمزه است که از لحاظ قوام هم شبیه به تاس کباب است و شما را به یاد گذشته میاندازد. مواد لازم برای خورش گوشت بره یک کیلو گوشت بره بدون استخوان از قسمت ران یا شانه بدون چربی، آن را به قطعات ۱ و نیم اینچی تقسیم کنید ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری نمک دریا برای بره به علاوه ۱ قاشق چایخوری برای خورش ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه برای بره به علاوه ۱/۲ قاشق چایخوری برای خورش ۱/۴ آرد همه کاره یا آرد بدون گلوتن ۱ عدد پیاز بزرگ زرد ۴ حبه سیر ریز شده ۵ و ۱/۲ پیمانه آب گوشت نیم کیلو قارچ، به صورت قطور اسلایس شود ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه ۲ عدد برگ بو ۱/۲ قاشق چایخوری آویشن ۷۰۰ گرم سیب زمینی زرد کوچک، دو نیم شده یا چهار قاچ شده به قطعات یک اینچی ۴ عدد هویج متوسط، پوست گرفته و به قطعاتی با ضخامت نیم اینچ برش بزنید ۱۵ گرم جعفری خیلی ریز خرد شده برای تزئین مقداری روغن زیتون سبک برای تفت دادن گوشت طرز تهیه خورش گوشت بره در یک قابلمه بزرگ سرامیکی ضخیم (Dutch oven) روی حرارت متوسط مقداری روغن را گرم کنید. گوشت بره چربی گرفته و تکه تکه شده را با ۱/۲ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه مزه دار میکنیم. ۱/۴ پیمانه آرد روی آن میپاشیم و بهم میزنیم تا آرد روی گوشت را بپوشاند. گوشت بره را در قابلمه و با روغن زیتون روی حرارت متوسط تفت میدهیم (۳ تا ۴ دقیقه هر طرف را تفت میدهیم) سپس گوشت را از داخل قابلمه در میآوریم. پیاز ریز شده را اضافه کرده و ۲ دقیقه تفت دهید. سیر را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید به طور مداوم بهم بزنید تا نسوزد.۱ و ۱/۲ پیمانه آب گوشت را اضافه کرده و ته قابلمه را بسایید. قارچهای درشت خرد شده را اضافه کنید، دما را به حد جوش برسانید و بدون گذاشتن در حدود ۱۰ دقیقه بپزید. فر را تا دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتی گراد روشن کنید. گوشت را به قابلمه برگردانید و سپس ۴ پیمانه آب گوشت، ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه، ۱ قاشق چایخوری نمک، ۱/۲ قاشق چایخوری فلفل، ۱/۲ قاشق چایخوری آویشن خشک و ۲ عدد برگ بو را اضافه کنید. سیب زمینی و هویج را افزوده سپس بهم بزنید تا ترکیب شوند (سیب زمینیها باید در مایع غوطه ور باشند). دما را به جوش برسانید سپس درب آن را بگذارید و با دقت در فر با حرارت ۱۷۵ درجه بگذارید. حدود ۱ ساعت و ۴۵ بگذارید در فر بماند. وقتی که خورش گوشت بره پخته شد سیب زمینی به راحتی با چنگال سوراخ میشود و گوشت بره لطیف خواهد شد. برای اینکه خورش کم چربی داشته باشید چربی روی خورش را بگیرید. حالا خورش گوشت بره شما آماده است شما میتوانید آن را با نان یا برنج سرو کنید نکات آشپزی مربوط به خورش گوشت بره این خورش با استفاده از گوشت بره پخته میشود که گوشت آن لطیف است و به سرعت میپزد شما میتوانید گوشت گوساله یا گوسفند را نیز جایگزین آن کنید. نمک زدن به گوشت باعث میشود که گوشت به هنگام پخت از هم نپاشد و شکل خودش را حفظ کند. ترجمه و تالیف اختصاصی توسط مجله قرمز منبع: natashakitchen
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...