آش ترخینه از غذاهای اصیل ایرانی است که شما می توانید این آش را با مایه ترخینه و حبوبات و سبزی آش طبخ کنید. در برخی از مناطق ایران آش ترخینه را با بادمجان و پیاز نیز طبخ می کنند. در این مطلب طرز تهیه آش ترخینه را در اختیار شما عزیزن قرار داده ایم.

ترخینه خشک در بازار نیز موجود است اگر شما ترجیح می دهید که خودتان در منزل مایه ترخینه را تهیه کنید تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا شما را با دستور پخت آش ترخینه و مایه ترخینه آشنا سازیم.

تزیین آش ترخینه

آش ترخینه و آش دوغ از انواع آش های سنتی ایرانی هستند که شما می توانید این آش ها را در ایام ماه مبارک رمضان برای سفره های افطار خود در منزل طبخ کنید.

طرز تهیه مایه ترخینه و آش ترخینه

روش تهیه ترخینه

مایه ترخینه را می توانید با بلغور و گل زرد و دوغ ترش و ادویه تهیه کنید. در این بخش از غذای ایرانی مجله آرگا روش تهیه ترخینه را به صورت مرحله به مرحله به شما عزیزان آموزش خواهیم داد.

ترخینه

مواد لازم

بلغور : ۴۵۰ گرم
دوغ ترش : ۱۰ پیمانه
زرد چوبه : ۱ قاشق سوپ خوری
گل زرد : ۱ قاشق سوپ خوری
نعنا : ۲ قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل : به میزان لازم

طرز تهیه مایه ترخینه

بلغور را به مدت ۲۱ ساعت در درون ظرفی مناسب با مقداری آب خیس کنید سپس بعد از مدت زمان ذکر شده بلغور خیس خورده را در درون آبکش بریزید تا آب آن به خوبی گرفته شود و بعد بلغور را به همراه دوغ ترش روی حرارت متوسط گاز قرار دهید بعد از اینکه بلغور پخته شد زرد چوبه و گل زرد و نعنا را به بلغور پخته شده اضافه کنید در پایان پخت ترخینه نمک و فلفل را به مایه ترخینه بیافزایید و بعد از اینکه مایه ترخینه به شکل خمیر در آمد زیر گاز را خاموش کنید.

طرز تهیه ترخینه با دوغ ترش و بلغور

بعد از اینکه خمیر ترخینه خنک شد یک سینی مناسب را با کمک قلم مو با روغن مایع چرب کنید و مقداری از مایع خنک شده ترخینه را با کمک دست فرم دهید و سپس خمیر های فرم داده شده ترخینه را در درون سینی بچینید تا خشک شوند. ترخینه خشک را می توانید به مدت ۱ سال در منزل نگهداری کنید.

تهیه ترخینه در منزل روش تهیه ترخینه

طرز تهیه آش ترخینه

بعد از این که مایع ترخینه را آماده کردید و ترخینه ها به خوبی خشک شدند می توانید با مواد لازم ذکر شده در ادامه این مطلب آش ترخینه را بپزید. آش ترخینه مانند آش دندونی طعم بی نظیری دارد و با انواع حبوبات تهیه می شود.

طرز تهیه آش ترخینه خوش طعم

مواد لازم آش ترخینه

لوبیا چیتی و نخود : ۱۰۰ گرم (از هر کدام ۵۰ گرم )
ترخینه : ۳۰۰ گرم
عدس : ۵۰ گرم
سبزی آش : ۳۰۰ گرم ( تره و جعفری و گشنیز و اسفناج )
نمک و فلفل : به مزان لازم
زرد چوبه :به میزان لازم
نعنا : به میزان لازم
پیاز : ۲ عدد

دستور پخت آش ترخینه

در طرز تهیه آش ترخینه ابتدا حبوبات را از شب قبل در درون آب خیس کنید و آب آن ها را چند بار عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود. سپس ترخینه های خشک را در مقداری آب خیس کنید.

مراحل تههی ترخینه

در درون قابلمه ای مناسب پیاز ها را سرخ کنید و بعد از طلایی شدن پیاز ها نخود و لوبیا را به به پیاز ها اضافه کنید و آن ها را هم تفت دهید.

سرخ کردن پیاز

۵ پیمانه آب به نخود و لوبیا اضافه کنید و زیر شعله گاز را زیاد کنید و بعد از این که آب حبوبات به دمای جوش رسید حرارت شعله گاز را کم کنید. بعد از یک ساعت عدس و ترخینه و فلفل و زرد چوبه را به نخود و لوبیا اضافه کنید.

آش ترخینه روش طبخ آش ترخینهاضافه کردن سبزی بعد از این پخت آش ترخینه

وقتی که عدس نیم پز شد( بعد از ۳۰ دقیقه) سبزی آش را به همراه نمک به آش ترخینه اضافه کنید و بعد از این که آش به خوبی جا افتاد آن را از روی حرارت گاز بردارید.

طرز تهیه آش ترخینه آش ترخینه

در مرحله پایانی طرز تهیه آش ترخینه از نعنا داغ برای تزیین آش استفاده کنید ابتدا نعنای خشک شده را در مقداری آب خیس کنید سپس نعنا را در درون آبکش بریزید و بعد از این که آب نعنا ها گرفته شد آن ها را در درون روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کند.

طرز تهیه مایه ترخینه و آش ترخینه

آش پخته شده را در درون ظرفی مناسب بریزید و آن را به کمک کشک و نعنا داغ و پیاز داغ به زیبایی تزیین کنید. امیدواریم از طرز تهیه آش ترخینه در منزل نهایت لذت را برده باشید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده طبخ انواع آش به بخش انواع آش و سوپ مراجعه کنید.

منبع : آرگا

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *