حلوا از انواع دسرهای شیرین و خوش عطر است که انواع مختلفی دارد و با روش های متفاوتی تهیه می شود. حلوای مجلسی از انواع حلواهای پرطرفدار و محبوب است که برای مراسم نذری و افطاری و عزا تهیه می شود و در طرز تهیه حلوا مجلسی از آرد گندم و یا آرد سفید و یا آرد سنگک استفاده می شود. حلوای آرد گندم و حلوای هویج و حلوای خرما از انواع حلواهای پرطرفدار و محبوب هستند و شما می توانید این نوع حلواهای خوشمزه را در منزل بپزید و از طعم بی نظیر آن ها نهایت لذت را ببرید. طرز تهیه حلوا مجلسی برای طرز تهیه حلوا مجلسی بهتر است از مواد لازم و روشی استفاده کنید که بعد از پخت، حلوا عطر و طعم بی نظیری پیدا کند. در ادامه این مطلب دستور تهیه حلوای مجلسی با سه روش مختلف را مشاهده خواهید کرد. روش اول مواد لازم شکر : ۱ لیوان آرد سفید : دو لیوان آب : ۱٫۵ لیوان روغن مایع : ۱٫۲ لیوان کره : ۱۰۰ گرم زعفران آب کرده : ۱٫۴ لیوان مغز هل ساییده شده : به مقدار لازم گلاب : ۱٫۴ لیوان طرز تهیه حلوا مجلسی با آرد سفید ابتدا آب و شکر را برای تهیه شربت درون قابلمه ای مناسب بریزید سپس قابلمه را روی حرارت شعله گاز قرار دهید تا شکر درون آب حل شود و به قوام لازم برسد. زعفران آبکرده را به مواد شربت اضافه کنید و اجازه دهید تا شربت به مدت چند دقیقه دیگر بجوشد. در مرحله بعدی طرز تهیه حلوا مجلسی آرد را روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید تا تفت بخورد و بوی خامی آرد از بین برود و رنگ آرد تغییر کند تفت دادن آرد حلوا ۳۰ تا ۴۰ دقیقه طول می کشد و در طول این مدت باید به صورت مرتب آرد حلوا را هم بزنید تا نسوزد. کره و روغن را به آرد تفت داده شده اضافه کنید و مجددا آرد را تفت دهید تا رنگ آن قهوه ای کمرنگ شود. آرد را از روی حرارت بردارید و شربت را به آرد حلوا اضافه کنید و مخلوط شربت و آرد را هم بزنید تا از گلوله شدن آرد جلوگیری شود. در این مرحله از دستور تهیه حلوای مجلسی مغز هل ساییده شده و گلاب را به حلوا اضافه کنید و اجازه دهید تا حلوا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر نیز روی حرارت ملایم گاز سفت و یکدست شود اگر بعد از این مدت حلوا شل بود می توانید به مدت ۳ دقیقه دیگر نیز حلوا را روی حرارت گاز نگه دارید تا سفت تر شود. روش دوم مواد لازم آرد سنگک : ۱ کیلوگرم ( ۶ پیمانه ) روغن نباتی : ۲ پیمانه کره : ۱۰۰ گرم روغن مایع : ۱٫۲ پیمانه حلوای شکری : ۱۰۰ گرم زنجبیل : ۱٫۲ قاشق چایخوری پودر گل سرخ : ۱ قاشق چایخوری هل و دارچین : ۱ قاشق چایخوری کنجد : به مقدار لازم پودر نارگیل : به مقدار لازم شکر : ۴ پیمانه آب : ۲ پیمانه گلاب : ۱٫۲ پیمانه زعفران : ۱ قاشق مرباخوری دستور تهیه حلوا با آرد سنگک ابتدا شکر و آب را درون ظرفی مناسب بریزید سپس ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید تا شکر درون آب حل شود. بعد از اینکه شربت حلوا به قوام لازم رسید زعفران و گلاب را به شربت اضافه کنید و شربت حلوا را از روی حرارت گاز بردارید. در مرحله بعدی طرز تهیه حلوا مجلسی روغن نباتی را درون تابه بریزید و تابه را روی حرارت گاز قرار دهید تا روغن آب شود سپس روغن مایع را به روغن نباتی آب شده اضافه کنید و آرد الک شده را به روغن اضافه کنید. آرد را روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن شکلاتی روشن شود توجه داشته باشید که بعد از گذشت ۳۰ دقیقه رنگ آرد تغییر می کند. در مرحله