عدسی یک غذای ایرانی بسیار خوشمزه است. شما می توانید آن را به عنوان صبحانه و میان وعده میل کنید. طرز تهیه عدسی در منزل به راحتی امکان پذیر است.

طرز تهیه عدسی

عدسی غذای مقوی است و دارای کالری مصرفی بسیار پایین است در این مقاله ما رایج ترین طرز تهیه عدسی را در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.

عدسی با طعم ایده آل

مواد لازم برای ۴ نفر

پیاز : ۲ عدد متوسط
عدس : دو پیمانه
سیب زمینی کوچک : ۲ عدد
رب گوجه فرنگی : ۲ قاشق غذاخوری
نمک : به میزان لازم
زرد چوبه و فلفل : یه میزان لازم
روغن : ۲ قاشق غذا خوری

دستور پخت عدسی

در طرز تهیه عدسی ابتدا عدس را از شب قبل شسته و به همراه مقداری آب در ظرف مناسبی بریزید تا نفخ عدس ها به طور کامل گرفته شود و توجه کنید که حتما آب عدس را در چند مرحله عوض کنید. سپس در قابلمه ای مناسب عدس را به همراه سیب زمینی و مقداری آب ریخته توجه داشته باشید که سیب زمینی را خرد نکنید و به صورت کامل در قابلمه بیندازید سپس شعله گاز را زیاد کرده تا آب به دمای جوش برسد و بعد از رسیدن آب به دمای جوش شعله گاز را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا به خوبی عدس و سیب زمینی پخته شوند.

عدسی بسیار خوشمزه
در تابه ای مناسب مقداری روغن ریخته و بعد از داغ شدن روغن پیازها را که از قبل خرد کرده اید به تابه اضافه کنید.

پیاز در حال سرخ شدن

بعد از اینکه پیازها به خوبی سرخ شدند رب گوجه فرنگی و ادویه های ذکر شده را به پیازها اضافه کنید بعد از اینکه رب به خوبی تفت خورد زیر تابه را خاموش کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه عدسی بعد از اینکه سیب زمینی و عدس به طور کامل پخته شدند سیب زمینی را از درون قابلمه خارج کنید و آن را بکوبید تا له شود و بعد دوباره سیب زمینی له شده را به قابلمه اضافه کنید سپس مخلوط پیاز و رب گوجه فرنگی سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بسته و بر روی گاز با شعله کم بگذارید تا به خوبی پیاز و رب با عدس ها مخلوط شوند و به اصطلاح عدسی به خوبی جا بیفتد.

دستور پخت عدسی

توجه کنید که عدسی نباید بسیار غلیظ و یا بسیار آبکی باشد.بعد از اینکه مخلوط پیاز و رب و ادویه جات را به عدسی اضافه کردید می توانید مقداری عصاره مرغ نیز به عدسی اضافه کنید که بستگی به ذائقه خودتان دارد.

عدسی آماده شده

نکاتی طلایی برای ایجاد طعم ایده آل در عدسی

  • عدس را اگر ۲۴ ساعت قبل از پختن آن با مقداری آب خیس کنید در موقع پخته شدن عدس رنگ آن تیره نمی شود و نفخ آن نیز گرفته می شود.
  • برای اینکه عدس بسیار زودتر پخته شود بعد از اینکه پیاز ها را سرخ کردید عدس را به پیاز های سرخ شده اضافه کنید و سپس آب درون قابلمه بریزید.
  • اگر عدسی بسیار شور شد می توانید به آن سیب زمینی اضافه کنید.
  • عدسی را می توانید با آب مرغ و یا آب گوشت و عصاره مرغ هم طبخ کنید.
  • رب و ادویه ها را بعد از این که عدس ها پختن به عدس ها اضافه کنید زیرا اگر از ابتدا به عدس اضافه کنید باعث می شوند تا عدس ها دیر پخته شوند و همچنین طعم ادویه ها نیز از بین می رود.
  • هرگز به عدسی گوشت اضافه نکنید زیرا عدسی خوراکی است که بدون گوشت تهیه می شود.
  • می توانید به عدسی آب لیمو نیز و زیره اضافه کنید.
  • اگر در هنگام طبخ عدسی آب آن به اتمام رسید حتما به آن آب جوش اضافه کنید.
  • عدسی نباید بسیار غلیظ و بسیار شل و آبکی باشد.

عدسی بسیار خوشمزه و خوش طعم

عدسی بعد از اینکه به طور کامل پخته شد برای اینکه طعم بهتری داشته باشد می توانید به آن مقداری آب لیمو اضافه کرده و در کنار اعضای خانوادتان میل کنید. طرز تهیه عدسی بسیار راحت و آسان است و دارای نکاتی برای ایجاد طعم بهتر است که در این مقاله شما عزیزان با این نکات آشنا شدید.

منبع : آرگا

منبع :

برگرفته از وب سایت آرگامگ بخش آشپزی

آرگامگ

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *