قطاب از اون شیرینی های اصل و سنتی هست که من خیلی دوستش دارم. یعنی اگر به شهر زیبای یزد سفر کنم حتماً برای خودم به تنهایی یکی دو تا جعبه قطاب میگیرم. از اونجایی که ممکنه خیلی موقع ها ما به اون چیزی که دلمون می خواد نرسیم، پس تلاش می کنیم تا بهش برسیم 🙂 به همین دلیل من امروز با طرز تهیه قطاب در منزل در خدمتتون هستم، که دستوری بسیار راحت و بی درسر داره و می تونه یکی از انتخاب های ما برای پذیرایی از عزیزانمون در عید نوروز باشه. قطاب یزدی مواد لازم برای تهیه قطاب برای خمیر قطاب آب ۱ پیمانه روغن مایع ۱ پیمانه بکینگ پودر ۱/۲ قاشق مرباخوری هل سائیده ۱/۲ قاشق مرباخوری آرد سفید (نول) به میزان لازم برای میان قطاب فندق یا بادام یا گردو (یا ترگیبی از همه)۱/۲ پیمانه شکر ۱/۴ پیمانه بیسکوئیت ساده ۱/۲ پیمانه مراحل تهیه قطاب برای شروع اول مخلوط میان قطاب رو دست می کنیم. به این صورت که هر کدوم از مغزها یا ترکیبی از دو و یا همه اون ها رو به همراه شکر داخل غذا ساز و یا آسیاب برقی می ریزیم و چند پالس می زنیم تا کاملاً با هم میکس بشن. بعد بیسکوئیت داخل غذا ساز و یا آسیاب برقی می ریزیم و به همون صورت پودرش میکنیم. سپس پودر بیسکوئیت رو با پودر مغز و شکر با هم مخلوط می کنیم و فعلاً کنار قرار میدیم. مخلوط بیسکوئیت و مفزهای پودر شده حالا برای تهیه خمیر، ابتدا آب رو داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و بعد روغن رو اضافه میکنیم. اضافه کردن روغن مایع به آب بعد ۱/۲ قاشق مرباخوری بکینگ پودری رو که داشتیم به مخلوط آب و روغن اضافه میکنیم. اضافه کردن بکینگ پودر به آب و روغن سپس هل که پودر کردیم و یا به اصطلاح سائیدیم رو اضافه میکنیم و مواد رو با هم مخلوط میکنیم. افزودن هل سائیده حالا آرد رو نصف پیمانه، نصف پیمانه اضافه می کنیم و با بقیه مواد مخلوط می کنیم. آرد رو کم کم اضافه میکنیم آرد رو به مقداری اضافه میکنیم که خمیر جمع بشه و دیگه به دست نچسبه. باید یک خمیر لطیف و نرم داشته باشیم پس با ریختن آرد اضافی باعث خشک شدن خمیر نمیشیم. جمع شدن خمیر این خمیر نیازی به استراحت نداره و ما می تونیم خیلی سریع کار رو ادامه بدیم. به این صورت که اندازه یک گردو کوچک از خمیر برمیداریم و اون رو داخل کف دست باز مکنیم و وسطش رو با کمک پهنای دست دیگه، کمی گود می کنیم. سپس یک قاشق چایخوری از مخلوط مفزها و بیسکوئیت بر میداریم و وسط خمیر میریزیم. باز کردن خمیر و ریختن مواد میانی حالا یک طرف خمیر رو میگیریم و به طرف دیگه می چسبونیم و به صورت مارپیچ بهش شکل میدیم و یا با کمک چنگال دولبه خمیر رو کاملاً فیکس میکنیم. بستن قطاب همه قطاب ها رو به همین ترتیب درست میکنیم و بعد اون ها در حمام روغن داغ سرخ می کنیم. شعله باید ملایم باشه تا قطاب ها خیلی خوب سرخ بشن و حرارت زیاد باعث نشه تا روی اونها سرخ بشه ولی مغزشون خمیر بمونه. سرخ کردن قطاب ها در حمام روغن وقتی رنگ یک طرف قطاب ها طلایی شد، اون ها رو برمیگردونیم و طرف دیگه رو هم به همین ترتیب سرخ می کنیم. قطاب آماده بعد از سرخ شدن، قطاب ها رو روی یک دستمال آشپزخونه قرار میدیم تا روغن اضافه جذب دستمال بشه، سپس مقداری پودر قند رو روی قطاب ها الک می کنیم و بعد در ظرف سرو قرار می دیم. برای نگهداری قطاب ها رو داخل ظرف درب دار در جای خشک نگهداری می کنیم. قطاب یزدی منبع : برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی دونفره
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...