نان شیرمال ترکی از انواع نان های خوشمزه و خوش طعم است و شما می توانید این نان سنتی را در منزل به راحتی تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید. در طرز تهیه نان شیرمال ترکی از آرد و روغن و زرده تخم مرغ و شیر و شکر و خمیر مایه تازه و نمک و آب ولرم و زنجبیل و کنجد و کره و شیر استفاده می شود.

نان لواش، نان بربری، نان شیرمال و نان خانگی از انواع روش های مختلف برای پخت نان می باشند و اگر شما تمایل دارید نان مصرفی تان را خودتان در منزل بپزید بهتر است از این روش ها برای پخت نان استفاده کنید.
نان شیرمال

مواد لازم

  • روغن : ۲/۳ فنجان
  • آرد : ۵ تا ۶ فنجان
  • زرده تخم مرغ : دو عدد
  • شیر : یک فنجان
  • شکر : ۲/۳ فنجان
  • خمیر مایه تازه : یک قاشق سوپخوری
  • آب ولرم : به میزان لازم
  • نمک : یک قاشق چایخوری
  • زنجبیل : ۱ قاشق چایخوری
  • کنجد : ۱/۳ فنجان
  • کره : به مقدار لازم
  • شیر : به مقدار لازم

طرز تهیه نان شیرمال ترکی

برای پخت نان شیرمال ترکی خمیر مایه را به همراه یک قاشق مرباخوری شکر درون شیر گرم حل کنید و اجازه دهید تا خمیر مایه به صورت کامل پف کند.

مخلوط خمیر مایه و شیر

ظرفی مناسب را انتخاب کنید و خمیر مایه را بعد از آماده شدن درون ظرف بریزید سپس روغن و شکر و نمک و زرده تخم مرغ و زنجیل و شیر و آب را به خمیر مایه اضافه کنید و همه این مواد را با یکدیگر به خوبی ترکیب کنید و بعد از اینکه مواد یکدست شدند آرد را به صورت آرام آرام به آن ها اضافه کنید و خمیر نان را هم بزنید تا خمیری یکدست و نرم بدست آید.

خمیر نان شیرمال

به مدت ۵ تا ۶ دقیقه خمیر نان شیرمال را به خوبی ورز دهید.

طرز تهیه نان شیرمال ترکی

سپس خمیر را به ۴ تا ۶ قسمت تقسیم کنید و خمیر را گلوله کنید و روی خمیر را بپوشانید و اجازه دهید تا خمیر به مدت سه ساعت بماند و جا بیفتد.

خمیر نان شیرمال

بعد از مدت زمان ذکر شده سینی فر را با مقداری روغن چرب کنید و با کمک وردنه هر کدام از گلوله های خمیر را به اندازه قطر ۱.۵ سانتی متر پهن کنید و خمیر را به شکل بیضی در آورید.

طرز تهیه خمیر نان شیرمال

در مرحله بعدی طرز تهیه نان شیرمال ترکی، روی خمیرها را با قالب گرد نقش دهید و آن ها را درون سینی فر قرار دهید.

دستور تهیه نان شیرمال

زرده تخم مرغ و کنجد را درون ظرفی مناسب با یکدیگر مخلوط کنید و مخلوط این مواد را روی خمیر بمالید و خمیر را به مدت ۲۰ دقیقه استراحت دهید تا نان بعد از پخت پوک شود.

دستور تهیه نان شیرمال مالیدن زرده و کنجد به خمیر نان شیرمال

در مرحله آخر طرز تهیه نان شیرمال ترکی سینی فر را درون طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید تا نان شیرمال ها پخته شوند و بعد از مدت زمان ذکر شده سینی را از درون فر خارج کنید و اجازه دهید تا نان ها مقداری سرد شوند سپس روی شیرمال مقداری شیر و کره بمالید تا نان ها براق و نرم شوند و نان ها را به صورت دو به دو و از قسمت پشت به یکدیگر بچسبانید و نان شیرمال ها را درون نایلون قرار دهید تا خشک نشوند. نان شیرمال نان شیرمال ترکی

نکات طلایی برای پخت بهتر نان شیرمال

  1. در طرز تهیه نان شیرمال ترکی خمیر را باید تا اندازه ای ورز دهید که همه مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.
  2. توجه داشته باشید که ورز دادن بیش از اندازه خمیر باعث خشکی آن و ترک خوردن نان ها می شود.
  3. در طرز تهیه نان شیرمال ترکی می توانید به جای کره از شیرمال استفاده نمایید.
  4. برای خوشمزه و پوک تر شدن نان شیرمال ها بهتر است درون فر یک ظرف آب قرار دهید.

نان شیرمال

در این آموزش با طرز پخت نان شیرمال ترکی آشنا شدید که امیدواریم از پخت این نان لذیذ نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری کنید.

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *