ته دیگ یکی از قسمت های غذاهای ایرانی ها است که طرفداران زیادی دارد. در مجالس نیز، طبخ ته دیگ مرسوم است. ته دیگ مجلسی را می توان به روش های متفاوتی تهیه و تزیین کرد. در این پست قصد داریم طرز تهیه ته دیگ با ۲ روش متفاوت را بیان کنیم. ته دیگ مجلسی یکی از مرسوم ترین ته دیگ ها که در مراسم جشن طبخ می شود، ته دیگ برنج است. برای تهیه این ته دیگ نکاتی لازم است تا رعایت شود. طرز تهیه ته دیگ مجلسی طرح دار مواد لازم (برای ۵ نفره): ۱- برنج: ۵ پیمانه ۲ – زعفران آسیاب شده : به مقدار لازم ۳- ماست: ۳ قاشق غذاخوری ۴ – آرد : ۱ و نیم قاشق غذا خوری ۵- پودر سیر : ۱/۲ قاشق چای خوری طرز تهیه: ۱ -برای تهیه ته دیگ مجلسی، ابتدا آرد و زعفران آسیاب شده و پودر سیر را با یکدیگر مخلوط کرده و دو بار الک کنید. ۲- ماست را به مخلوط آرد اضافه کرده و خوب هم زنید تا مایه ایی به غلظت ماست سفت، به دست آید. ۳ – برنج را به مرحله آبکشی رسانده و آبکش کنید. ۴- در این مرحله از طرز تهیه ته دیگ مجلسی، قابلمه ایی که ترجیحا نچسب باشد، انتخاب کرده و مقدار بسیار کمی روغن یا کره، ته قابلمه پهن کنید. مقدار روغن یا کره در حد چرب کردن ته قابلمه باشد. ۵ – خمیر آماده شده را در داخل قیف مخصوص یا نایلون سوراخ شده ایی بریزید و به وسیله آن، طرح دلخواه و مدنظرتان را در ته قابلمه ایجاد کنید. ۶- قابلمه حاوی ته دیگ را بر روی حرارت ملایم به مدت ۱ دقیقه قرار دهید تا اصطلاحا خودش را بگیرد و فیکس شود. ۷- برنج آبکشی شده را به آرامی بر روی ته دیگ طراحی شده، ریخته و مجددا بر روی حرارت قرار دهید تا دم بکشد. دقت کنید در ابتدا شعله اجاق گاز را به مدت ۵ دقیقه زیاد کرده و سپس کم کنید تا برنج خوب دم بکشد. ۸- بعد از دم کشیدن برنج، قابلمه را بدون برداشتن دم کنی، درون ظرفی حاوی آب گذاشته و بعد از چند ثانیه آن را کنار گذاشته و ۱۰ دقیقه صبر می کنیم تا ته دیگ کاملا از قابلمه جدا شود. ۹- بعد از گذشت ۱۰ دقیقه، برنج مجلسی را به آرامی درون ظرفی مناسب، برگردانید. طرز تهیه ته دیگ مجلسی زعفرانی مواد لازم ته دیگ مجلسی زعفرانی (برای ۴ نفر): ۱ – برنج آبکشی شده : ۱ پیمانه ۲ – زعفران دم کرده : نصف پیمانه ۳ – ماست چکیده باز شده با کمی آب : ۱ پیمانه ۴ – روغن : نصف پیمانه ۵ – تخم مرغ : ۱عدد طرز تهیه : ۱- برای تهیه ته دیگ مجلسی، ابتدا تخم مرغ را خوب هم زنید تا یک دست شود. ۲- ماست چکیده که با کمی آب، غلظتش مشابه ماست معمولی است را به همراه زعفران دم کرده به تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم زنید. ۳- نصف پیمانه روغن را در ظرف مناسب ته دیگ ( قابلمه نچسب) ریخته و اجازه دهید با حرارت ملایم داغ شود. ۴- ۱پیمانه از برنج آبکشی شده را به مخلوط به دست آمده اضافه کرده و خوب هم زنید. ۵- برای طعم دار شدن بهتر ته دیگ، می توانید از کمی گلاب نیز استفاده کنید. ۶ – مایه ته دیگ را در قابلمه حاوی روغن داغ، ریخته و با قاشق آن را صاف کرده و مابقی برنج را بر روی آن بریزید و برنج را دم کنید. برای اینکه ته دیگ نسوزد بهتر است برنج را با حرارت ملایم رو به کم، بپزید و زمان پخت را بیشتر کنید. امیدوارم از ته دیگ مجلسی زعفرانی که تهیه کردید لذب ببرید. منبع : آرگا منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...