نان در سر سفره ار لحاظ غذایی دارای ارزش فراوانی است و اکثریت هنوز هم بر طبق رسومات گذشته تمایل دارند نان را در خانه طبخ کنند. نان سنگک یکی از نان های محبوب در مان ایرانیان است ما طرز تهیه نان سنگک در منزل را در این مطلب آموزش می دهیم. در آموزش های گذشته با طرز تهیه نان روغنی، نان باگت و نان گاتا آشنا شدیم در این مطلب روش پخت نان سنگک خانگی را شرح خواهیم داد. مواد لازم: اگر مایلید که خودتان در خانه نان سنگک بپزید به مواد اولیه زیر نیازمندید: ۵۰۰ گرم آرد ۵۰۰ میلی متر آب ولرم ۱/۲ قاشق مربا خوری مخمر نمک به اندازه لازم کنجد به اندازه دلخواه سنگ ریزه به مقدار نیاز طرز تهیه نان سنگک در خانه: برای پخت نان سنگک به شیوه زیر عمل کنید: ابتدا ۱/۳ از آرد را با مخمر مخلوط و به آن یک لیوان آب ولرم اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند. روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۲۴ ساعت آن را درون یخچال قرار دهید. بعد از گذشت این مدت باقی مانده خمیر را با آب ولرم و نمک مخلوط کنید. خمیر را به وسیله همزن هم بزنید تا یک دست شود و بعد مایه خمیر را به خمیر تازه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید و به مدت دو ساعت درون یخچال بگذارید تا خوب جا بیفتد. سنگ ریزه ها را یک بار بپزید و برای پخت نان مجددا آن ها را درون فر بگذارید تا خوب داغ شوند. در مرحله بعدی طرز تهیه نان سنگک, یک کاسه آب کنار دستتان بگذارید تا سکویی که می خواهید خمیر را روی آن پهن کنید با دست خیس کنید تا خمیر راحت تر از آن کنده شود. حالا کمی خمیر بردارید و بر روی سکویی که کمی خیسش کرده اید، پهن کنید. سینی ای که حاوی سنگ ریزه است را از درون فر بیرون بیاورید و سنگ ها را با کره جامد چرب کنید تا خمیر به آنها نچسبد و بعد از یک طرف خمیر را روی سنگ ها پهن کنید. وقتی خمیر را روی سنگ ها پهن کردی به اندازه ای که دوست دارید روی آن کنجد بپاشید و بعد در فر را ببندید تا دور نان ها طلایی شود و بعد از اینکه یک روی نان پخت نان را برگردانید تا سمت دیگر آن نیز برشته شود. در هنگام برگرداندن نان نیازی به جدا کردن سنگ ها نیست. بگذارید خوب که نان پخته شد و از درون فر بیرون آوردید و کمی سرد شد، سنگ ها را جدا کنید. در نظر داشته باشید که خمیر در طرز تهیه نان سنگک باید کمی شل تر باشد و یکی در میان حتما دستتان را خیس کنید. امیدواریم از دستور پخت نان سنگک خانگی رضایت داشته باشید. به یاد داشته باشید پخت نان های خانگی کیفیت برنامه غذایی شما را افزایش می دهد. منبع : آرگا منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...