این روزها طرفدارهای غذاهای گیاهی کم نیستن علتاش هم مختلفه یا به خاطر تناسب اندام بیشتر یا حفظ سلامت و … از طرفی تنوع غذاهای گیاهی هم خیلی بالاست و میتونه همه سلیقه هارو راضی نگه داره، یکیش همین دستور غذای خوشمزه امروز یعنی گراتن سبزیجات که هم سالمه و هم خوشمزه … امیدوارم درستش کنین و از نوش جون کردنش لذت ببرین. گراتن سبزیجات مواد لازم برای تهیه گراتن سبزیجات ۴۰۰ گرم گل کلم ۴ عدد کدو کوچک ۲۰۰ گرم قارچ ۱ عدد فلفل دلمه ای ۱/۲ لیوان شیر ۳ قاشق غذاخوری پنیر پارمزان ۱ قاشق غذاخوری آرد گندم ۱ قاشق مربا خوری سیر رنده شده ۴۰ گرم کره پنیر پیتزا به مقدار لازم نمک به مقدار لازم مواد لازم برای تهیه گراتن سبزیجات مراحل تهیه گراتن سبزیجات ابتدا باید سبزیجاتمون رو آماده کنیم پس کدو هارو به دو نیم تقسیم کرده و بعد از وسط نصف میکنیم و بهشون نمک میزنیم و فلفل دلمه ای هارو هم خورد میکنیم و بعد داخل ماهیتابه ای که کمی کفش رو چرب کردیم میذاریمشون و یا حرارت ملایم اجازه میدیم تا هم بپزن و هم آبشون مقداری کشیده بشه و کمی هم طلایی بشن. در ماهیتابه رو نبندین تا آب سبزیجات خوب کشیده بشه. سرخ کردن سبزیجات همینطور که میبینین کدو ها و فلفل دلمه ای ها پختن و طلایی شدن. طلایی شدن سبزیجات گل کلم هارو هم داخل آبی که با نمک مخلوط شده به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه میپزیم تا کمی نرم بشن و بعد از پخت داخل آبکش میریزیمشون تا آبشون بره و در نهایت داخل ماهیتابه ای نچسب بدون روغن میذاریمشون و حرارت رو ملایم میکنیم تا آب اضافیشون بره که در هنگام پخت داخل فر آب نندازن. پختن گل کلم حالا قارچ هارو هم خورد کرده و با کمی نمک و ۲۰ گرم کره داخل ماهیتابه تفتشون میدیم تا بپزن و آب بندازن. تفت دادن قارچ بعد از اینکه قارچ پخت و آب انداخت شعله رو زیاد میکنیم تا آب اضافیشون بره و سرخ و طلایی بشن. سرخ شدن قارچ حالا باید سس سفید گراتن رو حاضر کنیم پس سیر و ۲۰ گرم کره رو با هم روی حرارت ملایم کمی تفت میدیم تا کره مزه سیر رو بگیره ولی سرخ نشه. تفت دادن سیر و کره بعد آرد رو اضافه میکنیم و با مواد تفت میدیم تا به صورت یکنواخت با کره مخلوط بشه. اضافه کردن آرد حالا شیر رو کم کم اضافه کرده و مدام هم میزنیم تا آرد گوله نشه. اضافه کردن شیر وقتی سس قوام اومد پنیر پارمزان رو اضافه میکنیم تا پنیر آب شده و سس یکنواخت بشه. اضافه کردن پنیر حالا سس ما هم آماده است و فقط مونده چیدن مواد داخل ظرف مورد نظرمون. آماده شدن سس سفید کف ظرفمون رو کمی چرب کرده و بعد سبزیجاتمون رو به طور یکنواخت داخلش میچینیم. چیدن سبزیجات در ظرف حالا سس سفید رو روی سبزیجات پخش میکنیم. اضافه کردن سس سفید قارج هارو روی مواد میذاریم. اضافه کردن قارچ بعد تمام سطح ظرف رو با پنیر پیتزا میپوشونیم و ظرف رو برای مدت ۱ ساعت داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کردیم میذاریم تا بپزه و ۵ دقیقه آخر هم گریل رو روشن میکینم و اجازه میدیم تا روی پنیر هم طلایی بشه. اضافه کردن پنیر پیتزا حالا گراتن خوشمزه و سالم ما آماده سرو کردنه … نوش جان گراتن سبزیجات منبع : برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی دونفره
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...