گز لقمه ای از انواع تنقلات شیرین و معروف ایرانی است و شما می توانید در منزل با رعایت فوت و فن هایی این خوراکی خوشمزه و پرطرفدار را تهیه کنید. در طرز تهیه گز لقمه ای از شکر و آب و بادکا و گلاب و مغز پسته و تخم مرغ استفاده می شود.

گز و سوهان عسلی و پولکی تنقلات خوشمزه و خوش طعمی هستند و اگر شما تمایل دارید پذیرایی باشکوهی را از مهمان هایتان داشته باشید بهتر است این خوراکی های پرطرفدار را در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن ها نهایت لذت را ببرید.

دستور تهیه گز لقمه ای

مواد لازم

  • آب : یک پیمانه
  • شکر : ۲۵۰ گرم
  • سفیده تخم مرغ : ۵ عدد
  • بادکا : ۳۰۰ گرم
  • گلاب : یک قاشق سوپخوری
  • مغز پسته : ۱۵۰ گرم

طرز تهیه گز لقمه ای

برای تهیه گز لقمه ای ابتدا شکر و آب را درون ظرفی مناسب بریزید سپس ظرف را روی حرارت شعله گاز قرار دهید تا شکر درون آب حل شود و بعد از حل شدن شکر بادکا را به محلول شکر بیفزایید توجه داشته باشید که در این مرحله از طرز تهیه گز لقمه ای محلول شکر کف می کند بنابراین شما باید با کمک قاشق چوبی محلول شکر را هم بزنید تا شهد مانند آب نبات کشی شود سپس مایه گز را از روی حرارت گاز بردارید و مرتب هم بزنید تا خنک شود.
در مرحله بعدی طرز تهیه گز لقمه ای درون ظرفی مناسب سفیده های تخم مرغ را بریزید سپس سفیده ها را هم بزنید تا فرم بگیرند. گلاب و دو قاشق از شهد مخصوص را به سفیده زده شده اضافه کنید و مخلوط سفیده را هم بزنید و آن را درون شهد بریزید و هم زدن مایه گز را تا زمانی که مایه گرم است به مدت ده دقیقه ادامه دهید توجه داشته باشید که مواد باید سرد نشوند زیرا خراب می شوند.

طرز تهیه گز لقمه ای
شعله پخش کن را روی حرارت گاز قرار دهید و ظرف حاوی مایه گز را روی حرارت ملایم قرار دهید و تا جایی که امکان دارد مایه گز را هم بزنید در این مرحله مایه گز شروع به سفت شدن می کند بنابراین مایه گاز را باید با قاشق به شکل پارویی هم بزنید و مغز پسته را به آن بیفزایید و از مایه گز در اندازه دلخواه خود بردارید و روی سطحی که آرد پاشی شده آن را فرم دهید.

گز لقمه ای خوشمزه

نکات طلایی برای تهیه گز لقمه ای

  1. برای اینکه بفهمید گز آماده است اجازه دهید تا مایه گز خنک شود سپس مقداری از مایه گز را در دست بغلطانید و اگر مایه گز به دست های شما نچسبید آماده است.
  2. می توانید به جای استفاده از پسته در دستور تهیه گز لقمه ای از بادام استفاده کنید.
  3. همچنین برای اینکه بفهمید شهد آماده است آن را درون آب یخ بریزید و اگر شهد حالت شکننده پیدا کرد آماده است.
  4. گلوکز یا بادکا مایعی است که از هیدرولیز نشاسته با آنزیم و یا اسید تهیه می شود. بادکا روشن و چسبنده است و در دو رنگ زرد و سفید موجود است و از آن برای تهیه گز، کیک، سوهان، شیرینی و شکلات استفاده می شود.

طرز تهیه گز

در این مطلب با طرز تهیه گز لقمه ای آشنا شدید که امیدواریم از تهیه این خوراکی خوشمزه در منزل نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید.

منبع : آرگا

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *