کلم پیچ سرشار از ویتامین و مواد مغذی برای بدن ماست و خوشبختانه ما ایرانیها توی خیلی از غذاهامون از کلم استفاده میکنیم و به صورت خام و پخته مصرفش میکنیم. یکی از این غذاها کلم پلو هستش که به روش های مختلفی طبخ میشه. مثلا کلم پلو شیرازی یا انواع دیگه کلم پلوها. در این مطلب براتون طرز تهیه یک مدل کلم پلو با رب گوجه فرنگی رو گذاشتم که اگه کلم رو دوست داشته باشین صد در صد طرفدار این غذا هم میشین. امیدوارم درستش کنین و ازش لذت ببرین. کلم پلو با رب گوجه فرنگی مواد لازم برای تهیه کلم پلو ۲ پیمانه برنج ۴۰۰ گرم کلم پیچ ۳ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذا خوری پیاز داغ ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده ۱ عدد پیاز ۱ قاشق غذاخوری ترخون خشک شده یا تازه در صورت تمایل ۱/۲ قاشق مربا خوری پودر دارچین در صورت تمایل نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم مواد لازم برای تهیه کلم پلو مراحل تهیه کلم پلو با رب گوجه ابتدا کلم رو خورد کرده و با روغن تفت میدیم تا کمی سرخ بشه. تفت دادن کلم بعد از تفت دادن نصف لیوان آب به کلم اضافه کرده و در قابلمه رو میذاریم تا کلم نرم بشه و بپزه. اضافه کردن آب به کلم حالا نصفی از کل پیاز داغ رو با کمی روغن، رب گوجه، نمک، فلفل و زرچوبه تفت میدیم تا رب سرخ بشه و خامیش بره. تفت دادن رب تا رب سرخ بشه دیگه کلم ها هم پخته و نرم شدن وقتی آب کلم کشیده شد مخلوط رب، مابقی پیاز داغ، ترخون و نمک رو بهش اضافه میکنیم. مخلوط کردن مواد حالا همه مواد رو با هم تفت میدیم تا مزه ها به خورد هم برن در صورت تمایل پودر دارچین هم اضافه میکنیم. تفت دادن مواد مایه آماده شده رو با برنجی که آبکش کردیم مخلوط کرده و نصف فنجان آب هم به مخلوط پلو اضافه میکنیم تا وقتی که برنج رو دم گذاشتیم خوب دم بکشه. مخلوط کردن مایه و برنج مخلوطمون رو داخل قابلمه ای که کفش رو به روغن آغشته کرده ریخته و دمش میذاریم. تا برنج دم بیاد گوشت قلقلی هارو درست میکنیم. دم کردن برنج حالا گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و آب گرفته، نمک و فلفل رو خوب با هم ورز میدیم و قل قلیشون میکنیم بعد گوشت ها رو داخل ماهیتابه ای که کفش کره ریختیم، گذاشته و در ماهیتابه رو میبندیم تا گوشت ها آب بندازن و بپزن … سعی میکنیم که گوشت های قلقلی رو کوچک درست کنیم تا زود مغز پخت بشن. پختن گوشت قلقلی بعد از پختن گوشت های قلقلی در ماهیتابه رو باز میذاریم تا اگر گوشت ها آب انداختن بخار بشه و همشون سرخ و طلایی بشن. سرخ شدن گوشت قلقلی بعد از ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت دیگه برنج هم دم اومده و کلم پلو خوشمزه و خوش عطرمون آماده سرو هستش و میتونیم کلم پلو رو با گوشت قلقلی تزیین کنیم … نوش جان نکاتی در مورد کلم پلو اگر داخل گوشت قلقلی ها حدود ۱ قاشق آرد گندم یا نخودچی بریزید گوشت های نرم تر و لطیف تری خواهید داشت. میتوانید به جای جدا سرو کردن گوشت های قلقلی اونهارو لابلای برنج ریخته و با برنج دم کنید. برنج پلو های مخلوط رو حتما کمی دون تر آبکش کنین تا بعد از دم اومدن نرم و شفته نشن. اضافه کردن ترخون و دارچین برای خوش عطر و طعم شدن پلو و گرفتن بوی مخصوص کلم خیلی مفید هستش. کلم پلو با رب گوجه فرنگی منبع : برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی دونفره
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...