خورشت انار بیج (انار آویج، انار ویج) جزء خورشت های فوق العاده خوشمزه شمالی هستش و من مطمئنم همیشه پای ثابت سفره های غذایی شمالی های عزیزه. داخل این خورشت از یک نوع سبزی محلی (خالواش) و آب انار ترش استفاده میشه که ممکنه همه جا موجود نباشه به خاطر همین در این مطلب طرز تهیه اصلی این خورشت رو براتون میذارم و علاوه بر اون موادی که میتونین جایگزین خالواش و آب انار ترش کنین رو هم میگم تا بتونین هر جایی که هستین این خورشت لذیذ و خوشمزه رو تهیه کنین و ازش لذت ببرین. خورشت انار بیج مواد لازم برای تهیه خورشت انار بیج ۲۵۰ گرم گردو ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده ۱ لیوان آب انار ترش ۱ عدد پیاز ۱ قاشق مربا خوری پودر گلپر ۲۵۰ گرم سبزی خورد شده (تره ۱۰۰ گرم، جعفری ۸۰ گرم، خالواش ۵۰ گرم و چند شاخه نعناع) رب انار به مقدار لازم نمک، زرچوبه و فلفل به مقدار لازم مواد جایگزین به جای یک لیوان آب انار ترش میتونین از آبغوره استفاده کنین و مقدارش رو در حدی بریزین که ترشی خورشت باب طبعتون باشه. به جای سبزی خالواش از نعناع استفاده کرده و مقدار نعناع رو بیشتر کنین. مواد لازم برای تهیه خورشت انار بیج مراحل تهیه خورشت انار بیج ابتدا آب انار ترش یا آبغوره رو داخل قابلمه ریخته و کمی زرچوبه و نمک بهش میزنیم و اجازه میدیم تا کمی جوش بیاد. در صورتی که از آبغوره استفاده میکنین و تمایل دارین تا آبغوره خورشتتون کمتر از ۱ لیوان باشه مابقی لیوان رو با آب پر کنین و داخل قابلمه بریزین. جوش آمدن آب انار حالا گردو رو که خیلی ریز آسیاب کردیم رو با کمی آب مخلوط کرده و به آب انار (آبغوره) اضافه میکنیم. اضافه کردن گردو برای مدت ۲ الی ۳ ساعت میذاریم تا گردو بپزه و به روغن بیوفته و تو این مدت چند بار بهش کمی آب سرد اضافه میکنیم تا حسابی روغن پس بده. روغن انداختن گردو ۲۰۰ گرم از سبزی خورد شده رو با کمی روغن خوب سرخ کرده اما دقت میکنیم که تلخ نشه. ۵۰ گرم مابقی سبزی رو برای گوشت های قلقلی نگه میداریم. سرخ کردن سبزی حالا سبزی سرخ شده رو به خورشت اضافه کرده و میذاریم تا برای ۱ ساعت با خورشت بپزه و جا بیوفته. اضافه کردن سبزی به گردو پیاز رو رنده کرده و آبش رو کاملا گرفته و با گوشت چرخ کرده، مابقی سبزی، نمک و فلفل خوب ورز داده و بعد به اندازه یک گردو برداشته و با دست گردشون میکنیم. ورز دادن گوشت گوشت های قلقلی رو با کمی روغن در ماهیتابه تفت میدیم تا خوشون رو بگیرن تا وقتی در خورشت ریختیمشون وا نرن و شکلشون رو حفظ کنن. تفت دادن گوشت قلقلی حالا رب انار رو کم کم به خورشت اضافه میکنیم تا به رنگ و طعم دلخواه برسیم. در نهایت گلپر رو هم اضافه میکنیم. البته باید توجه داشته باشیم که خورشت بعد از جا افتادن کامل کمی تیره تر هم میشه پس رب انارو بیش از حد نریزیم. اضافه کردن ادویه گوشت های قلقلی رو هم اضافه کرده و میذاریم تا خورشت برای ۱ ساعت دیگه بپزه تا قوام بیاد و جا بیوفته. اضافه کردن کوفته قلقلی خورشت رو تست کنین و در صورتی که نمک یا ترشیش کم بود بهش نمک و آب انار (آبغوره) اضافه کنین و در نهایت بذارین تا خورشتتون کاملا جا بیوفته، تیره بشه و قوام بیاد. جاافتادن خورشت حالا خورشت انار بیج فوق العاده لذیذ و خوشمزه ما حاضره … نوش جان خورشت انار بیج منبع : برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی دونفره
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...