بعدی طرز تهیه حلوا مجلسی، حلوا شکری رنده شده را به همراه پودر نارگیل و کنجد و کره به آرد اضافه کنید و حرارت شعله گاز را کم کنید تا از سوختن پودر نارگیل و کنجد جلوگیری شود سپس دارچین و هل و زنجبیل و پودر گل سرخ را به مخلوط آرد اضافه کنید و همه این مواد را با یکدیگر ترکیب کنید. شربت حلوا را مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا یکدست و سفت شود. روش سوم مواد لازم روغن : ۷۵۰ گرم آرد گندم : یک کیلوگرم شکر : ۷۵۰ گرم آب : چهار لیوان گلاب : ۱٫۲ لیوان هل آسیاب شده : ۱٫۲ قاشق چایخوری زعفران آسیاب شده : نیم مثقال طرز تهیه حلوا با آرد گندم ابتدا روغن را درون تابه و یا قابلمه ای بزرگی بریزید سپس تابه را روی حرارت گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. در مرحله بعدی دستور تهیه حلوا مجلسی آرد را الک کنید. آرد الک شده را به روغن داغ شده اضافه کنید و حرارت شعله گاز را کم کنید و مخلوط آرد و روغن را به صورت مرتب هم بزنید تا رنگ آرد طلایی شود و به صورت کامل تفت بخورد. بعد از اینکه رنگ آرد به رنگ قهوه ای و خرمایی تغییر رنگ داد و آرد به روغن افتاد حرارت گاز را خاموش کنید و شربت آرد درست کنید. برای تهیه شربت حلوا درون ظرفی مناسب شکر و آب را بریزید و بعد از اینکه شربت حلوا به قوام لازم رسید زعفران ساییده شده و گلاب را به شربت اضافه کنید و هم بزنید سپس شعله گاز را خاموش کنید. در مرحله بعدی طرز تهیه حلوا مجلسی شربت را به آرد تفت داده شده اضافه کنید و حلوا را هم بزنید تا از گلوله شدن آرد جلوگیری شود و بعد از اینکه حلوا یکدست شد و مقداری سفت شد تابه را از روی حرارت گاز بردارید. نکات طلایی برای تهیه حلوا مجلسی بعد از اضافه کردن شربت نباید آرد حلوا را زیاد حرارت دهید زیرا حرارت دادن بیش از حد آرد باعث می شود تا حلوا خشک شود. برای پخت حلوا بهتر است از شعله پخش کن استفاده نمایید تا حرارت به صورت یکنواخت پخش شود. برای تهیه حلوای مجلسی می توانید از آرد برنج نیز استفاده کنید که در این صورت رنگ حلوا روشن تر می شود و چسبندگی کمتری پیدا می کند. گلاب را در چند دقیقه آخر به حلوا اضافه کنید تا حلوا عطر و طعم بهتری پیدا کند. اگر آرد را به اندازه کافی تفت ندهید رنگ حلوا روشن می شود و اگر آرد را بیشتر تفت دهید رنگ حلوا مایل به قهوه ای می شود. اگر در دستور تهیه حلوا مجلسی از آرد گندم استفاده می کنید باید در هنگام تفت دادن آرد آن را به صورت مرتب هم بزنید تا از گلوله شدن آرد جلوگیری شود. برای تزیین حلوا مجلسی می توانید از خلال بادام و خلال پسته و یا پودر پسته استفاده کنید. حلوا را می توانید با کمک قیف مخصوص درون کاغذ های کیک یزدی در سایز کوچک بریزید سپس روی حلوا را با پودر پسته و پودر نارگیل و … تزیین کنید. برای تزیین حلوا همچنین می توانید از شابلون و دارچین نیز استفاده کنید. تزیین حلوا با قاشق و تزیین حلوا با قیف و یا ماسوره نیز یکی دیگر از ایده های خلاقانه برای تزیین کردن حلوا مجلسی و حلوا نذری است. در این مطلب با طرز درست کردن حلوا مجلسی آشنا شدید که امیدواریم با کمک این سه روش مختلف بتوانید حلوای خوش طعم و خوشرنگی را در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظیر این حلوای مجلسی نهایت لذت را ببرید. The post 3 آموزش عالی برای تهیه حلوا مخصوص مجالس appeared first on آرگا.
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...