کلم پلو از انواع غذاهای سنتی شهر شیراز است که در طرز تهیه کلم پلو شیرازی از برنج و کلم و کوفته ریزه و سبزی مخصوص و اویه و زردچوبه استفاده می شود که این پلوی مخلوط خوشمزه دارای طعم بی نظیر و متفاوتی است.

لوبیا پلو شیرازی و باقالی پلو و کلم پلو از انواع پلو های مخلوط ایرانی محبوب و پرطرفدار هستند که دارای طعم و مزه بی نظیری می باشند و شما می توانید این غذاهای خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه کنید.

تزیین زیبا کلم پلو

مواد لازم برای تهیه کلم پلو

  • کلم قمری یا کلم برگ خرد شده : ۱ کیلو گرم
  • برنج : ۱ کیلوگرم
  • پیاز : ۲ عدد
  • سبزی مخصوص کلم پلو ( تره – ترخان- ریحان- شوید) خرد شده : ۵۰۰ گرم
  • روغن : به میزان لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
  • آبلیمو : ۲ قاشق

مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه

  • آرد نخودچی : ۴ قاشق غذاخوری
  • گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم
  • پیاز : ۱ عدد
  • روغن : به میزان لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم

طرز تهیه کلم پلو شیرازی در خانه

کلم پلو شیرازی

در مرحله اول دستور پخت کلم پلو شیرازی، ابتدا برنج را بشویید و به همراه مقداری آب و نمک برنج را به مدت چند ساعت قبل از پخت کلم پلو خیس کنید.

خیس کردن برنج

سپس کلم قمری ها را پوست بگیرید و آن ها را به صورت خلالی شکل خرد کنید.

خرد کردن کلم

سبزی های تمیز شده مخصوص کلم پلو را خرد کنید.

خرد کردن سبزی

کلم های خرد شده را با مقداری روغن در تابه مناسبی سرخ کنید و آبلیمو را به کلم ها در حین سرخ شدن اضافه کنید.

سرخ کردن کلم

سبزی های خرد شده را هم به کلم اضافه کنید و سبزی ها را تفت دهید.

مخلوط کلم و سبزی خرد شده
در قابلمه ای مناسب مقداری آب و نصف قاشق مرباخوری زردچوبه بریزید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه برنج را آبکش کنید.

آبکش کردن برنج

سپس ته چین مورد نظر خود را در ته قابلمه بگذارید و برنج را با کلم و سبزی مخلوط کنید و در قابلمه بریزید.

مخلوط کردن برنج با کلم و سبزی

درب قابلمه را با کمک دمکنی بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید و حرارت گاز را ملایم کنید تا برنج دم بکشد.

دم کردن کلم پلو
در مرحله بعدی طرز تهیه کلم پلو شیرازی گوشت چرخ کرده را در ظرف مناسبی بریزید و سپس پیاز را روی گوشت با دنده ریز رنده کنید و آرد نخود چی را به همراه فلفل و زردچوبه و نمک به گوشت اضافه کنید.

طرز تهیه کلم پلو شیرازی به همراه نکات طلایی

مخلوط گوشت چرخ کرده را به خوبی ورز دهید.

ورز دادن گوشت چرخ کرده

سپس مخلوط گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته های ریزی در آورید.

کوفته ریزه

در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و کوفته ها را در روغن سرخ کنید .

تفت دادن کوفته ریزه در روغن

تفت دادن کوفته ریزه

سپس کوفته های سرخ شده را در وسط پلو قرار دهید تا همراه با پلو دم بکشند.

کلم پلو شیرازی خوشمزه و لذیذ

فوت و فن های پخت کلم پلو شیرازی

۱٫ برای پخت کلم پلو می توانید به جای سبزی های تازه از سبزی خشک استفاده کنید.
۲٫ برای خوش طعم کردن کلم پلو می توانید ۱ قاشق چایخوری پودر لیمو عمانی به مخلوط سبزی و کلم اضافه کنید.
۳٫ می توانید در روش پخت کلم پلو شیرازی از کلم سفید و یا کلم قمری استفاده کنید.
۴٫ کلم پلو را می توانید با پیاز سرخ شده به زیبایی تزیین کنید. برای اینکه پیاز ترد و خوشمزه شود قبل از سرخ کردن مقداری نمک به آن بزنید و سپس پیاز را سرخ کنید.

تزیین زیبا کلم پلو شیرازی

در طرز تهیه کلم پلو شیرازی می توانید بعد از دم کشیدن پلو آن را در ظرف مناسبی بکشید و به کمک روش های تزیین باقالی پلو آن را تزیین کنید؛ کلم پلو شیرازی می توانید به همراه سالاد شیرازی و ماست و سبزی خوردن میل کنید. برای مشاهده دستور پخت انواع پلو های مخلوط به بخش انواع پلو مراجعه کنید.

منبع : آرگا

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *