سرکه به صورت مایعی ترش مزه است که حالت اسیدی دارد و از تخمیر میوه هایی که گلوکز دارند تهیه می شود. یکی از انواع سرکه ها سرکه انگور است که باید از انگوری که شیرینی زیادی دارد تهیه شود. با فرا رسیدن فصل سرما اکثر مردم تمایل دارند که ترشیجات خانگی را برای این فصل تهیه کنند. اگر شما نیز ترجیح می دهید که ترشی را خودتان در منزل تهیه کنید بهتر است که از سرکه انگور خانگی در ترشی خود استفاده کنید طرز تهیه سرگه انگور در منزل امکان پذیر است. مواد لازم سرکه انگور انگور : ۲ کیلو ظرف بزرگ نمک : دو قاشق مرباخوری آب : ۲ پیمانه طرز تهیه سرکه انگور در طرز تهیه سرکه انگور ابتدا انگور را به خوبی بشویید و درظرف بزرگ مناسبی به همراه دو پیمانه آب قرار دهید و درب ظرف را به گونه ای بگذارید تا هوا درون ظرف در جریان باشد. سپس ظرف را در محیطی مناسب قرار دهید که آب و هوا در این محیط معتدل است. بعد از یک هفته مقداری نمک در داخل ظرف سرکه بریزید و دوباره درب ظرف سرکه را به حالت معمولی بگذارید بعد از گذشت یک هفته فرآیند تخمیر سرکه آغاز می شود و در فرآیند تخمیر انگورها به حالت جوش در می آیند در مدت فرآیند تخمیر به طور مرتب انگور ها را هم بزنید تا انگورهایی که در سطح ظرف قرار دارند جای خود را با انگورهای درون ظرف عوض کنند هم زدن انگورها را در هنگام فرآیند تخمیر ۳ الی ۴ بار انجام دهید بعد از هر بار هم زدن انگورها در ظرف را ببندید توجه داشته باشید فرآیند تخمیر به وسیله پشه سرکه انجام می شود. بعد از ۳۰ روز ترشی سرکه مناسب می شود و شما می توانید محتویات درون ظرف را در صافی بریزید تا سرکه صاف شود. در روش تهیه سرکه انگور بعد از صاف کردن سرکه ظرف سرکه صاف شده را در جایی قرار دهید تا سرکه به خوبی ته شین شود و دوباره سرکه را در درون صافی بریزید تا به خوبی صاف شود. سرکه صاف شده را در قابلمه مناسبی بریزید و بر روی شعله گاز قرار دهید تا بجوشد بعد از اینکه سرکه انگور به دمای جوش رسید قابلمه را از روی شعله گاز بردارید. در طرز تهیه سرکه انگور بعد از اینکه سرکه آماده شد آن را در گوشه ای قرار دهید تا به خوبی سرد شود سپس سرکه انگور را در درون ظرف شیشه ای درب داری بریزید و درب ظرف را ببندید. نکات کلیدی در طرز تهیه سرکه انگور درب ظرف را نباید به صورت سفت ببندید و باید به گونه ای درب ظرف را بر روی ظرف قرار دهید که هوا در درون ظرف در جریان باشد در صورت نبود هوا سرکه هرگز ترش نمی شود. سرکه را در محیطی قرار دهید که دمای آن ۲۵ درجه سانتی گراد است. توجه داشته باشید که دمای محیطی که ظرف سرکه را در آن قرار داده اید نباید از ۲۵ درجه سانتی گراد پایین بیاید زیرا زاد و ولد پشه سرکه کم می شود و اگر دمای محیط بیشتر از ۳۰ درجه باشد پشه نر سرکه عقیم می شود و با عقیم شدن پشه سرکه پشه ها از بین می روند. در روش تهیه سرکه انگور اگر ظرف را در آب و هوای معتدل قرار دهید بعد از ۳۰ روز انگور ها به خوبی له می شوند. بعد از اینکه سرکه خنک شد آن را در درون ظرف شیشه ای بریزید و در جایی قرار دهید که دور از تابش مستقیم خورشید باشد و در دمایی معادل دمای اتاق باید سرکه را نگهداری کنید. هرگز سرکه را در درون ظرف فلزی قرار ندهید. می توانید در طرز تهیه سرکه انگور مقداری سیب را به سرکه اضافه کنید که رنگ سرکه سیب و انگور کدر خواهد شد. سرکه انگور همانند دارای خواص بسیار زیادی است که می توانید از آن در طرز تهیه ترشی های مختلف و غذا های متفاوت استفاده کنید. در این مطلب طرز تهیه سرکه انگور را به همراه نکات کلیدی در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم. منبع : آرگا منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...