کیک اسپارتاک یا کیک لایه ای روسی یک کیک فوق العاده با طعم بی نظیر است. در این مطلب ما می خواهیم طرز تهیه کیک اسپارتاک شکلاتی را به شما آموزش دهیم. البته نوع شکلاتی این کیک با کیک شکلاتی متفاوت است. شاید بتوان گفت از نظر شکل ظاهری تا حدود زیادی شبیه به کیک آلمانی است.

مواد لازم

  • کاکائو شیرین نشده: یک و یک دوم پیمانه
  • تخم مرغ: یک عدد
  • شیر: یک سوم پیمانه(۸۰ میلی لیتر) هم دمای محیط
  • بیکینگ سودا: یک قاشق چای خوری
  • آرد همه منظوره: ۲ پیمانه(۲۶۰ گرم)
  • شکر: یک پیمانه(۲۰۰ گرم)
  • کره: ۴ قاشق غذاخوری(۵۵ گرم)

فراستینگ

  • شیر عسلی: نصف قوطی
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • پنیر خامه ای: ۲۰۰ گرم
  • خامه فرم گرفته: ۴۰۰ گرم

طرز تهیه کیک اسپارتاک

داخل قابلمه آب بریزید و منتظر بمانید به جوش آید. در یک ظرف دیگر تخم مرغ و شکر را با همزن دور متوسط به مدت ۵ دقیقه هم بزنید.

تخم مرغ و شیر

به دلیل اینکه یک تخم مرغ دارید نباید منتظر حل شدن شکر باشید. کره هم دمای محیط، شیر و بیکینگ سودا را نیز به آن اضافه کنید. مواد را یک دقیقه دیگر هم بزنید. مواد لازم برای تهیه کیک اسپارتاک

مخلوط کردن کره

مراحل تهیه کیک اسپارتاککاکائو شیرین نشده را نیز در همین مرحله به آرد اضافه کنید.

میکس آرد و کاکائو

برای مرحله بعدی آرد را اندازه بگیرید و در نظر داشته باشید. مخلوط مواد را بر روی بخار آب درحال جوش قرار دهید.

توجه کنید که کاسه نباید مستیماَ با آب جوش تماس داشته باشد. به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید مواد روی این آب جوش گرم شوند و در این مدت مواد را مرتب هم بزنید.

اگر مواد کیک را دو برابر کرده باشید، زمان انتظار شما نیز ۲۰ دقیقه خواهد شد. بعد از ۱۰ دقیقه کره و شکر حل می شوند و به کرم یکدست تبدیل می شوند و از حجم آن ها کم می شود.

در مرحله بعدی طرز تهیه کیک اسپارتاک, کرم را از روی حرارت بردارید و آرد را به آن اضافه کنید. برای اضافه کردن و هم زدن آرد منتظر نمانید. چون اگر حرارت کم شود، در مرحله بعدی برای باز کردن خمیر به مشکل بر می خورید.

مراحل تهیه کیک اسپارتاک

حالا یک خمیر چسبناک و غلیظ خواهید داشت. فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتی گراد روشن کنید. در این مرحله از طرز تهیه کیک اسپارتاک سراغ لایه های کیک بروید. اجازه دهید خمیر کاملا سرد شود. البته موقع گرم بودن خمیر، کارکردن با آن بسیار راحت است. دو تکه کاغذ روغنی مخصوص فر(جنس خوب) آماده کنید. اگر از کاغذ روغنی معمولی استفاده می کنید، زیر خمیر را آرد بپاشید تا خمیر نچسبد. به اندازه ۱۰۰ گرم معادل یک قاشق غذاخوری سرپر از خمیر بردارید و روی کاغذ روغنی قرار دهید و روی آن آرد بپاشید. به کمک وردنه به آرامی آن را باز کنید. به خمیر فشار نیاورید تا به وردنه نچسبد. کمی که باز شد به راحتی می توانید به طور کامل با وردنه باز کنید. خیلی نازک می شود و خمیر پاره نخواهد شد. سعی کنید خمیر را به شکل دایره در بیاورید.

شما عزیزان می توانید از کف قالب تارت، کف قالب کمربندی و حتی یک بشقاب گرد استفاده کنید. قالب را روی خمیر قرار دهید. به طوری که دور خمیر از زیر قالب بیرون زده باشد و بتوانید یک دایره صاف و عالی از آن ببرید. به کمک چاقو یا کاتر پیتزا خمیر را از قسمت دور قالب ببرید. قالب راهنما را به آرامی از روی خمیر بردارید. اضافه های خمیر را جمع کنید یا اجازه دهید همانطور باقی بماند.

طرز تهیه کیک اسپارتاک

بعد از طبخ از این خمیر اضافی برای پوشاندن روی کیک استفاده کنید. کیک را با کاغذ روغنی روی سینی فر قرار دهید و منتظر بمانید(۴ تا ۵ دقیقه) تا روی آن طلایی شود. تا زمانی که این لایه می پزد می توانید لایه بعدی را آماده کنید.

لایه های کیک اسپارتاک

اگر موقع طبخ متوجه پف کردن خمیر شدید، به آن ضربه بزنید تا پف آن بخوابد. این باعث می شود که لایه های کیک شما صاف و یکدست شوند. اگر کیک به کاغذ روغنی چسبیده، اجازه دهید سرد شود و بعد آن را جدا کنید. برای تهیه فراستینگ خامه را فرم دهید و در کناری قرار دهید. آن گاه شیر عسلی و کره نرم را هم بزنید تا رنگ آن روشن شود.

میکس خامه و کرهدر ایین مرحله از طرز تهیه کیک اسپارتاک, پنیر را به صورت قاشق قاشق به کرم شیر عسلی اضافه کنید و هم بزنید. در مرحله بعدی طرز تهیه کیک اسپارتاک خامه را داخل مخلوط پنیر و شیر عسلی فولد کنید.

هم زدن خامه و کره

میکس مواد با همزنطرز تهیه کیک اسپارتاک

برای اسمبل کردن کیک یک لایه از کیک را بردارید. یک سوم از فراستینگ خوشمزه را روی آن بریزید و با پالت آن را صاف کنید. یک لایه نازک از فراستینگ برای بین لایه ها کافی است. لایه بعدی را بگذارید و کمی فشار دهید. این فشار دادن هوای بین لایه ها را خارج می کند. به همین ترتیب تا پایان ادامه دهید. در مرحله بعدی طرز تهیه کیک اسپارتاک لایه آخر و دور کیک را نیز با فراستینگ بپوشانید.

تهیه لایه های اسپارتاک

حالا کیک هایی را که خرد کردید به دیواره و روی کیک بپاشید. برای دیواره های کیک می توانید ظرف را بالا بیاورید و کمی کج کنید و بعد از پودر کیک و کاکائو روی آن بریزید.

کاکائوی شیرین نشدهدر آخر نیز با برس روی خرده های کیک بکشید.

تزیین کیک اسپارتاک با کاکائو کیک را با یک تکه سلفون بپوشانید. داخل ظرف مخصوص قرار دهید و به مدت ۱۰ ساعت در یخچال قرار دهید تا لایه های کیک کاملا نرم شود و رطوبت و طعم فراستینگ به آن نفوذ کند.

کیک اسپارتاک شکلاتی
امیدواریم طرز تهیه کیک اسپارتاک با طعم شکلاتی مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشد و بتوانید این کیک را در منزل به روش خانگی تهیه و نوش جان بفرمایید. در صورت تمایل برای دیدن انواع کیک روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *