برشتوک جزء شیرینی های سنتی و اصیل ایرانی هاست و با انواع آرد و در طعم های مختلف و بدون نیاز به فر درست میشه. از اونجایی که ماندگاری طولانی هم داره گزینه خیلی مناسبی برای پذیرایی از مهمونامون در تعطیلات نوروز هستش. از طرفی طعم شیرینی هایی که با آرد نخودچی درست میشن همیشه برای ما یاد آور عید نوروز هستن. من در این مطلب طرز تهیه برشتوک با آرد نخود چی رو براتون میذاریم، امیدوارم این شیرینی آسون و خوشمزه رو درست کنین و از طعمش در کنار عزیزانتون لذت ببرین. برشتوک با آرد نخودچی مواد لازم برای تهیه برشتوک با آرد نخود چی ۲۵۰ گرم آرد نخودچی ۱۰۰ گرم پودر قند ۱۵۰ گرم کره ۱ قاشق مربا خوری پودر دارچین ۱/۲ قاشق چایخوری پودر هل خلال پسته و بادام برای تزیین مواد لازم برای تهیه برشتوک با آرد نخود چی مراحل تهیه برشتوک با آرد نخود چی ابتدا آرد نخودچی رو در ماهیتابه ای که روی حرارت داغ شده، ریخته و چند دقیقه تفت میدیم تا رطوبتش گرفته بشه. تفت دادن آرد حالا آرد رو الک میکنیم تا در صورتی که گلوله شده باشه گلوله هاش باز بشن و آرد کاملا صاف بشه. الک کردن آرد صاف شدن آرد بعد از الک کردن کره رو داخل ماهیتابه ای که روی شعله ملایم گذاشتیم میریزیم تا آب بشه. آب شدن کره آرد الک شده رو به کره اضافه کرده و خوب با کره مخلوط میکنیم تا مخلوطمون یکدست بشه. اضافه کردن آرد به کره حالا آرد رو با کره تفت میدیم تا سرخ شده و رنگش تیره تر بشه، البته باید حوصله به خرج بدیم و دقت کنیم تا شعله ملایم باشه که آرد نسوزه و علاوه بر این خوب بپزه و از خامی در بیاد. تفت دادن آرد و کره بعد از اینکه آرد با کره سرخ شد، همراه پودر قند، پودر دارچین و پودر هل داخل کاسه ای میریزیمش و با قاشق همشون میزنیم. اضافه کردن آرد به پودر قند و ادویه ها هم زدن مواد رو انقدر ادامه میدیم تا مخلوطمون کاملا یکنواخت بشه. در صورتی که موادمون خیلی پودری بود یک قاشق سوپ خوری روغن مایع بهش اضافه میکنیم تا منسجم بشه. اضافه کردن روغن مایع به مخلوط حالا به اندازه یک گردو از مخلوط برداشته و با دست گردش میکنیم. شکل دادن به برشتوک هر کدام از برشتوک های شکل داده شده رو داخل کپسول های کاغذی میذاریم. گذاشتن برشتوک در کپسول در نهایت برشتوکها رو با خلال پسته یا بادوم تزیین میکنیم. تزیین با خلال پسته بعد از اینکه همه برشتوک ها رو شکل دادیم کافیه داخل یه ظرف در بسته بذاریمشون تا کاملا سرد بشن و خودشونو بگیرن … حالا شیرینی های ما آماده هستن و میتونیم هر وقت که خواستیم نوش جانشون کنیم … نحوه نگهداری از برشتوک برای نگهداری از اونها کافیه که داخل یک ظرف در بسته بذاریمشون تا خشک نشن. همچنین برای نگهداری طولانی مدت میتونیم برشتوک رو داخل یخچال و در ظرف دربسته بذاریم ولی تقریبا نیم الی یک ساعت قبل از استفاده از یخچال بیرونشون بیاریم تا کره داخل شیرینی به دمای اتاق برسه و برشتوک لطیف بشه. برشتوک با آرد نخودچی منبع : برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی دونفره
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...