اینکه در سال های اخیر بسیاری از کارشناسان تغذیه به پرهیز از مصرف شیرینی های پرکالری و شیرین که در ماه مبارک رمضان از اون ها استفاده میشه متذکر شده اند، کار مطلوبی بوده و ما رو به کیفیت استفاده از خوراکی های مورد استفادمون توجه دادن. این کار بسیار قابل قدردانی هست شکی نیست، اما اینکه هم سنت و استفاده از مواد اولیه مرغوب تهیه اون ها در منزل که اطمینان از تهیه این شیرینی و دسر ها تضمین شده باشه هم خالی از لطف نیست. اگر شما هم در روزهای پایانی ماه مبارک هوس این توپ های کوچک جذاب، شیرین و غرق در شهد هستین، این مطلب رو دنبال کنین تا به راحتی این بامیه سنتی و پرطرفدار رو با خیال راحت در منزل تهیه کنین.

بامیه خانگی

بامیه خانگی

مواد لازم برای تهیه بامیه خانگی

  • آرد سفید ۱ پیمانه
  • تخم مرغ بزرگ ۲ عدد
  • کره ۵۰ گرم
  • شکر ۲ قاشق غداخوری
  • آب ۱ پیمانه
  • نمک ۱ پنس
  • روغن به میزان لازم
  • وانیل نوک قاشق چایخوری
  • شهد یا شربت غلیظ به میزان لازم

مراحل تهیه بامیه خانگی

برای شروع ابتدا آب و کره رو داخل یک قابلمه نچسب می ریزیم و روی حرارت قرار میدیم.

اضافه کردن کره به آب

اضافه کردن کره به آب

حالا شکر رو اضافه می کنیم و اجازه میدیم تا مخلوط به جوش بیاد.

افزودن شکر به کره ذوب شده در آب جوش

افزودن شکر به کره ذوب شده در آب جوش

بعد از اینکه مخلوط به جوش اومد، تمامی آرد + نمک رو به صورت یکباره اضافه می کنیم و با یک قاشق چوبی فوراً شروع به هم زدن می کنیم.

افزودن یکباره آرد به آب و کره در حال جوش

افزودن یکباره آرد به آب و کره در حال جوش

در ادامه و وقتی خیلی سریع مخلوط به صورت خمیر در اومد و جمع شد، دو قاشق از شربت رو اضافه می کنیم و به همین صورت و با حرارت ملایم برای ۱۰ دقیقه خمیر رو مرتب زیر و رو می کنیم و تفت می دیم تا خمیر بپزه و کاملاً خودش رو بگیره و وسط ظرف جمع بشه ولی در عین حال حالت نرم و لطیف داشته باشه.

جمع شدن خمیر در وسط ظرف

جمع شدن خمیر در وسط ظرف بعد از پخت

حالا فابلمه رو از روی حرارت برداشته و اجازه میدیم تا خمیر از حرات بیفته و کاملاً خنک بشه. بعد از اینکه خمیر سرد شد، نوبت اضافه کردن تخم مرغ ها میرسه به این صورت که هر تخم مرغ رو به نوبت اضافه می کنیم و هر بار باید کاملاً با همزن برقی تخم مرغ به خورد خمیر بره. مهم نکته در تهیه بامیه همین قسمت هست.

اضافه کردن دانه دانه تخم رغ ها پس از سرد شدن خمیر

اضافه کردن دانه دانه تخم رغ ها پس از سرد شدن خمیر

تخم مرغ دوم رو همراه نوک قاشق چاخوری وانیل اضافه می کنیم و با خمیر کاملاً مخلوط می کنیم. خمیر در این مرحله باید بسیار نرم باشه و بافتی نه شل و نه خیلی سفت داشته باشه. حالا خمیر رو داخل قیفی که سرش رو یک ماسوره ستاره ای شکل قرار دادیم می ریزیم و سپس یه تابه دیواره دار رو با مقدار مناسبی روغن پر می کنیم و بعد از اینکه حسابی داغ شد، بامیه ها رو از داخل قیف و با کمک یگ قیچی داخل حمام روغن می ریزیم.

ماسوره زدن خمیر

ماسوره زدن خمیر بامیه

بامیه ها در حین سرخ شدن مرتب به هم میزنیم تا به تابه نچسبه و به صورت یکدست سرخ بشن.

سرخ کردن بامیه ها در حمام روغن داغ

سرخ کردن بامیه ها در حمام روغن داغ

بعد از اینکه بامیه ها تغییر رنگ دادن و کم کم طلایی شدن،نوبت این هست که اون ها از روغن خارج کنیم.

سرخ کردن بامیه ها

سرخ کردن بامیه ها

بعد از اینکه بامیه ها به صورت یکدست سرخ شدند باید اون ها داخل شهد یا شربتی که از قبل تهیه کردیم و کاملاً ولرم هست و از حرارت افتاده بریزیم. برای تهیه شربت به این پست مراجعه کنید.

قرار دادن بامیه های سرخ شده در شهد سرد

قرار دادن بامیه های سرخ شده در شهد ولرم

اجازه میدیم تا یکی دو دقیقه ، بامیه ها داخل شربت قرار می گیرن و بعد از شربت خارجشون می کنیم و داخل یک صافی یا سبد قرارشون می دیم تا شهد اضافی اون ها حارج بشه.

گرفتن شهد اضافی بامیه ها

گرفتن شهد اضافی بامیه ها

سپس بامیه ها آماده مصرف هستند و میتونیم با کمی پودر پسته تزئین و سرو کنیم.

بامیه خانگی

بامیه خانگی

منبع :

برگرفته از وب سایت دونفره بخش آشپزی

دونفره

نمایش مطالب مرتبط بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *