قلیه میگو از محبوب ترین خورش های جنوبی ایران مخصوص شهر های بوشهر و هرمزگان است که در طرز تهیه قلیه میگو از سبزیجات مخصوص و تازه نظیر گشنیز و شنبلیله و تمبرهندی و میگو و ادویه ماهی استفاده می شود. این خورش طعم بی نظیر و متفاوتی دارد و بسیار مقوی است بنابراین بهتر است آن را در برنامه غذایی هفتگی خود قرار دهید.

قلیه ماهی و قلیه میگو از انواع خورش های مقوی و لذیذ هستند که در تمام نواحی ایران طرفداران زیادی دارند. روش های متفاوتی برای پخت قلیه میگو وجود دارد که در این مطلب روش اصلی و محلی این غذای خوشمزه را به شما عزیزان آموزش می دهیم.

طرز تهیه قلیه میگو با روش اصلی

مواد لازم

سیر : ۴ حبه
میگو : ۳۰ عدد
گشنیز: ۲۰۰ گرم
شنبلیله : ۵۰ کرم
پیاز بزرگ : ۱ عدد
تمبر هندی :۱ بسته
رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
آرد سفید : ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل : به میزان لازم
زردچوبه : به میزان لازم
ادویه ماهی : به میزان لازم

طرز تهیه قلیه میگو

در مرحله اول روش تهیه قلیه میگو ابتدا تمبرهندی را در ۲ لیوان آب گرم بریزید و با کمک دست تمبرهندی را در درون آب باز کنید تا نرم شود سپس عصاره تمبرهندی را در درون کاسه ای مناسب بریزید و ۲ قاشق آرد را به عصاره تمبرهندی اضافه کنید.

باز کردن تمبرهندی در درون آب
در مرحله بعدی دستور پخت قلیه میگو, میگو ها را تمیز کنید و رگ پشت آن ها را بگیرید.

تمیز کردن میگو

سپس پیازها را خرد کنید و در درون قابلمه ای مناسب پیاز ها را تفت دهید تا طلایی شوند سپس سیر های له شده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و بعد از تفت خوردن کامل پیاز و سیر, زردچوبه و نمک و فلفل و ادویه ماهی را به مخلوط پیاز و سیر سرخ شده اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را نیز به این مواد اضافه نمایید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.

تفت دادن پیاز و سیر
در این مرحله از طرز تهیه خورش قلیه میگو شنبلیه و گشنیز را خرد کنید.

خرد کردن گشنیز و شنبلیله

سبزی های خرد شده را در درون تابه ای جدا سرخ کنید و سپس سبزی های تفت داده شده را به مواد قلیه میگو اضافه کنید و مخلوط عصاره تمبرهندی و آرد نیز به مواد خورش اضافه کرده و سپس دو لیوان آب به مواد خورش اضافه کنید و اجازه دهید که خورش به خوبی جا بیفتد. در ۱۰ دقیقه آخر پخت خورش میگوها را نیز به خورش اضافه نمایید.

خورش جا افتاده قلیه میگو

خورش قلیه میگو

نکات طلایی در طرز تهیه خورش قلیه میگو

  • در طرز تهیه قلیه میگو نباید میگوها زیاد بپزند زیرا سفت می شوند.
  • این غذا تند و ترش است و می توانید آن را به همراه ترشی انبه میل کنید.
  • توجه داشته باشید که تمبرهندی طعم شوری دارد بنابراین نمک این خورش را باید با احتیاط بیشتری اضافه کنید.
  • از اضافه کردن مقدار زیادی شنبلیله به این خورش خودداری کنید زیرا شنبلیله زیاد باعث تلخی قلیه میگو می شود.
  • می توانید میزان ترشی و تندی این غذای بوشهری را بر حسب ذائقه خود و افراد خانواده تان کم و زیاد کنید.

قلیه میگو

در این مطلب با طرز تهیه قلیه میگو خوشمزه و خوش طعم آشنا شدید شما می توانید این خورش مقوی را در برنامه غذایی کودکان در حال رشد و میانسالان قرار دهید. بعد از پخت خورش قلیه میگو می توانید آن را به همراه برنج میل کنید و از طعم بی نظیر این خورش نهایت لذت را ببرید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش پخت انواع غذای محلی کلیک کنید.

منبع : آرگا

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *