مرغ ترش از غذاهای سنتی استان گیلان است. البته این غذا در استان مازندران نیز با اندکی تفاوت تهیه می شود. ما در این مطلب، طرز تهیه مرغ ترش گیلانی را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه مرغ ترش به سبک گیلانی:

با آموزش و طرز تهیه مرغ ترش همراه باشید تا یکی دیگر از انواع غذا با مرغ را به شما آموزش دهیم که از جمله غذاهای ایرانی و سنتی خوشمزه و پر طرفدار است. شما عزیزان به راحتی میتوانید آن را در منزل تهیه کرده و سرو کنید.

طرز تهیه مرغ ترش

مواد لازم در طرز تهیه مرغ ترش:

مرغ : یک عدد خردشده

پیاز متوسط : یک عدد ساطوری شده

روغن مایع : ۶ قاشق غذاخوری

آب نارنج یا آبغوره : نیم پیمانه

سبزی : ۳۰۰ گرم ساطوری شده (گشنیز، جعفری، شوید، تره، خلواش یا نعناع)

لپه : ۱۲۰ گرم

تخم‌ مرغ : ۲ عدد

سیر تازه : یک ساقه ساطوری شده (اختیاری)

نمک و فلفل : به میزان لازم

طرز تهیه مرغ ترش:

ابتدا مرغ تکه تکه شده را تمیز بشویید و بگذارید تا خشک شود. سپس مقداری نمک روی آن بپاشید. روغن را در ظرفی ریخته و مرغ ها را درون آن سرخ کرده و در نهایت از ظرف خارج کنید.
پیاز را درون روغن بریزید و کمی تفت دهید تا طلایی شود، سیر و سبزی تازه را نیز به آن اضافه کرده و با پیاز کمی تفت دهید.
لپه را در ظرفی جداگانه با مقداری آب بپزید. پس از پخته شدن لپه ها، آنها را درون صافی ریخته و آبکش کنید. پس از آن که آب روی لپه ها کشیده شد آن را به مخلوط پیاز و سیر و سبزی اضافه کنید.

مرغ را نیز به خورشت اضافه کرده و با مقدار نیم پیمانه آب جوش به همراه آبغوره به خورشت بیافزایید و درب آن را ببندید. خورشت باید به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم پخته شود تا جا بیافتد.

پس از آنکه مرغ پخته شد، نمک و فلفل را به میزان لازم به آن اضافه کنید.

در ظرفی جداگانه تخم مرغ ها را بشکنید و هم بزنید تا زرده و سفیده آن کاملا مخلوط شود. سپس آن را روی خورشت بریزید و مدت ۵ دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ ها کاملا بپزد. سپس این خورشت را به همراه پلو سرو کنید.

نکاتی در خصوص طعم بهتر مرغ ترش:

سبزی را به گونه ای اضافه کنید که مقدار گشنیز آن از بقیه بیشتر باشد. بقیه سبزی ها را به میزان یکسان می توانید اضافه کنید.

دقت داشته باشید که نعناع را در حد چند برگ اضافه کنید زیرا مقدار زیاد نعناع باعث تلخ شدن خورش می شود.

در محموده گیلا نوعی سبزی به نام خلواش وجود دارد که به جای نعناع از آن استفاده می کنند. اگر به این نوع سبزی دسترسی دارید می توانید از آن به جای نعناع استفاده کنید.

لپه را از قبل به مدت ۵ الی ۶ ساعت در آب بخیسانید و مرتب آب آن را تعویض کنید تا نفخ آن گرفته شود و از طرفی زودتر بپزد.

*************************************

امیدواریم که از طرز تهیه مرغ ترش لذت برده باشید و بتوانید از انواع غذای ایرانی تهیه و از سرو آن لذت ببرید.

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *