آش رشته یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین غذاهای ایرانی ها است. این غذا را می توان به دو صورت پیش غذا و غذای اصلی سرو نمود. همچنین این غذا به عنوان یکی از غذاهای اصلی در ماه مبارک رمضان مورد استفاده قرار می گیرد. در این مطلب طرز تهیه آش رشته و نکات مهمی که در طبخ آش رشته باید رعایت شود را به شما آموزش خواهیم داد. طرز تهیه آش رشته خوشمزه مواد لازم برای تهیه آش رشته : ۱ – آب : به اندازه یک قابلمه ۲- لوبیا چیتی پخته شده: نصف لیوان ( به جای لوبیا چیتی برخی از لوبیا قرمز استفاده می کنند) ۳- نخود پخته شده : نصف لیوان ۴- عدس پخته شده : ۱ لیوان ۵- پیاز نگینی خرد شده: ۱۰ عدد متوسط ۶- روغن: به مقدار لازم ۷- نمک و زرد چوبه : به مقدار لازم ۸- سبزی آش : ۱ کیلوگرم (سبزی آش شامل : اسفناج، تره، جعفری، گشنیز می باشد) ۹- رشته آش: نصف بسته ۱۰- نعنا خشک : ۱ قاشق غذاخوری ۱۱- سیر ریز خرد شده: ۲۰ حبه ۱۲- کشک : به مقدار لازم طرز تهیه آش رشته به صورت مرحله به مرحله: ۱- اولین مرحله از طرز تهیه آش رشته، این است که ابتدا قابلمه حاوی آب را بر روی اجاق گاز قرار داده و صبر می کنیم تا به جوش آید. ۲- حبوبات شامل نخود، لوبیا و عدس را که از قبل کاملا پخته شده، داخل قابلمه حاوی آب ریخته و اجازه می دهیم تا به جوش آید. ۳- در این مرحله از تهیه آش رشته ، سبزی آش را به محتویات داخل قابلمه اضافه کرده و اجازه می دهیم ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشند. ۴- پیاز خرد شده را در مقداری روغن به همراه زردچوبه و نمک سرخ کنید. ۵ -پیاز سرخ شده را به همراه رشته آش،به قابلمه حاوی آش اضافه کرده و تا زمانی که رشته ها پخته شوند،کمی بیشتر از ۲۰ دقیقه،صبر کنید(رشته زمانی پخته شده که نرم و ضخیم تر شده باشد). ۶- در این مرحله سیر خرد شده را به همراه مقداری روغن و نمک و زردچوبه سرخ کرده تا طلایی شود. مقداری از سیر سرخ شده را به آش مخلوط کنید و مقداری از آن را برای تزیین روی آش استفاده کنید. همچنین از پیاز سرخ شده به همراه سیر سرخ شده نیز برای تزیین آش می توان استفاده کرد. ۷ – بعد از پخت کامل آش، نعنا خشک را در مقداری روغن کمی سرخ کرده و برای تزیین آش از آن استفاده کنید. ۸- در ظزفی آش را ریخته و اجازه دهید روی آش کمی بسته شود، سپس مقداری کشک روی آن ریخته و نعنا داغ و سیر داغ و پیاز داغ را به شکل های مختلف بر روی آن بریزید. نکات مهم برای طبخ خوشمزه ترین آش اگر آش را با آب مرغ یا آب گوشت درست کنید بسیار خوشمزه می شود. همچنین از آب قلم گوشت گاو یا گوسفند می توانید استفاده کنید. برای داشتن آش جا افتاده، حتما حبوبات به خصوص نخود را از شب قبل خیس کنید. اگر می خواهید رنگ آش تیره نباشد، از لوبیا قرمز استفاده نکنید و عدس را در ظرفی جدا بجوشانید. اگر همه ی سبزی های آش را در دسترس ندارید، می توانید تنها از اسفناج استفاده کنید. زمانی که سبزی را اضافه می کنید ، حتما اجازه دهید کمی بجوشند ، تا خامی سبزی ها گرفته شود. برای خوشمزه و خوش رنگ شدن سیر داغ ها، حتما سیر را به همراه نمک سرخ کنید. آش را با حرارت ملایم بپزید ولی مدت زمان بیشتری برای طبخ آن اختصاص دهید. مراقب نمک استفاده شده در آش باشید چرا که رشته ها خود دارای نمک هستند و ممکن است آش شور شود. تزیینات آش رشته بعد از به پایان رسیدن مراحل پخت آش رشته می توانید برای تزیین آش رشته از ایده های زیر استفاده کنید. امیدواریم با استفاده از آموزش طرز تهیه آش رشته بتوانید آش رشته های خوشمزه و خوش طعمی بپزید. و در کنار سایر اعضای خانواده میل نمایید. منبع : آرگا منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...