کلم پلو از انواع غذاهای سنتی شهر شیراز است که در طرز تهیه کلم پلو شیرازی از برنج و کلم و کوفته ریزه و سبزی مخصوص و اویه و زردچوبه استفاده می شود که این پلوی مخلوط خوشمزه دارای طعم بی نظیر و متفاوتی است. لوبیا پلو شیرازی و باقالی پلو و کلم پلو از انواع پلو های مخلوط ایرانی محبوب و پرطرفدار هستند که دارای طعم و مزه بی نظیری می باشند و شما می توانید این غذاهای خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه کنید. مواد لازم برای تهیه کلم پلو کلم قمری یا کلم برگ خرد شده : ۱ کیلو گرم برنج : ۱ کیلوگرم پیاز : ۲ عدد سبزی مخصوص کلم پلو ( تره – ترخان- ریحان- شوید) خرد شده : ۵۰۰ گرم روغن : به میزان لازم نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم آبلیمو : ۲ قاشق مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه آرد نخودچی : ۴ قاشق غذاخوری گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم پیاز : ۱ عدد روغن : به میزان لازم نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم طرز تهیه کلم پلو شیرازی در خانه در مرحله اول دستور پخت کلم پلو شیرازی، ابتدا برنج را بشویید و به همراه مقداری آب و نمک برنج را به مدت چند ساعت قبل از پخت کلم پلو خیس کنید. سپس کلم قمری ها را پوست بگیرید و آن ها را به صورت خلالی شکل خرد کنید. سبزی های تمیز شده مخصوص کلم پلو را خرد کنید. کلم های خرد شده را با مقداری روغن در تابه مناسبی سرخ کنید و آبلیمو را به کلم ها در حین سرخ شدن اضافه کنید. سبزی های خرد شده را هم به کلم اضافه کنید و سبزی ها را تفت دهید. در قابلمه ای مناسب مقداری آب و نصف قاشق مرباخوری زردچوبه بریزید و بعد از اینکه آب به دمای جوش رسید برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه برنج را آبکش کنید. سپس ته چین مورد نظر خود را در ته قابلمه بگذارید و برنج را با کلم و سبزی مخلوط کنید و در قابلمه بریزید. درب قابلمه را با کمک دمکنی بپوشانید و روی قابلمه قرار دهید و حرارت گاز را ملایم کنید تا برنج دم بکشد. در مرحله بعدی طرز تهیه کلم پلو شیرازی گوشت چرخ کرده را در ظرف مناسبی بریزید و سپس پیاز را روی گوشت با دنده ریز رنده کنید و آرد نخود چی را به همراه فلفل و زردچوبه و نمک به گوشت اضافه کنید. مخلوط گوشت چرخ کرده را به خوبی ورز دهید. سپس مخلوط گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته های ریزی در آورید. در تابه ای مناسب مقداری روغن بریزید و کوفته ها را در روغن سرخ کنید . سپس کوفته های سرخ شده را در وسط پلو قرار دهید تا همراه با پلو دم بکشند. فوت و فن های پخت کلم پلو شیرازی ۱٫ برای پخت کلم پلو می توانید به جای سبزی های تازه از سبزی خشک استفاده کنید. ۲٫ برای خوش طعم کردن کلم پلو می توانید ۱ قاشق چایخوری پودر لیمو عمانی به مخلوط سبزی و کلم اضافه کنید. ۳٫ می توانید در روش پخت کلم پلو شیرازی از کلم سفید و یا کلم قمری استفاده کنید. ۴٫ کلم پلو را می توانید با پیاز سرخ شده به زیبایی تزیین کنید. برای اینکه پیاز ترد و خوشمزه شود قبل از سرخ کردن مقداری نمک به آن بزنید و سپس پیاز را سرخ کنید. در طرز تهیه کلم پلو شیرازی می توانید بعد از دم کشیدن پلو آن را در ظرف مناسبی بکشید و به کمک روش های تزیین باقالی پلو آن را تزیین کنید؛ کلم پلو شیرازی می توانید به همراه سالاد شیرازی و ماست و سبزی خوردن میل کنید. برای مشاهده دستور پخت انواع پلو های مخلوط به بخش انواع پلو مراجعه کنید. منبع : آرگا منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...