خورش کرفس یکی از خورش های اصیل ایرانی است. یکی از مواد اصلی این خورش کرفس می باشد که دارای ارزش غذایی بسیاری است. خورش کرفس را به دو شیوه همراه با گوشت و بدون گوشت (گیاهی) می توان طبخ کرد. طرز تهیه خورش کرفس خورش کرفس جز آن دسته از خورش هایی است که برای طبخ آن نیاز به مدت زمان زیادی است. مواد لازم جهت تهیه خورش کرفس ۱- گوشت خورشی : ۳۰۰ گرم ۲- پیاز خورد شده: ۱ لیوان ۳- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق ۴- سبزی خورش شامل کرفس، نعنا و جعفری : ۵ لیوان ۵- روغن زیتون: ۶ قاشق غذا خوری ۶- آبلیمو یا آبغوره: ۶ قاشق غذا خوری ۷- زردچوبه: به مقدار لازم ۸- آب: ۴ لیوان طرز تهیه خورش کرفس برای طبخ خورش کرفس، ابتدا پیاز خرد شده را با ۲ قاشق روغن زیتون و مقداری زردچوبه کمی سرخ کنید و سپس گوشت خورشی را به آن اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه اجازه دهید سرخ شوند، سپس رب گوجه و ادویه را به همراه ۴ لیوان آب به این مواد اضافه کنید تا گوشت نیم پز شود. ساقه های کرفس و برگ های آن را از هم جدا کرده و ساقه های آن را به اندازه یک بند انگشت خرد کنید و برگ های کرفس را جداگانه به همراه سبزی های دیگر خرد کنید. در تابه دیگری سبزی های خورش را به مدت ۸ دقیقه در ۴ قاشق روغن سرخ کنید. پس از نیم پز شدن گوشت ها، مخلوط سبزیجات را نیز به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد. آبلیمو یا آبغوره را ۱۰ دقیقه مانده به برداشتن خورش به آن اضافه کنید. نکاتی برای تهیه خورش کرفس خوش طعم – از لیمو عمانی برای خوش مزه تر شدن خوش کرفس می توان استفاده کرد که در این صورت مقدار آبلیمو یا آبغوره را باید کم تر کرد چرا که باعث ترشی خورش می شود. – برای طبخ خورش کرفس بهتر است از شعله ملایم استفاده شود تا خورش خوب جا بیفتد. – به جای روغن زیتون می توان از انواع روغن های سالم دیگر نیز استفاده کرد. کرفس و خواص آن ۱- ضد رماتیسم است و درد مفاصل را علاج مى کند. ۲- ضماد برگ و ریشه اش، ورم را مى خواباند. ۳- عروق را باز مى کند و تقویت کننده ى بى مانندى براى قلب و ریه است. ۴- براى رفع پیچش معده توصیه می شود. خورش کرفس از جمله غذاهای محبوب در میان خانواده های ایرانی است که دارای ارزش غذایی ایده آلی می باشد. پیشنهاد می کنم در برنامه غذایی هفتگی خود حتما از این خورش محبوب و خوش طعم استفاده نمایید. منبع : آرگا منبع : برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی آرگامگ
بهترین و خوشمزهترین کاچی به روش مادربزرگهای قدیمی «کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و تهیه میکردند. این دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف تهیه میشود و گاهی اوقات ...